Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Скъсана стена на язовир иваново
Модератор: dantho.mihov
- Диканаров
- кандидат преподавател
Re: Скъсана стена на язовир иваново
А мен ме втрещява признанието в медиите, че са знаели за повредата на стената, но не е изпусната вода. Били били камбаната! Били спорили, кой е собственик! Още признанието, че "Кугарите" при това време се обледявали и по инструкция не трябваро да летят! Боже, нали са бойно машини? Та нас само по лятно време ли ни грози опастност! Чета във вестниците и се дивя, кой и срещу каква комисионна ги внесе? То ще се разбере и Клинтрън за какво дойде да ни кандърдисва и натиска. Няма да е за собро!
Да помислим ние с какво можем да помогнем на нещастните ни сънародници и то сега!
Да помислим ние с какво можем да помогнем на нещастните ни сънародници и то сега!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
-
- и господ не е толокова добър
Докато продължаваме само да ревем пред комповете така ще бъде. За всичко обвиняваме само държавата, но проблема е в народа, мързеливи, некадърни, алчни, безотговорни и още куп дарби, мноо сме надарени, ще кажеш, че не сме хора а вълци, само вием и се чудим как да гепим нещо.
Бог да прости загиналите и да помага на останалите

Бог да прости загиналите и да помага на останалите

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
И аз съм потресен от факта, че бойна машина не може да излети
. Втрещен съм!!! Мисля си, че ако момчетата моделисти от клубовете по спортен моделизъм си изкарат самолетчетата, всичките ще излетят, а бойните машини на армията - в хангарите на тец
. А се смеехме на Македония за техния самолет
.
И аз мисля, че трябва да се реагира от наша страна веднага. Трябва да се помогне.

И аз мисля, че трябва да се реагира от наша страна веднага. Трябва да се помогне.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- kodek
- ще става разбирач
Ми не става само с ентусиазъм! по БТВ излъчиха репортаж с инструктор от рафтинг клуб с подготвени съотборници (съекипници), хора подготвени със каяци,Сериозно подготвени и екипирани за действия във бързи води, които са поискали доброволно и БЕЗПЛАТНО да участват в спасителната операция, НО не им е разрешено.Нека хеликоптерите дремят.Наскоро пак по БТВ дадоха репортаж как хора от офроуд форум са организирали спасителна операция във снежните преспи.Много частни лица и фирми притежават техника по-добра в дадена ситуация от тази на гражданска защита, Но не се рарешава участие в спасителна операция...защота може би...ще компрометираме...някой.
- preparatos
- вече хвърля и на тежко
snegk написа:Докато продължаваме само да ревем пред комповете така ще бъде. За всичко обвиняваме само държавата, но проблема е в народа, мързеливи, некадърни, алчни, безотговорни и още куп дарби, мноо сме надарени,
Нима в България сме само идиоти и дебили....? мислиш ли?...верваш ли си??!?..
Преди минути премиерът, каза по Канал едно "има ли значение кой е виновен " за бедствието..?. не се знае собственикът.? в кой век сме...?
министърката на екологията -Нона Караджова каза ,че се наблюдават от " нейното " министерство само големите язовири.... а кой наблюдава останалите над 2 000?.. .нима те не са в България...?. ..
нима тези ,които управляват вече почти 3 години ще се оправдават непрекъснато с предишните правителства....?докога престъпления за стотици милиони ,докога жертви на престъпна небрежност и алчност ,ще бъдат прикривани..?. кога ще има оставки на министри ..?...с чувство за достоинство ... или няма такива ?
Поздравления за екипа на Д-р Милчев от ИАРА Хасково , който са помогнали в бедствието днес !

- GODzillata
Село Бисер - нова туристическа дестинация - Венеция на Балканите!
Сега в с.Бисер, утре и по други села и градове!
Добре дошли в Булгаристан - Water World!
Скоро всички от ония райони няма вече да ходят за риба...ще могат да си ловят директно от терасите и прозорците.

Сега в с.Бисер, утре и по други села и градове!

Добре дошли в Булгаристан - Water World!

Скоро всички от ония райони няма вече да ходят за риба...ще могат да си ловят директно от терасите и прозорците.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Кире не е за шега това точно брат . Държавата/правителството е ясна за какво е ........
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Това само потвърждава написаното от мен.preparatos написа:
Нима в България сме само идиоти и дебили....? мислиш ли?...верваш ли си??!?..
Преди минути премиерът, каза по Канал едно "има ли значение кой е виновен " за бедствието..?. не се знае собственикът.? в кой век сме...?
министърката на екологията -Нона Караджова каза ,че се наблюдават от " нейното " министерство само големите язовири.... а кой наблюдава останалите над 2 000?.. .нима те не са в България...?. ..
нима тези ,които управляват вече почти 3 години ще се оправдават непрекъснато с предишните правителства....?докога престъпления за стотици милиони ,докога жертви на престъпна небрежност и алчност ,ще бъдат прикривани..?. кога ще има оставки на министри ..?...с чувство за достоинство ... или няма такива ?

