Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Задушени телешки пържолки
Модератор: sapuna
- dako71
- сериозен играч
- Мнения: 1311
- Регистриран на: Пет Мар 06, 2009 3:14 am
- Местоположение: Фидер отбор Пирдоп
- Обратна връзка:
Задушени телешки пържолки
Необходими продукти
-Около 700гр. телешки шол на пържолки.
-2-3 глави кромид лук
-500 гр. печурки
-2 едри моркова
-5-6 едри скилидки чесън
-доматен сок може размито пюре
-чаша чревено вино (домашно)
100мл. гроздова ракия
олио и бучка масло
сол, черен пипер, червен пипер, брашно
И така режем лук, гъбки, и мокови на едро и ги събираме заедно.



Бодем 2 парченца чесън в пъжолките останалия чесън при зеленчуците.

Повалваме ги брашното подправено с черен пипер и сол.

И ги запържваме закратко в олио.

След мръвките сипвате зеленчуците в тиганата и ги задушавате с бучка масло докато намалеят като обем.

Разбъркваме ги с червения пипер и две лъжици брашно и добавяме леко сол.

В йенска теджера редите на редове пържолки и зеленчуци.

Сипваме доматите отгоре.

И винцето.

Разбира се след като го пробвате на вкус.

Печем на 250 градуса за час и половина.
Питате каде е ракииката? Ми пиивате докато стане гозбата с мезе доматен сок с малко накълцан лук и олио.

След като се опече се консумира с чаша червено вино и добра компания.

Пробвайте рецептата защото аз съм си я блендирал и става наистина страхотна!
-Около 700гр. телешки шол на пържолки.
-2-3 глави кромид лук
-500 гр. печурки
-2 едри моркова
-5-6 едри скилидки чесън
-доматен сок може размито пюре
-чаша чревено вино (домашно)

100мл. гроздова ракия
олио и бучка масло
сол, черен пипер, червен пипер, брашно
И така режем лук, гъбки, и мокови на едро и ги събираме заедно.



Бодем 2 парченца чесън в пъжолките останалия чесън при зеленчуците.

Повалваме ги брашното подправено с черен пипер и сол.

И ги запържваме закратко в олио.

След мръвките сипвате зеленчуците в тиганата и ги задушавате с бучка масло докато намалеят като обем.

Разбъркваме ги с червения пипер и две лъжици брашно и добавяме леко сол.

В йенска теджера редите на редове пържолки и зеленчуци.

Сипваме доматите отгоре.

И винцето.

Разбира се след като го пробвате на вкус.

Печем на 250 градуса за час и половина.
Питате каде е ракииката? Ми пиивате докато стане гозбата с мезе доматен сок с малко накълцан лук и олио.

След като се опече се консумира с чаша червено вино и добра компания.

Пробвайте рецептата защото аз съм си я блендирал и става наистина страхотна!
- vankata81
- ще става разбирач
- Мнения: 307
- Регистриран на: Вто Апр 06, 2010 2:10 pm
- Местоположение: Пловдив
Re: Задушени телешки пържолки
е тва с ракийката и компа на масата и аз го правя/макар да не се харесва на жената/




Re: Задушени телешки пържолки
И аз и аз...ама тия жени са си "плюли" в устите майvankata81 написа:е тва с ракийката и компа на масата и аз го правя/макар да не се харесва на жената/![]()
![]()

- С.Върбанов
- учете се от него
- Мнения: 7045
- Регистриран на: Пон Яну 30, 2012 10:19 pm
- Местоположение: Стара Загора
- Обратна връзка:
Re: Задушени телешки пържолки
Трябва ли да се съобразяваме винаги с тях ? Супер Дака ще се пробва още тези дни . 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Задушени телешки пържолки
Това задължитено ще бъде пробвано другата седмица 

Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- preparatos
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 254
- Регистриран на: Пет Авг 05, 2011 4:38 pm
Re: Задушени телешки пържолки
изглежда много вкусно..... 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Задушени телешки пържолки
Бе не смея много-много да готвя телешко, иска си чалъм, за да стане крехко...
Не могат ли да се хрупват и само запържени?

Не могат ли да се хрупват и само запържени?
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 294
- Регистриран на: Чет Ное 24, 2005 11:09 am
- Местоположение: Дряново
Re: Задушени телешки пържолки
И аз и аз...ама тия жени са си "плюли" в устите май
-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 299
- Регистриран на: Чет Фев 26, 2009 5:48 pm
Re: Задушени телешки пържолки
[quote="GODzillata"]Бе не смея много-много да готвя телешко, иска си чалъм, за да стане крехко...
Мисля довечера да пробвам със свинско.

Мисля довечера да пробвам със свинско.

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
- Мнения: 2900
- Регистриран на: Нед Яну 16, 2011 8:14 pm
- Местоположение: Дупница/София :)
Re: Задушени телешки пържолки
Ама точно бех решил да готвя телешко довечера и се чудех как 

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
Re: Задушени телешки пържолки
Ей сега го почвам като стане ще ви кажа на какво блъска 

Най-голямата риба е изпуснатата


-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 235
- Регистриран на: Вто Ное 21, 2006 8:40 pm
- Местоположение: sofia
Re: Задушени телешки пържолки
Еййй една смислена тема да пусне някой.
И много подробна,лиги ми потекоха.


И много подробна,лиги ми потекоха.
- antivik
- кандидат преподавател
- Мнения: 3454
- Регистриран на: Нед Сеп 12, 2010 10:01 am
- Местоположение: Кърджали
Re: Задушени телешки пържолки
Ей сапрете се бре кулинари
, от толкова рецепти/сафрид, телешко/ ще стане да не ми стават рибарските униформи кога се оправи времето
.



Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!