Скъсана стена на язовир иваново

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Скъсана стена на язовир иваново

Мнение от Margatyna »

ribolovcho написа:Колеги по бтв казаха че има скъсана стена на язовир иваново,залято е село Бисер
Колегите които живеят по поречието към Любимец да се качат на високо..ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ...
спасете каквото можете..животни и движимо имущество..Избягваите да пътувате в този район-има и други села които са наводнени-Бедствено положение....

дано съм помогнал ..

Изображение

Риболовчо, евала,че си пуснал темата! Дано е помогнала! Постфактум, пуснах още една, по-скоро за това какво можем да направим, за да помогнем. Ако модераторите сметнат,че е някакъв вид "разводняване" на темата (:-(), моля да я синтезират , или изтрията моята или сложат твоята на преден план по някакъв начин. Трудно открих твоята тема, беше минала назад...

Добре е да има информация, комуникация и организация в случаи като този.

Поздрави!
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Приятели, писах преди, че трябва да помислим как сега да помогнем! От районът има наши членове или живеещи наблизо. Ако някой от тях ни пише от какво има нужда, къде и как да помогнем ще е от полза за бедстващите! Това, че хеликоптерите не са ни били за зимно време или че амфибиите ни не са за такава вода е втори въпрос! За това да си говорим друг път! На нещастниците им трябва сега топло, храна, лекарства, вода, квартири. Аз съм далече, но мога една стая да предоставя на семейство без жилище или нещо друго да изпратя! Но като си спомням как събрани като помощи одеала и т.н. за Румъния преди години се появиха по битаците искам да знам на кого изпращам и той наистина ли ги е предал по-предназначение. Вярвам на вас колеги! На Георг, Снег, Митев, Неделчо Делев, Булти, Кроки, Пчеличка и т.н. Вярвам във вас колеги от форума! Доказвали сме, че сме сила, като сме обединили душите си! А сънародниците ни са в беда!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

snegk написа:Докато продължаваме само да ревем пред комповете така ще бъде. За всичко обвиняваме само държавата, но проблема е в народа, мързеливи, некадърни, алчни, безотговорни и още куп дарби, мноо сме надарени, ще кажеш, че не сме хора а вълци, само вием и се чудим как да гепим нещо. :twisted:
Бог да прости загиналите и да помага на останалите :(
до някаде си прав,станахме вълци ,прогнихме от алчност,ако има чалъм и канибали ще станем ,това е във всяка сфера от живота в БГ-от Адо Я,като почнем от една сергиика и стигнем до големите корпорации и банки.всеки гледа с един заработен ден да кара цяла година,а чиновниците си седят в канцелариите ,гледат си през ,,розовите,, си стъкла ,чакат си за заплата ( а ако има 13 и 14 още по-добре) и на кого му пука .скъсала се стена-удавени няколко човека,скъсана дига-заляти села,непроходими пътища ,села без ток и вода-всяко чудо за три дена,докато стане нещо ново и трагично-кучетата си лаят ,а кервана си върви.безхаберие ни е обвзело от всякаде,негодуваме във къщи,негодуваме на улицата,негодуваме пред компа и само толкова,а реални деиствия -никакви.когато се стовари бедствие и лично се преживее тогава се осъзнава какво се е случило.хората от потопените раиони( марица е скъсала дига и е наводнила няколко села) си знаят какво им е на главите сега в този студ посред зима и дано институциите си свършат работата както трябва и се помогне на тези хора,а не да си останат с мизерните 325лв отпуснати им от социалните.кристилина георгиева днеска е в раиона и обеща доста сериозно да се заеме с критичната ситуация и да се осигорят средства за възтановяване жилищата на пострадалите(дано само някои по веригата да не отклони част от тях)
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Мащабите на бедствието са умопомрачителни...

http://www.youtube.com/watch?v=2edT2m6b ... re=related

...а колкото до помощта

http://www.redcross.bg/

02/ 8164895 ,,,,,,, 0888 448876
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Колеги това е Олу дере при село Динево. Една позната преди малко сподели снимката във ФБ профила си. Направо не мога да позная пейзажа :( .Дали Тракиец вече го точат :roll:

Изображение
Изображение
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Целият проблем с реката, идва точно от Тракиец...изпускат го уж контролирано...ама като гледаме при нас какво е...да им имам контрола...но никъде официално не обявиха, за какво иде реч...тихомълком си заляха всичко.
Стотици обикновенни хора, пострадаха от тези води, дано свърши по скоро, че тук вече обстановката не се търпи.
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

Диканаров написа:. Вярвам на вас колеги! На Георг, Снег, Митев, Неделчо Делев, Булти, Кроки, Пчеличка и т.н. Вярвам във вас колеги от форума! Доказвали сме, че сме сила, като сме обединили душите си! А сънародниците ни са в беда!

