Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Въпрос за щуката ?
Модератор: sapuna
Re: Въпрос за щуката ?
Ако се оспива човек и ходи чак на обяд има логика.баш_майстора написа:преди доста ходех за щука на тапа и най много риби са ми удряли точно лятото по обяд в най големите жегиburg написа:И това не може да се каже на 100% защото съм имал удар юни месец около 13.00 часа при температура над 30 градуса
много беше готино да си сам на водоема за щука и да си дръпаш по няколко рибки на излет въпреки присмеха на местните "щукари" за разлика от есенните месеци когато гьола е окупиран и се хващат 2-3 риби за целия ден

Наско, най- добре го каза,ако не си на водоема няма как да хванеш.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
нещо не си разбрал колега
става дума за може би 20-тина излета в рамките на 3 месеца през лятото на 2000 година с хванати към 30-40 риби
винаги ходя за щука на разсъмване и стоя до към 16-17 ч. следобеда
вярно рибите не са особено големи 1-2 кила но в никакъв случай не мога да се съглася че става дума за епизодични наблюдения
става дума за може би 20-тина излета в рамките на 3 месеца през лятото на 2000 година с хванати към 30-40 риби
винаги ходя за щука на разсъмване и стоя до към 16-17 ч. следобеда
вярно рибите не са особено големи 1-2 кила но в никакъв случай не мога да се съглася че става дума за епизодични наблюдения
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Здравейте ,момчета!
Хубаво форумче!
Нека споделя и аз малко опит и наблюдения...
Ловя само и единствено Щука(когато удари и Распер,не го връщам) и само и единствено на Дунав ,между Лом и Добри дол,по островите,от брега..навсякъде...
Основно залагам на блесни,воблери и тем подобни,но не рядко хвърлям и на дъно на уклей,кустурче,попче или каракуда..каквото има?
Забелязал съм,че тази риба е активна ,когато си иска
с изсключение на нощно време....ловил съм я и по време на дъжд и на пек,на вятър+ вълни и мътна вода,на бистра ...
Ловил съм най-много след обед, спомням си един случай на т.нар. "малкия Дунав" около Орсоя-Добри дол, от 13 до 15:00 ковнах 19 зъбати щуки
Сутрин след изгрев има една изразена активност ,нормално...време за закуска предполагам??
На слука!
Аз тоя уийкенд ги потърсих около Лом,но резултата е 1:0 за тях,нито един удар...Май месец отново!
Хубаво форумче!
Нека споделя и аз малко опит и наблюдения...
Ловя само и единствено Щука(когато удари и Распер,не го връщам) и само и единствено на Дунав ,между Лом и Добри дол,по островите,от брега..навсякъде...
Основно залагам на блесни,воблери и тем подобни,но не рядко хвърлям и на дъно на уклей,кустурче,попче или каракуда..каквото има?
Забелязал съм,че тази риба е активна ,когато си иска

Ловил съм най-много след обед, спомням си един случай на т.нар. "малкия Дунав" около Орсоя-Добри дол, от 13 до 15:00 ковнах 19 зъбати щуки

Сутрин след изгрев има една изразена активност ,нормално...време за закуска предполагам??
На слука!
Аз тоя уийкенд ги потърсих около Лом,но резултата е 1:0 за тях,нито един удар...Май месец отново!
Не ще на тъмно разбойницата - поне аз не съм имал удари

-
- новобранец
може и да удари колега ама, тва е много голяма слу4айност...
-
- новобранец
Пиши на Български!
Кърцата
Кърцата
- eroucma
- разбира нещата
Здравейте колеги, искам само нещо да ви попитам.
Та значи чета тука из форумите рибарски, че щели да забраняват щуката от идния четвъртък. Да де ама явно съм отървал по предните мнения и малко ми се губи връзката точно за какво става въпрос. Дали ще е постоянна забрана както есетровите риби, или ще е само временна, дали на някой места ще е разрешена и така нататък.
Моля ви дайте малко информация на непросветения че като го чета това и стоя и гледам кат и небрано лозе.
Та значи чета тука из форумите рибарски, че щели да забраняват щуката от идния четвъртък. Да де ама явно съм отървал по предните мнения и малко ми се губи връзката точно за какво става въпрос. Дали ще е постоянна забрана както есетровите риби, или ще е само временна, дали на някой места ще е разрешена и така нататък.
Моля ви дайте малко информация на непросветения че като го чета това и стоя и гледам кат и небрано лозе.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
В заповедта си е написано - забранява се от 15ти март до 30ти април - http://iara.government.bg/wp-content/up ... proekt.pdf . Към нея се очаква допълнение краят и да съвпада с краят на забраната за улов на сладководна риба .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- eroucma
- разбира нещата
Благодаря 

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Моите наблюдения са,че кълве рано сутрин и късния следобед.Веднъж бяхме на палатка на един язовир и бяхме метнали на рибе 2-3 въдици без резултат за цялата нощ,а на сутринта точно когато започна да се зазорява удари щуката.
- eroucma
- разбира нещата
А това дали вече е одобрено щото гледам няма подпис.Павел Иванов написа:В заповедта си е написано - забранява се от 15ти март до 30ти април - http://iara.government.bg/wp-content/up ... proekt.pdf . Към нея се очаква допълнение краят и да съвпада с краят на забраната за улов на сладководна риба .
Трябва да има такова нещо, защото които пази ще има ама трябва господата от ИАРА по честичко да обикалят защото смятайте ако няма риболовци през забраната онези- команчите направо банкети ще вдигат по водоемите. И денем и нощем ще са там - багажници да пълнят

- Павел Иванов
Обикновено подписите под такива заповеди се слагат в последният момент , всяка година е така . Това не пречи тая да бъдем изненадани с подписване от понеделник до сряда де 

Павел Иванов
Павел Иванов
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Някъде четох за някакъв англичанин(риболовец) който разправяше как след като се прибирал от кръчма видял как на някакъв канал дете седи и чака риба да хване.Та попитал човека какво лови лапето а то му казало щука.Поседял до него и детето наистина хванало,а имало и други в живарника.
А и аз веднъж подраних доста и хвърлих въдиците беше 3:30 часа а нямах фосфор.Като се съмна едната тапа беше до брега извадих и,щука,не беше голяма ама куката буквално беше в стомаха,тъй че щуката макар и рядко кълве нощем
А и аз веднъж подраних доста и хвърлих въдиците беше 3:30 часа а нямах фосфор.Като се съмна едната тапа беше до брега извадих и,щука,не беше голяма ама куката буквално беше в стомаха,тъй че щуката макар и рядко кълве нощем
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
колко ли процента от риболовците въобще ще разберат че има такава забрана и от тия разбралите колко ще се въздържат да не отидат за "сом/костур/кефал..."Павел Иванов написа:Обикновено подписите под такива заповеди се слагат в последният момент , всяка година е така . Това не пречи тая да бъдем изненадани с подписване от понеделник до сряда де
цялата работа намирисва на "отчитане на дейност"

иначе идеята е похвална особено за белите риби но изпълнението е...

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- Павел Иванов
Изпълнението още не сме го видели ми се струва та ....
Павел Иванов
Павел Иванов