Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Питане за тези лодки.
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- antivik
- кандидат преподавател
Питане за тези лодки.
Не знам дали въпроса ми е за тук, но видях, че се говори за лодки и реших да попитам, дали някой е ползвал или знае нещо за тези чудесии:

Основно ме интересува вида на материала, дебелината му, тежината на лодката и товароносимост, че в този магазин не дават никакви данни. Идеята е на колесарче в свито положение заедно с друга багажерия да се придвижва до брега там да се да се надува и после да се пътешества по вода, но най-ме интересува сигурността и тежината, да не да не мога да я мръдна/ще се транспортира на ръка за това ме интересува тежина между 10 и 15 кила/ или случайно багажерията да се окаже на дъното, аз все някак ще изплувам
.

Основно ме интересува вида на материала, дебелината му, тежината на лодката и товароносимост, че в този магазин не дават никакви данни. Идеята е на колесарче в свито положение заедно с друга багажерия да се придвижва до брега там да се да се надува и после да се пътешества по вода, но най-ме интересува сигурността и тежината, да не да не мога да я мръдна/ще се транспортира на ръка за това ме интересува тежина между 10 и 15 кила/ или случайно багажерията да се окаже на дъното, аз все някак ще изплувам

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Re: Питане за тези лодки.
Това е плажна лодка колега, не за разходка или риболов. Тя да возиш децата лятото на плажа и то при много спокойно време. Нищо повече не може да се очаква от нея.
Ето ти подобна лодка:
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... -Set-61068
Предполагам, че тежи 10-15 килограма. Материалът не е няколкослойно PVC, а винил и то двойно по-тънък от материала за обичаните надуваеми лодки.
Няма кил, не може да се монтира никакъв двигател...
Зле!
Ето ти подобна лодка:
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... -Set-61068
Предполагам, че тежи 10-15 килограма. Материалът не е няколкослойно PVC, а винил и то двойно по-тънък от материала за обичаните надуваеми лодки.
Няма кил, не може да се монтира никакъв двигател...
Зле!
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Едно приятелче има такава,но и е сложил дебела гума от транспортна лента на дъното.Иначе трябва да си само седнал,защото си сгъва ако си по-тежичък.Сега пак възниква въпроса за какво ще я ползваш.Като цяло нищо повече от това да влезнеш до стотина метра на вътре да захраниш и то при много добро време и задължително с жилетка.Понеже и греблата са мънички,при по-голям вятър може да излезеш не на този бряг на който искаш.Но за тези пари не може и да намериш нещо по-добро.А материала е чиста мушама.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
- antivik
- кандидат преподавател
Значи не отговарят на изискванията ми и целите за които я търся. Ще прегледам по-подробно какво къде се предлага. А иначе я търся да мога да се мотам по вода на гребла, без двигател спокойно и да ми е сигурно транспортен и спортно средства. Та за това и по се оглеждам към каяците с цели гребла. Може би ще трябва да потърся в по-висок ценови клас.
- Антон Тонев
- сериозен играч
Втората ако я ползваш само и единственно за разпъване - става.Лично аз съм ползвал подобна/fish-hunter 2.50/.Ако разъпваш въдици- по късия вариант, ако е за багаж - по дългия.antivik написа:Значи не отговарят на изискванията ми и целите за които я търся. Ще прегледам по-подробно какво къде се предлага. А иначе я търся да мога да се мотам по вода на гребла, без двигател спокойно и да ми е сигурно транспортен и спортно средства. Та за това и по се оглеждам към каяците с цели гребла. Може би ще трябва да потърся в по-висок ценови клас.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- Don4o_62
- учете се от него
Вземай и хич да не ти пука,не са толкова слаби и т.н.,аз имам една от не знам колко години вече от най малките и си хвърлям с нея захранка без проблем,пък и ти ще пътуваш покрай брега на язовира,и затова са тия камери да има резервна ако стане нещо,но освен от пренапомпване нищо няма да стане,хората се оборудваха с нови и хубави лодки и много бързо забравиха старите презервативи
.Аз като си представя още преди 89-та с каква уфимка с най малко 15 лепенки и таящо дъно съм прекосявал садките на Главатарци за отсрещния бряг направо съм се чудел на акъла
.Но тогава нямаше избор и квото плуваше това ползвахме
.Вземай и това е,поне е лека че ако е колкото торба цимент и в тоя пек да я разпъваш,помпиш и суркаш по брега,повярвай ми ще псуваш за 1 мес. напред 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Рискуваш доста с подобна " лодка " 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- krokibg
- учете се от него
Дончо,стига си писал глупости

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
това са лодки от много тънък материал, без армировка, помпят се до много по-ниско налягане и съответно като седнеш и започнеш да гребеш, лодката се прегъва и не върви... Ако се прекали с помпенето, лесно се цепи (първо оребяването по дъното, а после и самите шевове)... За протриването и пукането се подразбирира...
Не става за студено време, защото със сигурност ще се измокриш...
Както е писал колегата, ако ще я ползваш за внасяне и захранване - става, но да не е студено времето и дано можеш да плуваш...
Не става за студено време, защото със сигурност ще се измокриш...
Както е писал колегата, ако ще я ползваш за внасяне и захранване - става, но да не е студено времето и дано можеш да плуваш...
- antivik
- кандидат преподавател
Изглежда аз не съм уточнил както трябва, търся нещо основно за транспорт и спорт/гребане/, от там и свързано със скорост и държане на добра посока, значи нужен кил, а дали ще мятам от нея е друг въпрос. Нещо което да не е по-тежко от газова бутилка, да може при спуснато положение да се мъкне на колесар и да може да ме мъкне мен с 2-3 сопи+1 палатка+1 спален чувал и малко продоволствие. Предлагат ми руска "Уфимка", но нещо не ми харесва формата, като че по е предвидена за да мъкне багаж и мотор, а аз гледам да е нещо такова:
единочка, за сам човек.
но не знам колко е здраво. Ако някой го е ползвал или има впечатление, па и друго предложение ще го изслушам, цената която съм си определил е като на това К1+-20,30лева.

