Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Търся макара ...
Модератор: sapuna
Търся макара ...
Търся да си купя макара Teben - китайски били:)
Някои да има идея каде в София продават такива?
Някои да има идея каде в София продават такива?

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Въобще не са лоши макарките. Аз имам 2 -модели WEF-200 и WEF-300. Навиват перфектно кордата и са добре балансирани. Скобата държи на замятане по-добре и от Шекспирите.Китайците се стараят ,защото са си техни модели /естествено вътре всичко е имитирано от най-известните марки/ и им трябва реализация на пазара. Цените са повече от символични. Има един техен сайт,нещо от типа http://www.tebenfish.com . Там има повече за тях.Не обръщай внимание на дръжките им.В действителност са други , по-добри. Успех.
Колега мисля , че макари ТЕБЕН се продават в РИБОЛОВЕН СВЯТ при ДАРИЯ, но не съм 100% сигурен. Звънни един телефон да попиташ: 958 24 09. Дано да съм ти бил полезен. Мисля, че макарите ги има там, защото имам спомен, че съм ги виждал в продуктовия каталог на ФИЛСТАР. Наслука!
СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ!!!
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
чуруликпенчо написа:Въобще не са лоши макарките. Аз имам 2 -модели WEF-200 и WEF-300. Навиват перфектно кордата и са добре балансирани. Скобата държи на замятане по-добре и от Шекспирите.Китайците се стараят ,защото са си техни модели /естествено вътре всичко е имитирано от най-известните марки/ и им трябва реализация на пазара. Цените са повече от символични. Има един техен сайт,нещо от типа http://www.tebenfish.com . Там има повече за тях.Не обръщай внимание на дръжките им.В действителност са други , по-добри. Успех.
Чуруликпенчо,вчера си взех за 24.90 макара ТЕBEN spinning reel mod.WEF 300.
mm/m 0.20-200 0.25-160 0.30-120 lbs/yds 6/190 8/150 10/110 5.17:1
Метална дръжка с кликер,метална шпула с два реда дупки,пластмасова шпула без дупки,преден аванс,без никакви луфтове.
Взех я за спинингов риболов,предимно на чернокоп,речен кефал,костур,пъстърва,щука,распер,бяла риба и т.н.Предполагам,че става и за риболов на леко и на леко дъно,на бомбарда,чепарета и т.н.Дизайнът й е радост за моето око!На металната шпула ще навия 50 метра плетено влакно 0.12 мм за блесна,като първо ще навия тиксо,за да може шпулата да е пълна почти до ръба,казаха ми,че така замятането е по-далечно,изпробвал съм го с други машинки,наистина е така.На пластмасовата шпула навих 100м. 0.30 някаква много здрава чешка месина,която ще ползвам за другите видове риболов.
Какво друго ще ми кажете за нея?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Честито покупка!
Със здраве да си я ползваш и много риба да хванеш. Аз също съм с модел 300 и до момента нямам забележки към нея .Използвам я /доста здраво при това/ да мятам бомбарди с нея.Навива чудесно,а очакваните /от много хора/ луфтове не са се появили. При смaзването забелязах,че вътрешното устройство е копирано точно като на Rainbow. Бат Милен има модел 200 и го ползва основно за спининг.Каза , че не е имал проблеми до сега. Наслука!
Със здраве да си я ползваш и много риба да хванеш. Аз също съм с модел 300 и до момента нямам забележки към нея .Използвам я /доста здраво при това/ да мятам бомбарди с нея.Навива чудесно,а очакваните /от много хора/ луфтове не са се появили. При смaзването забелязах,че вътрешното устройство е копирано точно като на Rainbow. Бат Милен има модел 200 и го ползва основно за спининг.Каза , че не е имал проблеми до сега. Наслука!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".