Съвети за PC конфигурация

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Re: Съвети за PC конфигурация

Мнение от GODzillata »

Интелче викаш.....колко 5, 6, 7.......или на принципа на Мечо Пух? :wink: :D

Цена...относително нещо е това....но определно и-бейските повече грабват внимание. :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
horgasz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от horgasz »

Айде и аз да споделя мнение, като човек с доста стаж в бранша. Първо, аз бих гледал доставчика - търси ренюмирани фирми от бранша, а най-добре е от специализиран магазин. Търси с повече гаранция и сериозен сервиз (от темата до тук, останах с впечатление, че не си падаш по експериментите с тази техника). Аз бих загледал и кутията - да е от масивна ламарина (по-малко вибрации -> по-дълъг живот на механичните компоненти). Наличието на портове (USB, звук и др. ) на предния панел е определно удобство. От другото - процесор, памет, диск, видео - най-добре е повече памет. Диска може да не е толкова голям за начало, и без това сега са скъпи, та по-добре е след време да си вземеш втори, когато им паднат цените. Видео-картата, каквато и да вземеш - след 3 години пак ще е слаба за тогавашните игри. Процесора - Intel, определено води като продажби пред AMD, ама за домашна употреба, няма голямо значение (лично мнение). За стабилна работа на системата, определено е важна и поддръжката - пазене от прахоляк, периодично издухване на натрупаните боклуци, защита от токови удари и т.н.
Вярно, че не казах много конкретни неща по темата, ама се надявам да съм ти дал насоки за търсенето - успех и наслука! :drinkers:
Аватар
preparatos
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от preparatos »

GODzillata написа:Интелче викаш.....колко 5, 6, 7.......или на принципа на Мечо Пух? :wink: :D

Цена...относително нещо е това.... :roll:

колко да са интелите?
ми относителна бройка..:Д ...относителна цена=относително интелче, което пък то е равно на принципа на относителната теория :)
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

preparatos написа:...колко да са интелите?...
Напълно съгласен ! Един от прИмоционалните е напълно достатъчен . Примерно този - C2 EXTREME QX9775/3.2/1600 :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

horgasz, да гледам реномето на фирмите...гледам го, ама гледам и непознати за мен фирми по целия свят и се чудя каква е тази канска несправедливост - хем "ония" взимат 10 пъти по-голяма заплата от мен, хем пък и PC-тата /да не се бърка с пуситата :wink: / им по-евтини....нашите ли търговци са лакоми.... :roll: ....другите ли са прости.... :roll: ....труден избор, направо те хваща яд и си викаш за какво да пълниш родни спекулантски гуши?
От друга страна после пък става кофти - гаранция/сервиз и т.н., къде ще ги дириш "ония"... :roll:
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

GODzillata написа:....нашите ли търговци са лакоми.... :roll::
Ще се сетиш......надценките са в пъти!
Изображение
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Ей зат'ва Китай ще стане икономика намбър уан!
К'во му трябва на китайчето - една паничка с ориз да произведе нещо, търговеца над него си сложи няколко увеселителни цента печалба и наводни света със стоки.

Ае...явно и РС ще взема от и-бей...само ще изчакам някой познат да си идва от UK, че не ми се рискува да го млатят по самолетите.

Та к'во викате за конфигурацията? :roll:
Най-мощната към момента и най-скъпа, определено ще върши работа, но да намалим малко критериите....четох, че процесор под 2 ГХ не може да се справи с HD видео, значи търсиме по - нагоре....някъде 3 - 3,6.
Видеокарта - Nvidia или ATI?....и кой модел съответно?
Вечният дуел между AMD и Intel - Кой и защо? :roll:
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Отговорите в най близкия сервиз за такава техника ! Подобни разтегателни теми , които могат6 да се избегнат с едно бързо ходене до няколко магазина с подобна техника се разискват със страници - е това не го разбирам :shock: вярно ,че е зима , но това са абсолютно смешни въпроси ! Ако искам нещо обикалям 3-4 магазина + сервизи и питам след , което взимам решение и си го купувам . Ясно , точно и просто .
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

piranqta написа:Отговорите в най близкия сервиз за такава техника ! Подобни разтегателни теми , които могат6 да се избегнат с едно бързо ходене до няколко магазина с подобна техника се разискват със страници - е това не го разбирам :shock: вярно ,че е зима , но това са абсолютно смешни въпроси ! Ако искам нещо обикалям 3-4 магазина + сервизи и питам след , което взимам решение и си го купувам . Ясно , точно и просто .

Там всеки ще гледа да те наиграе и да ти пробута разни неща.
Когато се запалих по риболова и влезнах в първия магазин без да разбирам нищо, оня като ме усети, че съм лаик и ми пробута дървета, които никой не би купил. :lol:

Темата не е разтеглива, а конкретна, но явно просто няма разбирачи....май ще трябва да пробвам в специализиран форум. :roll:

Аз, за разлика от теб, не обикалям магазини, а сондирам потребителски мнения, чета ревюта и на тази база взимам решение. :wink:
horgasz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от horgasz »

GODzillata написа:horgasz, да гледам реномето на фирмите...гледам го, ама гледам и непознати за мен фирми по целия свят и се чудя каква е тази канска несправедливост - хем "ония" взимат 10 пъти по-голяма заплата от мен, хем пък и PC-тата /да не се бърка с пуситата :wink: / им по-евтини....нашите ли търговци са лакоми.... :roll: ....другите ли са прости.... :roll: ....труден избор, направо те хваща яд и си викаш за какво да пълниш родни спекулантски гуши?
От друга страна после пък става кофти - гаранция/сервиз и т.н., къде ще ги дириш "ония"... :roll:
Така е, прав си. Пък и от друга страна Видин, определнено не е Силиконовата долина, нито Мека на компютрите. Имах предвид родни фирми с по-дълго присъствие на пазара. От този линк (не знам доколко е актуален): http://www.e-vidin.com/firmi/it.html имената, които ми се набиват на очи като стабилно присъствие на родния пазар са Jar Computers, Риск Електроник ООД, Сиенсис АД. За другите не мога да кажа нищо, явно са местни фирми. Мултидрама са отделен случй. Така или иначе повечето малки фирми пазаруват компоненти от 2-3 големи (за нашите мащаби) дистрибутора и цените и сервиза им са обвързани с тях. Съвета ми е поискай си оферти от тия, като фиксираш бюджет и изискванията си и ги състезавай после (за Сиенсис, не съм сигурен че ще ти предложат сглобен компютър, ама не пречи да пробваш).
Успех
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Мерси! :drinkers:
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Не искам да ме разбираш погрешно , но наистина , ако обиколиш няколко магазина ще стигнеш накрая до извода какво да си събереш , а може да погледнеш и тук и да си харесаш конфигурация -

http://hp.most.bg/extended_search.php

http://www.most-sz.com/products.aspx?t=1

гледай в дясно има цени на отделните компоненти !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Изведнъж ме осени прозрение.... :shock: ...значи исках да взема нов комп, за да гледам филми и да джуркам игрички...е, да, ама аз игрите си ги играя на Wii, а за филмите си поръчах HiMedia 900A, така че... :roll: ....май проблемите ми са решени. :mrgreen: :drinkers:
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Само да вметна като пример за по-горните дискусии, че HiMedia 900A си я поръчах за 220 лв. с безплатна доставка от Китай, срещу 350 лв., за които се продава в БГ. :D
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”