Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- jasonsmith
- разбира нещата
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
в интерес на истината, наистина реката беше перфектна всичките пъти, които ходих преди "ледниковия период", но липсата на риби беше осезателна.. Както и topsoft написа, риба има - рядка е, но я има. Според мен пролетта ще има интересни риболови на познатите ми места, които ще споделяПавел Иванов написа:Пичове , сигурни ли сте че споделяте инфо за след отравянето на Искъра есента , или си карате от на спомени от преди ?

Реката найстина поддържаше перфектно ниво тази година. Почти ги нямаше резките пускания на вода от Панчарево и вдигане на нивото. Всяка година имам десетки излети на тая река. Основно със спининг и обикалям, тъй че имам наблюдение къде какво.
Риби никога не е имало много, но все се е намирала някоя да уважи примамките. Като за край София бива. След изтравянето обаче, вировете са пусти, тук таме се мярка по някое кленче. Има оцелели риби, но са много редки. Ако преди се ловяха 10-20 риби, сега ако се спаси капото с една или две е постижение.
А изобщо не съм опримист за пролетта, тая риба нема откъде да дойде. По течението не може да се качи, след пречиствателната на Кубратово реката е мъртва на доста километри надолу. Отгоре е ограничена от Панчарево, тъй че и отгоре не може да слезе. Остава единствено естествения прираст. Ама като нема риби които да хвърлят хайвер... и като там забрана за циганите, пенсионерите и останалата селска сган няма...
ДАно не съм прав, но се съмнявам...
Риби никога не е имало много, но все се е намирала някоя да уважи примамките. Като за край София бива. След изтравянето обаче, вировете са пусти, тук таме се мярка по някое кленче. Има оцелели риби, но са много редки. Ако преди се ловяха 10-20 риби, сега ако се спаси капото с една или две е постижение.
А изобщо не съм опримист за пролетта, тая риба нема откъде да дойде. По течението не може да се качи, след пречиствателната на Кубратово реката е мъртва на доста километри надолу. Отгоре е ограничена от Панчарево, тъй че и отгоре не може да слезе. Остава единствено естествения прираст. Ама като нема риби които да хвърлят хайвер... и като там забрана за циганите, пенсионерите и останалата селска сган няма...
ДАно не съм прав, но се съмнявам...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
А всъщност аз съм го пропуснал този момент с отравянето ? Междудругото ще ми споделите ли дали преди е имало удари от моста (ОМВ) надолу към Враждебна(гьоловете) ? защото обиколихме в рамките на 3-4 часа преди ледниковия,както вие казвате
на спининг нищо брате,нищо ... има си хубави вирчета,но ... риба от просто око се вижда,че няма ...

колеги, ходил ли е някой на Герман тези дни...дали е замръзнал....хапва ни се пъстърва, а предпочитаме да си я хванем от водоема, а не в магазина 

За в момента точно не мога да ти кажа,но попринцип пускат пръскачка и така има едно петно,където водата не замръзва и се лови.@Poly написа:колеги, ходил ли е някой на Герман тези дни...дали е замръзнал....хапва ни се пъстърва, а предпочитаме да си я хванем от водоема, а не в магазина

ДАно не съм прав, но се съмнявам...[/quote]
Аз лично съм виждал от мостчето над преливника на Панчарево как се търкулват малки рибки надолу към реката, но едва ли са били кленчета и бели мрени.
ДАно не съм прав, но се съмнявам...[/quote]
Аз лично съм виждал от мостчето над преливника на Панчарево как се търкулват малки рибки надолу към реката, но едва ли са били кленчета и бели мрени.
прави се приличен риболов и от брега и на дупка , на дупка в пъти по - добре , на бял или камола@Poly написа:колеги, ходил ли е някой на Герман тези дни...дали е замръзнал....хапва ни се пъстърва, а предпочитаме да си я хванем от водоема, а не в магазина
Някой да сподели как е река Блато ,мътна ли е ,дигнала ли е вече ниво и т.н.,че в събота нещо ми се върти .....тая година сефте още нямам 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
- научил се да хвърля
Здравейте, колеги! Очертават се 4 свободни дни за мен и бащаткото, та решихме да отидем за риба. Въпросът ми е свързан с реката при Опицвет. Ако някой има актуална информация и я сподели ще съм много щастлив. Благодаря предварително и се извинявам ако съм сбъркал раздела.
- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Момчета освен на Герман и Суходол някъде още има ли платено без лед 
Мерси.

Мерси.
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Суходол е скован от лед и сняг от три месеца. Няма нито пръскалки, нито някой лови на дупка. Виждам го като минавам по околовръстното.Ясен Генсузов написа:Момчета освен на Герман и Суходол някъде още има ли платено без лед
Мерси.
нямам живарник
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Първи винаги се размръзява Богров (спортния риболов), както и първи замръзва.
Чакам го с нетърпение до 20 дни да се начешам на шарани, приготвил съм им любимата им храна и ще има 50+ бр. и мускулна треска .
Ще пиша ако тръгне риболова, иначе леда на Богров е 30см.
Чакам го с нетърпение до 20 дни да се начешам на шарани, приготвил съм им любимата им храна и ще има 50+ бр. и мускулна треска .
Ще пиша ако тръгне риболова, иначе леда на Богров е 30см.
на Панчарево има пръскалки и има размразени участъциЯсен Генсузов написа:Момчета освен на Герман и Суходол някъде още има ли платено без лед
Мерси.
.......та за р.Блато кво рекъхте

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- jasonsmith
- разбира нещата
последния път около НГ- нямах пипане, нямаше и помен от риби.. обиколих 3-4 най-дашни места, нищо. ако ти е за неделя, пиши на лично или звънни да те водя за скобарйе