Какво е виновен Бойко, че нашия магазинер е алчен

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- сериозен играч
Нямам думи!Хора умират,а човека....GODzillata написа:Село Бисер - нова туристическа дестинация - Венеция на Балканите!![]()
Сега в с.Бисер, утре и по други села и градове!![]()
Добре дошли в Булгаристан - Water World!![]()
- Vid
- кандидат преподавател
Все пак живеем в България - държавата на абсурдите... Язовир Иваново не е някое селско язовирче, а си е доста голям язовир (нужно е да има човек на щат там, който да упражнява контрол), зная го защото много често ходим там за костур и бяла. Смятам, че се спекулира с твърденията за цепнатина на язовирната стена, и отпуснати пари за ремонти, които са заминали не по предназначение.... Стената е полегата и много стабилна направена с бетон и редени камъни. Дълбочините са 15-20 м. в средата на язовира, при стената дълбочината е около 4 м. Смятам, че по скоро язовира е прелял или пък е отнесена пръстта от северната част на стената, тъй като стената не свързва двете стени на дерето, а е направена "донякъде" и при северния скат има само пръст.
Надявам се, скоро ще видим снимки на стената и ще се окажа прав.
В заключение: Язовира с голям, визуално приблизително 1/3 че и повече от водосбора на яз.Тракиец, а дори няма изграден преливник. Това, което се е случило е напълно нормално при тези дъждове и снеготопене. Хубаво ще е институциите стопанисващи го да поемат отговорност... Да ама НЕ, живеем си в Б-я и се Кефим от Това, след месец всичко ще е забравено.................... Жалко за хората в Бисер.
Надявам се, скоро ще видим снимки на стената и ще се окажа прав.
В заключение: Язовира с голям, визуално приблизително 1/3 че и повече от водосбора на яз.Тракиец, а дори няма изграден преливник. Това, което се е случило е напълно нормално при тези дъждове и снеготопене. Хубаво ще е институциите стопанисващи го да поемат отговорност... Да ама НЕ, живеем си в Б-я и се Кефим от Това, след месец всичко ще е забравено.................... Жалко за хората в Бисер.
Последно промяна от Vid на Пон Фев 06, 2012 10:54 pm, променено общо 1 път.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- pacho109
- сериозен играч
Прекалил е Годзилата с черния хуморdobrin_dinev написа:Нямам думи!Хора умират,а човека....GODzillata написа:Село Бисер - нова туристическа дестинация - Венеция на Балканите!![]()
Сега в с.Бисер, утре и по други села и градове!![]()
Добре дошли в Булгаристан - Water World!![]()

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
- GODzillata
Не толкова черния хумор....а иронията, пародията ни на държава...т'ва съм визирал........нехайството, довело до това бедствие, 2-та умрели хеликоптера, които със зор излетяха, сега куцо и сакато ще стои пред камерите да си прави пи ар....и такива ми ти работи...това съм имал предвид!
А не е далеч денят, в който и Видин ще бъде под водите на Дунава, защото се окрадоха камара пари, които бяха за диги!

А не е далеч денят, в който и Видин ще бъде под водите на Дунава, защото се окрадоха камара пари, които бяха за диги!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

-
- кандидат преподавател
Трагедията си е трагедия-няма смисъл да се национализира или политизира.И в най-богатите държави стават подобни масови бедствия поради обективно или субективно отношение към природните стихии,организацията на държавата и манталитета на населението.Толкова по-чести и силни са подобни трагедии в бедните държави,а няма кво да се лъжем - България е една силно бедна държава,с традиционно некадърно управление и вътрешна политика,насочена към намаляване на населението си.Съжалявам,даже и да се намерят конкретни виновни лица,те няма да върнат живота на нелепо и преждевременно умрелите.Нито ще променят общата картина и тенденции.
- Vid
- кандидат преподавател
Предстои преливането на яз. Тракиец. Не ми се мисли какво ще се случи на с.Тракиец, което се намира под стената, и след като кмета на селото си изгради рибарниците и коригира коритото на реката с един багер??? Ще видим....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека