Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Риболов на Костур
Модератор: sapuna
- leshoqda400
- новобранец
Re: Риболов на Костур
Колега, кажи къде ги ловиш тези бандити,ако не е тайана,разбира се?INCUBUS написа:Веднага ти отговарям-снощи поради обективни/в смисъл на готина компания/ пияндуски причини не съм влизал във форума.Равномерно водене,но след като броях поне до двайсет през половин -една секунда в изчакване да потъне клатушката след замятането.Още след първите 5-10 метра без вдигане на върха на пръчката "Страйкър",2,70 м ми удряха такива раирани дебелаци,че се изкефих максимално при няколко поредни риболова .Съответно,похвалил съм клатушките в темата за магазина още след първия успешен такъв риболов.
Който пие бира,не умира
-
- кандидат преподавател
Не е никаква тайна - в дефилето под с.Сухово,общ.Ардино,яз.Кърджали - най-тясното място край въжения мост през язовира.
- Marauder
- новобранец
- Обратна връзка:
Искам да споделя с вас, че най-големите костури съм хващал на блесна 
И на воблер на влачене на Искъра. За съжаление влачиш за нещо доста по-голямо, а те изненадва някой плевелен рибок.
Костурът наистина е забавен, особенно като го има, но за жалост както и мнозина от вас потвърдиха.........., появи ли се "дребен", нещата не са на добре
Наслука през новия сезон колеги

И на воблер на влачене на Искъра. За съжаление влачиш за нещо доста по-голямо, а те изненадва някой плевелен рибок.
Костурът наистина е забавен, особенно като го има, но за жалост както и мнозина от вас потвърдиха.........., появи ли се "дребен", нещата не са на добре

Наслука през новия сезон колеги

пробвай на жива рибка(малка каракуда)
на око от риба!
и на воблер се хваща
на око от риба!
и на воблер се хваща
- lfcpordim
- научил се да хвърля
Понеже ходя на един язовир в който предимно се опитвам да хващам каракуди но на плувка и на какъвто и да било червей винаги малките костурчета или царички ми изяждат стръвта... И това не е от скоро а бая отдавна може би от 4-5 години.Та възможно ли е да има наистина големи риби(костури) които да са пораснали през годините ,около 1кг и ще стане ли също ако използвам царичката за стръв?
Абсолютно,но очаквай и удари от 200-300 грамови и нагоре,трудно би хванал килограмов,но пробвай над вечер навътре,шанса е голям,ако има такива костури във водоема 

Аз също имам известен опит в риболова на костур, като в някои от случаите ми съм ходил само с идеята за да ловя костур, а в други то е било просто случайност по между другите рибета. Аз мисля, че няма конкретен начин за ловене на костур. КЪЛВЕ НА КАКВО ЛИ НЕ
. Най-добрите ми резултати са били на блесна в близост до дъното. Както и на плувка на жива рибка на дълбочина в близост пак до дъното. Също на жива рибка директно на дъното с по-голяма тежест. Хващал съм и на едър земен или торен червей и на бял червей също (по-вероятно грозд). Както казах Кълве на какво ли не. Трябва само да го усетиш къде се спотайва. В реките има доста костур, а дори вече има язовири които основно това е останало за риболов от брега. Едно красиво местенце в Родопите - яз. Беглика е точно такова място. В допълнение да кажа, че костура е Канибал, Постоянно изпитва глад, Борбена риба, както и това, че е способен да атакува и погълне риба, която е доста голяма за очакванията Ви.
малко некадърни самоснимачки

