Скъсана стена на язовир иваново

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
lusienn
и господ не е толокова добър

Re: Скъсана стена на язовир иваново

Мнение от lusienn »

АЗ РЕПОРТЕРЪТ-ми харесва като рубрика.Пускат снимки всеки ден от всякъде.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

БТВ новините написа:Предполага се, че приливната вълна е тръгнала оттам с височина някъде около 100 метра.
Ха, на мен в първия момент ми прозвуча като "специален доклад" от далечното или не толкова далечно бъдеще, при който резултата е скъсана стена на яз.Кърджали (пази боже да не случва). Тогава това твърдение би било вярно..
А сега сериозно - продължава да ме дразни популизма на българското правителство относно яз.Елена. Чак си мисля, че повечето от журналистите са платени само и само да показват усилията и загрижеността на правителството относно снижаване до минимум опасноста от преливане на този язовир. То министри ли не ходиха да гледат стената, областни управители, а шефа на "напоителни системи"-Хасково дори "спи там докато опасността не отмине"..
А сега реално - каквото е станало-станало, дори сега да се скъса стената на яз.Елена просто нищо няма да се случи. Защото водосбора на Елена е поне около 6 пъти по малък от този на Иваново (не се заблуждавайте от сателитната карта, просто язовира е плитък с най големи дълбочини около 4 м. в сравнение с около 18 м. при Иваново) и се намира още няколко километра по-нагоре.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

http://www.youtube.com/watch?v=mKjzC4Lw ... ature=plcp...
...а имаше язовир...и стена :idea:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

tamihal написа:http://www.youtube.com/watch?v=mKjzC4Lw ... ature=plcp...
...а имаше язовир... :idea:
И то чудесен за костурски риболов... Няма нищо, сега ще ходим там на речен риболов. Интересно, че големите дълбочини не бяха до стената и предполагам сега ще остане река с дълбоки вирове. Чудя се, тези амури от по 30 кг. дето ловиха миналото лято дали останаха или "изтекоха" в Марица???
Сенека
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

А дали ще се строи наново стената и да има пак язовир,или ще се затвърди твърдението ,че каквото се рушне във България повече не се прави.Наскоро гледах някакъв доклад от Европа ,че България е най бедната страна от към водоеми,а като гледам сега насила искат да затрият и доста други ,само и само да спестят пари за поддръжка и отговорност .Реално във страната има-няма не повече от 50 средно големи язовира,другото всичко е наистина текезесарски гьолове от които така или иначе няма никаква файда защото земеделие вече няма ,или поне такова което да изисква поливни площи ,но според мен ,ще дойдат дни във които пак ще има нужда да се ползват и не бива сега нещо готово и построено насила да го рушим,защото във медиите се прокара идеята доста от тези микро язовири изкуствено да бъдат присушени ! А този язовир Иваново нещо от рода на Гарваново ли е по габарити ?Поздрави :)
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Vid написа:
tamihal написа:http://www.youtube.com/watch?v=mKjzC4Lw ... ature=plcp...
...а имаше язовир... :idea:
И то чудесен за костурски риболов... Няма нищо, сега ще ходим там на речен риболов. Интересно, че големите дълбочини не бяха до стената и предполагам сега ще остане река с дълбоки вирове. Чудя се, тези амури от по 30 кг. дето ловиха миналото лято дали останаха или "изтекоха" в Марица???
Предполагам, че почти не е останала риба, защото от сигурни източници знам, че на следващия ден са събирали невероятни количества риба, останала на сухо по брега, след шоковото падане на водите следствие на изтичането. Основно каракуда, костур и шаран...а за големите амури, вероятно са си отишли с буйните води...ама може и да греша, а ако са останали, то при лятното засушаване, едва ли ще оцелеят.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Мисля че лека полека тази водоеми наново ще се изградят.
Земеделието навлиза в разцвета си,вода за напояване ще трябва.
Все някой ще се хване да направи здрави бетонни заграждения с малки
ВЕЦове.Има си далавера и в тока,и в рибата,и в напояването тогава. :wink:
А има ли ВЕЦ,изпускането ще е най-голямото желание на собственика на този водоем.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Приблизително е колкото Гарваново. Иначе, направо ме разсмиваш - кой ще го построи наново? Каквото ни е останало от комунизма това е, и още доста време ще си е това, особено в тази криза, която е от 20 г. и ще продължи още поне толкова. Сега замисляйки се, ходим за риба пътувайки по комунистическите пътища, целите в дупки, но все пак ги има, не затъваме в калта. Какво е изградено през последните 20 г.? - един язовир- Цанков камък и две отсечки магистрали - Струма 10 км. и Тракия, от Чирпан до Ст.Загора, а и забравих част от околовръстното на София, всичко останало са високопарни приказки и чист популизъм.
Дано от това което се случи в с.Бисер "управляващите не се вземат в ръце" и да пресушат половината селски язовири...