Преди час говорих с наша братовчетка от Бисер-една от най-лошо пострадалите,каза,че нямат толкова голяма нужда от облекла и провизии отколкото от техника и жива сила да помага,мъчих се да се свържа и със кметицата но не успях за сега.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

tamihal написа:Целият проблем с реката, идва точно от Тракиец...изпускат го уж контролирано...ама като гледаме при нас какво е...да им имам контрола...но никъде официално не обявиха, за какво иде реч...тихомълком си заляха всичко.
Стотици обикновенни хора, пострадаха от тези води, дано свърши по скоро, че тук вече обстановката не се търпи.
Доколкото имам информация, това не е вярно. Изпускат го контролирано през напоителния канал. Дебита на канала е около 5 куб.м. в сек. и дори и пълен, не е възможно да предизвика това наводнение в Харманли.
Голям проблем за селата ще бъде, ако допуснат да прелее, което не помня някога да се е случвало.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Vid написа:
tamihal написа:Целият проблем с реката, идва точно от Тракиец...изпускат го уж контролирано...ама като гледаме при нас какво е...да им имам контрола...но никъде официално не обявиха, за какво иде реч...тихомълком си заляха всичко.
Доколкото имам информация, това не е вярно. Изпускат го контролирано през напоителния канал. Дебита на канала е около 5 куб.м. в сек. и дори и пълен, не е възможно да предизвика това наводнение в Харманли.
Голям проблем за селата ще бъде, ако допуснат да прелее, което не помня някога да се е случвало.
Такава вода просто няма от къде другаде да дойде, че и диги да скъса...всяка година преижда, но такова чудо не е било...но съмненията ми остават, а и официално едва ли някой ще признае, че има вина за пораженията нанесени на града...!
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

някои може ли да кажи,дали язовира го е държал някои си или е бил напълно свободен.като слушам как се прекрива собственоста му и как пак НЕИЗВЕСНИЯ е извършител нещо много мътно има :evil:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

Вчера говорих с един комшия,който лятото е ходил ми каза,че са събирали по 5 лв. такса!Така,че явно някой е стопанисвал язовира!
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

dobrin_dinev написа:Вчера говорих с един комшия,който лятото е ходил ми каза,че са събирали по 5 лв. такса!Така,че явно някой е стопанисвал язовира!
В това не можеш да ме убедиш колега.От 4 години ходя на тоя язовир за риба.
Това лято от Юли до Септември съм ходил за риба на тоя язовир поне 10-тина пъти и никой не е идвал да събира такса (няма фургон нито табели) + това язовира от време на време се проверява от ИАРА Хасково (по-често през забраната за риболов). Някой местен бабаит е излъгал твоя комшия :idea: и му е гепил кинтите :lol: . Както написах в по-предните си постове язовира поне от 10-тина години е безстопанствен , т.е. е на общината,държавата или там както се водят всички свободни язовири ;)
Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

През миналата година многократно съм ходил на яз.Иваново, основно на стената. Никой не го дължи и няма никакви такси, държат го единствено бракониерите, защото от мрежи човек няма къде да хвърли... Случвало ми се е дори да ме гонят гадните бракониески буклуци, когато съм бил сам, защото не мога да водя битка с 4-5 човека, а ИАРА никаква я няма, дори при отправени сигнали. Иначе язовира е "дащен" на костур и маломерни бели риби, друга риба - ако е голям късмет.... Има дълбочини до 15-18 м. в средата на водоема. През миналата година имаше рекорд с 30 кг. амур, в допълнение природата е изключително красива и ще е жалко ако водоема изчезне от картата на Б-я...
Сенека
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Включили са яз.Тракиец като опасен гледайте тук БТВ Тази сутрин Ще научите доста интересна информация ;) :idea:
Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Относно яз.Елена, това е още по-потресаващо: http://www.haskovo.net/news/96803/%D0%A ... %B8%D0%B5_
а вижте какво пише в другия новинарски сайт: http://haskovo.info/index.php?option=co ... 5&Itemid=2
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”