Воблери

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
mwear
новобранец
новобранец

Воблери

Мнение от mwear »

Колеги нов съм в използването на воблери искам да ви попитам в ушето на воблера метален повод ли да прекарам или има някакви възли?
Търси го и ще го намериш!
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Искрено се надявам , че в "Спинингов риболов" въпроса ще получи подходящите отговори които ще ти помогнат! :smt023
Изображение
LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Зависи какво ще ловиш с този воблер, както и от размера му. Общо взето е безсмислено да сложиш метален повод на дребен воблер - направо ще му убиеш играта по този начин, особено, ако го прикрепиш с повод с клуп и вирбел.... Руските колеги използват за дребните воблери струна от пиано 1 или 2 номер. Твърдят, че играта не се повлиява никак, струната е изключително тънка, но здрава, и може да устои дори и на щуче захапване.
По-добре използвай качествено плетено влакно. Поради слабата си разтегливост то осиигурява висока чувствителност. Освен това е много здраво, та ще спестиш и някоя примамка. Ползвай по-тънки диаметри, защото (с изключение на японските) стойностите са леко занижени. Реалния диаметър на влакно рекламирано като 0.10 може да стигне и до 0.20...
Може да ползваш и качествен монфил. Негово предимство е ниската цена и незабележимостта във водата(освен, ако не решиш да наблегнеш на някой душмански ярък цвят за 'видимост")
Колкото до възлите, ползвай Паломар, Възел на Рапала. На хубавие влакна към опаковката обикновено има брошурка с препоръчаните възли за конкретната марка. Това си е направо правило за плетените влакна.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:smt017 :smt017 :smt017 :smt103 :smt103 :smt103 Метални поводи :roll: Почвай да четеш мненията на Кроки, Мунчо и Павел ..........Напрово са енциклопедия!!! Ма не чети отгоре и на бързо :lol: Чети пробвай, пак чети пак пробвай и ще видиш, че до есента ще започнеш да усещаш по малко нещата ......... Спининговия риболов е един от най интересните разновидности на хобито, но в никъкъв случай не е за хора които ги мързи да ходят, мятат и сменят постоянно примамките, Пожелавам ти успех и постоянство ....... и не забравяй да споделяш впечатленията си :wink:

Изображение

Изображение
Последно промяна от AL KAPONE на Сря Авг 08, 2007 8:09 am, променено общо 1 път.
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Troli

Мнение от Troli »

Стоманен повод не се слага,когато се лови с воблери!Защо?Ще ти кажа,ако ме попиташ! :wink:
Аватар
mwear
новобранец
новобранец

ре

Мнение от mwear »

ANGEL 123 предполагам това което ми показваш трябвада е възела който да направя но горе за да го вържа за основното влакно вирбел ли да сложа?
Търси го и ще го намериш!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Снимките са на един наш колега от форума Кроки !!! Какво основно влакно къв вирбел :roll: :roll: :roll: Показано е като за първокласници ...... влакно, скоба, воблер и мятане :oops:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
neocom
новобранец
новобранец

Мнение от neocom »

Troli...
Стоманен повод не се слага,когато се лови с воблери!Защо?Ще ти кажа,ако ме попиташ!

питам те ... отворко :D
Troli

Мнение от Troli »

Сети се сам,тъпако! :D :D :D Шегувам се! :D :D :D Най-важното за един воблер е освен да играе добре,да знаеш на каква дълбочина се потапя!Най-важното е да откриеш на каква дълбочина е хищника,така на 50% процента задачата е решена! :wink: Остава да свалиш примамливия воблер,който закачен на стоманен повод губи две от качествата си!Освен,че се променя играта на воблера,което моментално рефлектира върху чувствителноста на такъма се губи и информацията на каква точно дълбочина ще гази воблера,заради тежината на металния повод! :roll: Има и още две малки тайни,които за сега не ще споделя! :wink: Наслука! :D
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Troli написа:... Има и още две малки тайни,които за сега не ще споделя! :wink: Наслука! :D
Саше, не тъй с лошата! Истинският колега не се бои от конкуренция, а споделя с останалите!
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

Troli

Мнение от Troli »

Добре,едната тайна е,че хищника на 99% от случаите уцелва самата примамка-воблер!Защо?Защото хищника се впуска,към жертвата не да я глътне,а да я нарани смъртоносно и едва след това да я погълне!При зверска-активна атака,когато хищника е уверен,той се закача за двете тройки или поне за коремната тройка-кука!При вяла атака,когато хищника се колебае и не е активен по различни причини,се закача винаги на втората-опашната тройка.Много пъти съм улавял костури с характерни следи от сом или бяла!Защо се е измъкнал?Тази неделя на Пясъчник имах два удара за две минути и нищо!Защо?Бавен ли съм или бърз?Втората тайна ще споделя зимата,когато спре тролинга!С тази тайна,която е двойна,улова ми се удвоява спрямо втория човек в лодката! :wink:
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Настана време, колеги, да ви издам и последната голяма тайна - воблерите трябва да са марка "Рапала"! Тя, както е известно, е № 1 ! :D

п.с. Тайната е двойна, защото, ако смените марката на воблерите, шансовете ви да хванете нещо се увеличават значително! :D

Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Да бе ама ако макарата не е Плюфгер не стаа :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Troli

Мнение от Troli »

А,бе вие двамата ме скъсахте от смех!Стига с този :wink: японски хумор!Това,че ловя само с Рапала изобщо не е тайна! :shock: Тролинг с воблер-Рапала е равно на лодка-двигател.Вие не можете да го разберете,защото ловите от брега,на спининг-кастинг!Иронията ви е неуместна,защото всеки риболовец на този свят е уловил трофейната си риба на тролинг именно заради воблерите на Рапала!Включително и аз! :!: Смея да твърдя,че съм уникален и по гьоловете ме гледат,като извънземен!Някои ми се подиграват,до момента в който видят улова!"Не може да бъде,ти си ебаси му си и късметлията!" :roll: :shock: Не,не съм само късметлия,но имам и качества!Един болен от рак,Дражко каза,че ще умре спокоен защото няма да умра от глад!Все ще си фанеш некоя риба-рече и отсече!Рибите ми се лепят,основно защото притежавам силно оръжие и знам,как да го използвам! :wink:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Саше и на теб наздраве !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”