п.п. Съмнявам се, че харманлийските цигани "са се взели в ръце" и са отишли да събират риба от язовира, особено в този сняг, при положение, че едва вчера екипите на гражданска защита успяха да достигнат до язовира, или по скоро тава което е останало от него.
Сенека
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

PikeM написа:А дали ще се строи наново стената и да има пак язовир
Според мен би трябвало да се изгради ново надеждно и модерно съоръжение за напояване в околността, на което собственик да е държавата или общината. :smt102 До 1-2 години ще стане ясно. :wink:
Изображение
levski777
новобранец
новобранец

Мнение от levski777 »

аз съм си зарибл ена локва и много се кефя какви диваци са станали по 2.5 кг ама се дърпат яко
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

JettroniX написа:
PikeM написа:А дали ще се строи наново стената и да има пак язовир
Според мен би трябвало да се изгради ново надеждно и модерно съоръжение за напояване в околността, на което собственик да е държавата или общината. :smt102 До 1-2 години ще стане ясно. :wink:
Смятам че, няма да го бъде. Язовира се намира сред остри, стръмни брегове и гори и няма ниви в непосредствена близост за напояване... Пък и пари..., от къде??? Ако това се случи в близките 20-30 г. ще почерпя... и извиня публично за сегашното си мнение.
Сенека
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Може ли да предложа нещо за успокояване на духовете -бе,я да сбъднем страховете на комшиите от Одринска Тракия и Втора Турска армия с 1000-та танка "Леопард-2"от времето на Варшавския договор,зер и правителството им има проислямистка политика,та с доброволчески сили от специалисти да гръмнем стеничката на яз.Ивайловград ?Е,тогава ще спрем да се дърлим за яз.Иваново и кой бил е..л и кой не бил е..л.и прочие?Като има толкова "селски" язовири в една бедна държава,съвсем закономерно ще си има "скъсани стени",удавени хора и т.н.при фактическа обстановка,в която всеки посочен за виновен ще е принципно невинен.Което не значи,че съответните управляващи ще спрат да създават кризисни щабове,да предприемат мащабни помощни и спасителни действия и да продължават да разправят,че точно те...тяхната партия...техните министри... тяхното мнозинство в парламента....техния лидер...симпатизантите Ментата,Филанкишията и Гъзо палят и гасят слънцето ?Сори за преекспонирането-афектиран съм от успешната вътрешна политика,дето я развиват в момента...
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

INCUBUS написа:Може ли да предложа нещо за успокояване на духовете -бе,я да сбъднем страховете на комшиите от Одринска Тракия и Втора Турска армия с 1000-та танка "Леопард-2"от времето на Варшавския договор,зер и правителството им има проислямистка политика,та с доброволчески сили от специалисти да гръмнем стеничката на яз.Ивайловград ?Е,тогава ще спрем да се дърлим за яз.Иваново и кой бил е..л и кой не бил е..л.и прочие?Като има толкова "селски" язовири в една бедна държава,съвсем закономерно ще си има "скъсани стени",удавени хора и т.н.при фактическа обстановка,в която всеки посочен за виновен ще е принципно невинен.Което не значи,че съответните управляващи ще спрат да създават кризисни щабове,да предприемат мащабни помощни и спасителни действия и да продължават да разправят,че точно те...тяхната партия...техните министри... тяхното мнозинство в парламента....техния лидер...симпатизантите Ментата,Филанкишията и Гъзо палят и гасят слънцето ?Сори за преекспонирането-афектиран съм от успешната вътрешна политика,дето я развиват в момента...
Отново "доста колоритно" мнение от колегата INCUBUS и много истинско.... Абе искам да те почерпя две-три мастики, ама кога ще е,.. не зная... Сигурно, като ида да си видя приятелите от Смолян, като се разтопи снега и да половя пъстърва на платения на Смилян....
Сенека
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Идвай,Vid,ма напролет,на Смилян ш,ти дам блесните,дет работят за най там -ти ще ловиш,пък аз ще отговарям за пекването на йьодрите във фолио върху жаравата в камината и за бирите /установил ли си,че там чорбаджията поддържа 5 марки бира?/Онази стена и да се скъса,ще накриви на бай Салих от долната махала шапката :lol:
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Божееееее, искам да сера на тях!

Прочетох всичко написано в темата, нервите са на лице, вече незнам кое ередно и кое по на пред да се зхане човек. Аз съм бързо възпламеняващ човек ,и незнам какво има смиъл, да се събираме и дахлуваме в парламента ли, да ги премахваме ли, власта ли да им взимаме, просто няма оправия. :axe:

С две думи като във вица със заекващия, сссссссссссссссссссссссссссссссссссссссс , серисе.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”