малко некадърни самоснимачки

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз целенасочено си ходя за костур.Най-добре се лови на живо рибе.Едрите кълват на дъното.Миналото лято/2011/ ходехме с един мой приятел с лодка само и единствено за
костур на яз.Огоста от към с.Боровци.Тъсехме го на 5-6м. на директен или "подвижно".
На директния по-се ловяха а и е по-голям кеф.Сега мисля да удължа моята 6-тица или
да търся някой 8 м.Ходиме за костур щото е по-вкусен/дран и паниран..../ и никога не сме капо.
ЧНГ!
костур на яз.Огоста от към с.Боровци.Тъсехме го на 5-6м. на директен или "подвижно".
На директния по-се ловяха а и е по-голям кеф.Сега мисля да удължа моята 6-тица или
да търся някой 8 м.Ходиме за костур щото е по-вкусен/дран и паниран..../ и никога не сме капо.
ЧНГ!
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- кандидат преподавател
Нямаме такъв водоем в радиус от 100 км,където да може да се лови целенасочено само или преимуществено костур.Имам случаи,в които отивам съоръжен с кофичка с живи рибета,изпълнен със светли надежди за костур,пък си връщам този припас със загуба 9-10 рибки от смяна и от раци,като в същото време съм наловил покрай другата риба 10-15 костура на червеи с директен на плувка на 4-5 м от брега и на дълбочина 2-3 м.
SONY написа:Когато ловя костур,винаги държа рибката да е жизнена и читава,както и да играе добре на куката.Не съм привърженик на парчета от риба ,като стръв.Зависи много и от водоема,моите впечатления са ,че някъде си взима най-добре на жива риба,другаде на торен или земен дебел червей.Зачестиха и случаите последно време на извадени хубави костури на .. царевицаАз също съм имал такъв случай на яз.Батак преди доста време,но моя фаворит си остава симеонче.
Пич не се самозалъгвай ... интересна ми е темата,незнам дали си посещавал форума от година,две насам,но ... това са пълни измислици Костур на царевица или пък 1 познат ми разправя как хванал бяла риба на стиропор ... просто или се е закачила каракуда,слънчак или нещо друго и не си я усетил друга причина няма
-
- научил се да хвърля
Ловил съм костура най-успешно на пападурка (пръскач)на корекциите на с.Сашево.Там ходим главно за щуки,но между тапите мятам и с мача покрай шавара и съм бодвал хубави екземпляри.Страхотна борба прави тази риба и ми е от любимите за ловене.
-
- научил се да хвърля
А ти от кога ловиш риба......Radoy написа:SONY написа:Когато ловя костур,винаги държа рибката да е жизнена и читава,както и да играе добре на куката.Не съм привърженик на парчета от риба ,като стръв.Зависи много и от водоема,моите впечатления са ,че някъде си взима най-добре на жива риба,другаде на торен или земен дебел червей.Зачестиха и случаите последно време на извадени хубави костури на .. царевицаАз също съм имал такъв случай на яз.Батак преди доста време,но моя фаворит си остава симеонче.
Пич не се самозалъгвай ... интересна ми е темата,незнам дали си посещавал форума от година,две насам,но ... това са пълни измислици Костур на царевица или пък 1 познат ми разправя как хванал бяла риба на стиропор ... просто или се е закачила каракуда,слънчак или нещо друго и не си я усетил друга причина няма

КОИТО ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ,ДА НЕ ХОДИ В ГОРАТА http://vbox7.com/play:36938ab8
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Аз съм хващал добър костур, около 250 гр. на кус-кус.
И без подръпване, просто си лапна зрънцето, може да се е объркал, но е факт.
Та да не бъдем категорични, в риболова има много изненади
!
Това, разбира се е изключение, костура го ловя на жива рибка, но има определени водоеми в които предпочита червея, предимно торен, пред рибките.
И без подръпване, просто си лапна зрънцето, може да се е объркал, но е факт.
Та да не бъдем категорични, в риболова има много изненади

Това, разбира се е изключение, костура го ловя на жива рибка, но има определени водоеми в които предпочита червея, предимно торен, пред рибките.
-
- кандидат преподавател
Подкрепям напълно -като това важи особено през студеното пролетно време,когато още няма във водоема множество малки рибки с достойни за апване размери от костура.Иначе изчанчени изключения винаги е имало и ще има - раираният е свиреп лакомник и в доста случаи налапва "нещото",преди да го е видял и усетил какво е.