но не знам колко е здраво. Ако някой го е ползвал или има впечатление, па и друго предложение ще го изслушам, цената която съм си определил е като на това К1+-20,30лева.
- Антон Тонев
- сериозен играч
[quote="antivik"]Изглежда аз не съм уточнил както трябва, търся нещо основно за транспорт и спорт/гребане/, от там и свързано със скорост и държане на добра посока, значи нужен кил, а дали ще мятам от нея е друг въпрос. Нещо което да не е по-тежко от газова бутилка, да може при спуснато положение да се мъкне на колесар и да може да ме мъкне мен с 2-3 сопи+1 палатка+1 спален чувал и малко продоволствие. Предлагат ми руска "Уфимка", но нещо не ми харесва формата, като че по е предвидена за да мъкне багаж и мотор, а аз гледам да е нещо такова:
Аз не мога да те разбера.Искаш я за придвижване + багаж.Искаш да кажеш че ще я пуснеш от Главатарци и ще махаш на гребла до нулата ли?.Според мен това не е твоя вариант.Има нови лодки по 345лв, които ще ти свършат работа.Знам че си без кола, но говориш за палатка, спален чувал и т.н.Значи ще нощуваш, а това предполага вода/мин 5литра/, ядене пиене и дрехи.В тоя каяк, с такъв багаж, според мен няма да ти е удобно.
Аз не мога да те разбера.Искаш я за придвижване + багаж.Искаш да кажеш че ще я пуснеш от Главатарци и ще махаш на гребла до нулата ли?.Според мен това не е твоя вариант.Има нови лодки по 345лв, които ще ти свършат работа.Знам че си без кола, но говориш за палатка, спален чувал и т.н.Значи ще нощуваш, а това предполага вода/мин 5литра/, ядене пиене и дрехи.В тоя каяк, с такъв багаж, според мен няма да ти е удобно.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
-
- разбира нещата
Освен това,съм чувал,че каяците са в пъти по-неустойчиви от обикновените лодки и лесно се преобръщат.Антон Тонев написа:.В тоя каяк, с такъв багаж, според мен няма да ти е удобно.
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Що бе,може да се тунингова съвършенно безплтно.Слагаш 10-15 туби от минерална вода/празни естественно/ от всички страни и газ .Може само да се поумокриш,но нищо.Ако питаш мен поразрови се да намериш втора употреба надуваема.Мисля че до 700-800 можеш да намериш свястна.Има и "Мичурин" пластмасова която се кара на тавана на колата.Имал съм такава и с двама човека се сваля и качва без проблем.Тежи 50 кг. и е около 500-600 лв.Не можах да разбера и за какъв колесар става въпрос.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
- antivik
- кандидат преподавател
Тони, по-скоро от стенат в посока нулата и маане на гребла или от Веселчанския мост до Широко поле , на времето го правехме този номер на походите по Арда и Дунав с едни сгъваеми Пухове и Нептуни /верно без багаж, возеха го с коли по суша/ но моите са доста леки спалния и палатката /около 2,5кг. виж въпроса с водата е труден ма ще му се търси цаката, за дрехи(освен тези на гърба дума не става).
undergrounder, ако имах чалъм да ги придвижвам толкова туби, нямаше да търся да си купувам нов/че и да посочвам цената/, в куфалницата ми отдавна се мотат идеи да си направя таквоз чудо сам, но няма как да го придвижвам, камоли на таван на кола.
riibok, верно в сравнение с другите са по-неустойчиви, но имат друго преимущество - скорост, а и обръщането си зависи от возача, като при шофирането, а си има и спасителни жилетки за случа.
В случая мен ме интересуват най-вече здравината и тежината на лодката, но може и да се насоча към Уфимка-та, макар че ще е доста по-бавна.
undergrounder, ако имах чалъм да ги придвижвам толкова туби, нямаше да търся да си купувам нов/че и да посочвам цената/, в куфалницата ми отдавна се мотат идеи да си направя таквоз чудо сам, но няма как да го придвижвам, камоли на таван на кола.
riibok, верно в сравнение с другите са по-неустойчиви, но имат друго преимущество - скорост, а и обръщането си зависи от возача, като при шофирането, а си има и спасителни жилетки за случа.
В случая мен ме интересуват най-вече здравината и тежината на лодката, но може и да се насоча към Уфимка-та, макар че ще е доста по-бавна.
Последно промяна от antivik на Съб Фев 18, 2012 6:30 am, променено общо 1 път.
- Антон Тонев
- сериозен играч
Не се занимавай с глупости.Имам добра според мен лодка.Като ходя за периода- петък-неделя, идвай с мен, и си разпъвай и каквото решиш.Таман когато фелдфебела Georgi30, е зает ще има с кого да си пия ракията.
Оперирам с това
Оперирам с това

да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев