Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Мач статистика
Модератор: Paublo_Eskobar
- ivo24m
- вече хвърля и на тежко
Re:
Колега ,защо на канала се слага основното утежнение до ваглера?Аз използвам подвижен ваглер и основното утежнение ми е ма 1 метър от куката?Това означава ли че няма да хвана нищо на канала.Би ли споделил,нов съм в мач риболова?butnik написа:ники вместо дропера над клупа вържи микро вирбел 20,22,ефекта е същият.пусни повод 50см и нямаш грижи.основното утежнение горе при ваглера и на гребната ги разбиваш.това е класика за канала.
Относно ловя,каракуди,бабушки,шаран.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Мач статистика
Здрасти колега,
монтажа на Ицо е "на пропадане". Независимо дали си на канала или някъде другаде е подходящ за каракуди, шарани, амури и тн. през топлите месеци. Рибите често се движат и хранят над дъното и бавно (естествено) пропадаща стръв в комбинация с такава захранка дават добри резултати. Ако рибите са "гъсти" също е лесно да се вдигнат над дъното и да се ловят с такъв монтаж.
Около София е популярен на Богров. Там имаш възможност да ловиш риби по 5-10кг гол след гол и високо над дъното
Друг гьол, на които монтажа е незаменим е Ярловци, там пък се ловят каракуди 100-200гр.
монтажа на Ицо е "на пропадане". Независимо дали си на канала или някъде другаде е подходящ за каракуди, шарани, амури и тн. през топлите месеци. Рибите често се движат и хранят над дъното и бавно (естествено) пропадаща стръв в комбинация с такава захранка дават добри резултати. Ако рибите са "гъсти" също е лесно да се вдигнат над дъното и да се ловят с такъв монтаж.
Около София е популярен на Богров. Там имаш възможност да ловиш риби по 5-10кг гол след гол и високо над дъното

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- ivo24m
- вече хвърля и на тежко
Re: Мач статистика
Много полезна информация,колега как се прави този монтаж на пропадане и на фиксиран ваглер ли е или на подвижен?ivo24m написа:Здрасти колега,
Около София е популярен на Богров. Там имаш възможност да ловиш риби по 5-10кг гол след гол и високо над дънотоДруг гьол, на които монтажа е незаменим е Ярловци, там пък се ловят каракуди 100-200гр.
Re: Re:
Когато основното утежнение е при ваглера, значи, че се лови на фиксиран такъв. Останалата част от линията до куката, понеже по нея има по-малко олово, пропада бавно и по-естествено и с това се облавя цялото пространство под плувката. Метода е подходящ когато се лови на дълбочина 2-3метра и търсените риби не са точно на дъното ами има и доста по-нагоре, така да се каже "във въздуха".ivo24m написа:Колега ,защо на канала се слага основното утежнение до ваглера? Аз използвам подвижен ваглер и основното утежнение ми е ма 1 метър от куката?Това означава ли че няма да хвана нищо на канала.Би ли споделил,нов съм в мач риболова?butnik написа:ники вместо дропера над клупа вържи микро вирбел 20,22,ефекта е същият.пусни повод 50см и нямаш грижи.основното утежнение горе при ваглера и на гребната ги разбиваш.това е класика за канала.
В твоя случай, тъй като оловото е групирано на около метър от куката, се получава бързо пропадане до тази дълбочина и от там останалата част, до куката си пропада по-леко. Обикновено това се прави при по-значителни дълбочини, като в тия случаи се ползва "полуфиксиран" ваглер или директно слайдер. Това е подходящо, и когато рибите са на дъното или малко над него. Използва се и когато трябва да "пробиеш" повърхностните пасажи уклей и искаш да стигнеш до по-едрите риби на дъното.