Попер или Блесна!!!

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
lachezar1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Попер или Блесна!!!

Мнение от lachezar1 »

Направих нова тема защото не намерих подобна в форума извинявам се на модераторите ако има такава.Колеги отварям тази тема защото искам да разбера попера или блесната предпочитете за риболов на щука? :DБлагодаря предварително! :D
Рибата е като жената,не я ли примамиш няма да клъвне... НАСЛУКА
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Re: Попер или Блесна!!!

Мнение от ribolovcho »

Аз предпочитам жива риба...
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
lachezar1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lachezar1 »

Заради това темата е в "Спининингов риболов" колега.Знам че много хора предпочитат живата рибка.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Аз предпочитам воблери :roll: Зависи много къде си решил да ловиш ....трябва да се прецени на място като се отиде :roll: на попер до сега имам само 1 щука ,не че съм го ползвал целенасочено :) сега чакам от Австралия да ми дойдат едни поперчета и тая година ще ги мъча :wink: по принцип попера е повърхностна примамка за разлика от блесничките :wink:
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Аз пък предпочитам въртележки и клатушки. На попери съм имал рядка слука, не че не работят, но са повърхностна примамка, която основно работи през лятото и ранна есен в плитки водоеми, където щуката гони по повърхността на водата. Та попера може да бъде и много успешен, но трябва да се прецени според водоема и сезона...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
lachezar1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lachezar1 »

В някой случай попера е по добър защото може да се хвърли и в по закачливи места.Но също така зависи и според сезона. :D
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

+1 за блесните

:drinkers:
blesnar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от blesnar »

Определено блесните.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Предимно воблери и попери . А към колегата , който предпочита жива риба за стръв - така ловят месарите , а не спинингарите !

Месар го разбирай , като човек решен да хване 100% риба на каквато и да е стръв с цел прибиране за консумация и точно това се отдалечава доста от представите ми за спининг риболов.
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

Аз пък предпочитам въртележки и клатушки. На попери съм имал рядка слука, не че не работят, но са повърхностна примамка, която основно работи през лятото и ранна есен в плитки водоеми, където щуката гони по повърхността на водата. Та попера може да бъде и много успешен, но трябва да се прецени според водоема и сезона...
И аз и то сребристи в общия случай (мепс аглия 4 ми е хванала най-големите щуки), руски клатушки, моска сапфир и т.н. Поперите това лято ще наблегна на тях, но както е казал колегата Vid , те са за по специфични условия, което ограничава използването им в някаква степен. На воблери също съм имал слука, но при мен определено блесните са на първо място.
За това лято съм купил няколко от тези по - долу и смятам да им дам шанс да се докажат, поне на външен вид ми допадат.
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
pavkata_10
новобранец
новобранец

Мнение от pavkata_10 »

Блесната за мен е много по-успешна от попера. И все пак се взима в предвид вида на водоема. :)
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

Не е коректно да се сравняват примамки ,работещи при коренно различни условия.Например в дълбок и сравнително чист водоем блесната е в стихията си ,докато с попер шанса е минимален и обратно във водоем с дълбочина 1-1,5 м и водорасли стигащи до повърхноста блесната е безсилна а попера е примамката която ми е носила успех.Особенно ако между водораслите има чисти огледала по 2-3 квадрата.
Omaxxa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Omaxxa »

stupi написа:Не е коректно да се сравняват примамки ,работещи при коренно различни условия.Например в дълбок и сравнително чист водоем блесната е в стихията си ,докато с попер шанса е минимален и обратно във водоем с дълбочина 1-1,5 м и водорасли стигащи до повърхноста блесната е безсилна а попера е примамката която ми е носила успех.Особенно ако между водораслите има чисти огледала по 2-3 квадрата.
:smt023
Аватар
lachezar1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lachezar1 »

Колега аз не съм направил темата за да се сравняват а да видя кой какфо използва. :wink: :D
toyo1

Мнение от toyo1 »

Клатушката за р.Дунава ми е носила най-голям успех за щука :idea:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”