какви са тези риби?

Всичко за рибите.Външни белези,хранене,ареал на отделните видове.

Модератор: emo vasilev

Аватар
efko2
новобранец
новобранец

какви са тези риби?

Мнение от efko2 »

Image665.jpg
Image663.jpg
zdraveite kolegi iskam da popitam znae li nqkoi imeto na tezi ribi?xvanax gi v kipar na edno blizko ezero ot stolitcata nikozya.tuk samo v nedelite imame vreme da xodim za riba,nqma mnogo qzoviri a te4a6ti tcelogodi6no reki ima 1 ili 2 moje bi.no da se varna na ribite,prili4at mnogo na na6ia kostur kato izklu4im xarakternite raeta,xvanax gi na silikon esenta prez denq. no6tem ne kalvat. kiparcite im kazvat-lavraki no ne sam ubeden 4e tova e istinskoto im ime.pozdravi ot men i nasluka. :drinkers:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
melhinor
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: kakvi sa tezi ribi?

Мнение от melhinor »

efko2 написа:
Image665.jpg
Image663.jpg
zdraveite kolegi iskam da popitam znae li nqkoi imeto na tezi ribi?xvanax gi v kipar na edno blizko ezero ot stolitcata nikozya.tuk samo v nedelite imame vreme da xodim za riba,nqma mnogo qzoviri a te4a6ti tcelogodi6no reki ima 1 ili 2 moje bi.no da se varna na ribite,prili4at mnogo na na6ia kostur kato izklu4im xarakternite raeta,xvanax gi na silikon esenta prez denq. no6tem ne kalvat. kiparcite im kazvat-lavraki no ne sam ubeden 4e tova e istinskoto im ime.pozdravi ot men i nasluka. :drinkers:

Така е по лесно за четене:
здравейте колеги искам да попитам знае ли някои името на тези риби?хванах ги в кипър на едно близко езеро от столитцата никозя.тук само в неделите имаме време да ходим за риба,няма много язовири а течащи тцелогодишно реки има 1 или 2 може би.но да се върна на рибите,приличат много на нашия костур като изключим характерните раета,хванах ги на силикон есента през деня. нощем не кълват. кипарците им казват-лавраки но не съм убеден че това е истинското им име.поздрави от мен и наслука.
Аватар
efko2
новобранец
новобранец

Мнение от efko2 »

kolega samo mi kaji kak go pravi6 tozi nomer za6toto i na men mi e kofti da pi6a na latinitca no kompa mi e old model -sorr :lol: y
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Първо, добре дошъл при нас! :D
Второ, пиши на кирилица! Виж правилата на форума! :wink:
Трето, с удоволствие четем за задморски приключения! Пиши! :shock:
Рибите са като нашите лавраци. Жълтееха ли външно по цвят или сребрееха? В устата зъбите еднакви ли бяха или кучешките бяха по-дълги. Гръбният плавник какъв бе? Единичен, двоен? Силиконът на тролинг ли го ползва или на придърпване по дъното? Може да са и други риби. Например "зъбар", но той е по дупките на скалите и има белези, дето не личат от снимките.
Тук има колеги, които са в Гърция от одавна и отлично познават рибата в морето във вашият район! Те ще кажат тежката си дума! :D
Последно промяна от Диканаров на Пон Фев 13, 2012 8:38 pm, променено общо 1 път.
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

На тези риби американците им викаха Bass-в превод буквално костур , т.е американски костур . Стават големи и сигурно имат вкусно месо. Предполагам , че тая риба в Кипър е инвазивен агресор и унищожава местните видове :roll:
btw : Колега в езеро ли ги хвана или в морето :lol:
Изображение
Omaxxa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Omaxxa »

Басса е страхотна риба за спортен риболов и американците си ги пазят много (гледах по една френска телевизия за риболов, че ползват шапанджийски пръчки за басс на спининг ), но често казано не съм виждал басс и не мога да кажа със сигурност дали това е басс. Поздрави и споделяй по-често за кипърските приключения. :P
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Да, ако е сладководен басеин, колегата JetroniX е прав! Може да е такъв костур или подобен на распер хищник, изкуствено разселен! :wink: Дай жокери! :D
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

efko2 написа:kolega samo mi kaji kak go pravi6 tozi nomer za6toto i na men mi e kofti da pi6a na latinitca no kompa mi e old model
Използвай този сайт :arrow: http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php :wink:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

Приличат много на басс ,но опашката на баса е заоблена.Баса не е костур,той е от лубина.В Кипър има басс.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Не са Басове, Лавраци са.
Много често навлизат в устията на вливащите се в морето реки и се качват доста нагоре. Особено в късно лято и наесен.
В момента примерно на Ангитис е пълно с морски кефали, а в Струма, на устието на Ангитис се ловят лавраци, но са дребни.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

На етикета не пишеше ли какви са ????
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Според мен може и да е Бас,просто са проскубани на снимката. :) Разгледах някой мнения от чуждестранни форуми.В няколко от тях Кипър се спряга като рай за риболова на бас.
:arrow: http://www.bassresource.com/bass-fishin ... -paradise/
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Чист бас :D
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Изображение
Изображение
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Точно така butnik това е разликата м/у Бас и Лаврак - хубави снимки. С такава голяма уста, представям си как лапа всичко дето плува във водата тая гад :smt106 :smt106
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “За рибите по света и у нас”