Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Спининг въдици на достъпна цена
Означава здрава сомаджийка или перфектна търмъкчийка 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Павел Иванов написа:Означава здрава сомаджийка или перфектна търмъкчийка

TRS86HF2 8'6" H Fast 2 12 - 25 1/2 - 2 6.2 6
Тая сигурно става за подводници.

- Vid
- кандидат преподавател
Не се затормозявай с тия футове и унции или кВито и да бяха. И аз не можах да ги науча за толкоз години, затова хората в българските сайтове са ги превели. Взимай си по-леката TRS86MHF2 и си свиркай, ако ще ловиш пък и по Марица, въдичката си е перфекция... Всичко ще вадиш с нея, клони, дънери, даже одеяла, гащи и тенекии от сирене - пробвано. С подходящ брейд, няма риба която да ти се опре, освен некой дедо-сом....Вуйчо-Ваньо написа:Павел Иванов написа:Означава здрава сомаджийка или перфектна търмъкчийка![]()
![]()
Хубаво,ама тогава какво ли означават данните на другата пръчка?
Тая сигурно става за подводници.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Аз вече съм се спрял на тази пръчка,но просто ми стана любопитно.А пък във този сайт:
http://www.voblershop.com/1849/
в графата акция е упоменат теста на изхвърляне и няма друга информация.Тогава излиза,че съм се точил на една типично сомска пръчка.
http://www.voblershop.com/1849/
в графата акция е упоменат теста на изхвърляне и няма друга информация.Тогава излиза,че съм се точил на една типично сомска пръчка.

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Значат че е перфектна при оказването на първа помощ - издърпване на затънали шлепове по ДунаваВуйчо-Ваньо написа:... какво ли означават данните на другата пръчка?
...

Освен това е незаменима ако случайно започне да ти пропада тавана . Перфектната подпора

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Колега, не вярвай на изказванията на гусин модератора. Човек колкото повече започне да задобрява в спининговия риболов, започва да намалява акциите на пръчките които ползва и дебелината на влакната, като търси тръпката от риболова и границата на която ще може, или не, да изкара ударилата риба. С всички е така.... Изключая, ако търси сомовите риби. Затова, като начинаещ спинингист те съветвам да си вземеш пръчка с по висока акция и бърз строй-твърда, по-здраво влакно, за да не се разочароваш и откажеш от този вид риболов, поради това, че рибите ще ти се откачат преди да ги засечеш или ще губиш твърде много скъпи примамки.... Въдицата, която цитирах е перфектна за твоя риболов и с влакно примерно ПП 0,15-0,19 става идеална комбинация...Павел Иванов написа:Значат че е перфектна при оказването на първа помощ - издърпване на затънали шлепове по ДунаваВуйчо-Ваньо написа:... какво ли означават данните на другата пръчка?
...![]()
![]()
Освен това е незаменима ако случайно започне да ти пропада тавана . Перфектната подпора
Сенека
Сенека
-
- вече хвърля и на тежко
По-добре си вземи една тика! Хем по-евтина, хем по-добра!Вуйчо-Ваньо написа:Като гледам май твърдо ще се спра на Триумф-а.
- Vid
- кандидат преподавател
Тиката също е добра въдица, но е доста по-тежка при същите параметри....nabeden ribar написа:По-добре си вземи една тика! Хем по-евтина, хем по-добра!Вуйчо-Ваньо написа:Като гледам май твърдо ще се спра на Триумф-а.
Сенека
Сенека
-
- вече хвърля и на тежко
Понякога усещането в ръката противоречи на цифрите в каталога. А и параметрите не са същите - тиката е малко по-дълга.Vid написа:nabeden ribar написа: Тиката също е добра въдица, но е доста по-тежка при същите параметри....
- Vid
- кандидат преподавател
Тъй като в арсенала от въдици ми липсва само едно ултра лайтче и се заглеждам за такова, с което да дърпам малки кефалета по р.Арда през новия сезон. Какво мислете за това: http://www.bent-fishing.com/TRUTTA-SPEC ... oduct-1701 в размера 1,5 или 1,8 м.
Изглежда прилично, и цената също ме удовлетворява - до 100 лв.
Изглежда прилично, и цената също ме удовлетворява - до 100 лв.
Сенека
Сенека
-
- научил се да хвърля
Имай предвид, че е модерейт 

-
- вече хвърля и на тежко
Видя ли това http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7156Vid написа:Тъй като в арсенала от въдици ми липсва само едно ултра лайтче и се заглеждам за такова, с което да дърпам малки кефалета ....
- Vid
- кандидат преподавател
Виждал и тръскал съм Фокуса, не точно този, а по-високите акции, но нещо не ми пасна на ръката.nabeden ribar написа:Видя ли това http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7156Vid написа:Тъй като в арсенала от въдици ми липсва само едно ултра лайтче и се заглеждам за такова, с което да дърпам малки кефалета ....
Все пак благодаря за мненията.
Гледам и това триумфче TRS66LF2 2.01 87 1.8-8.9 Дали няма да е твърде "лигаво"?
Или пък това: http://www.ribi-abv.bg/%D1%81%D0%BF%D0% ... n-pid=1853
Или пък, макар и не съвсем УЛ: http://www.fishingline-bg.com/index.php ... ucts_id=90
Или в крайна сметка да си взема това: http://www.bent-fishing.com/EXCEED-SPX-product-1258 1.80м.UL/0.9-5/ - 95 гр. (имам този на 2.10м.L/2-7/ - 116 гр. - без забележки, освен дръжката. Иска ми се да е малко по-лайт, ама пък, как да си взема пак същата марка само с няколко грама по-лайт????)
Сенека
Сенека
-
- кандидат преподавател
Дайвата Икселър ще ти е първи братовчед на Серта Ексийд 2,10 ,който май имаме и двамата,а тва си е лайт -не е съвсем УЛ.Аз засега се въздържам от напиналки към УЛ,макар да имам некои залитания в тази насока,така,че не мога да ти бъда от помощ -ако благоволят некои други колеги да изтропат нещо по въпроса...
- каридата
- учете се от него
Триумфчето клони към лигаве,имам го, ако местата са чисти(без високи брегове или закачки)кефа при удър и вадене на риба е огромен.От друга стара колегите хвалят доста сертчето на 1.80 (1-5гр) което си отговяряло на 2-7гр и на тръскане си е доста добре,пък и кинтите са му двойно по малко.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''