Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Това примамка ли е ?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Това примамка ли е ?
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... T9zZirIrno
доколкото успях да разбера това е от гъба май за съдове е същата та ако може някой който горе доло знае руски да разясни на кратко
пък и надявам се да помогне на някой ако е полезно
и съжелявам ако е излишна темата..
доколкото успях да разбера това е от гъба май за съдове е същата та ако може някой който горе доло знае руски да разясни на кратко

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Това примамка ли е ?
Да примамка е . Много е ефективна при риболов на бяла риба .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- кандидат преподавател
Да,правилно си се ориентирал -от същия материал е,в България от доста години му викаме "дунапрен",ма в Русия пък от как им се е появил на пазара,си му викат "поролон".Примамка си е и в тяхната школа развиват цели направления на спининг-риболова точно с изкуствени примамки от такъв материал.За практическото му приложение у нас не мога да ти бъда от полза -сравнително малък ми е стажа в спининга и все още имам да работя усилено с примамки от другите материали 

-
- разбира нещата
Колегата INCUBUS ме изпревари с отговора ,затова оставям само това.....
Ето как изглеждат по-отблизо.

Ето как изглеждат по-отблизо.

Последно промяна от burg на Пет Фев 17, 2012 10:52 pm, променено общо 1 път.
Значи всичко е в тестовете от моя страна пък ако някой друг добави нещо ново е добре дошло
а не е ли малко леко нещо добавя ли се в линията ? или първо се потапя във водата да добие тежест и се хвърля ? само това не ми е ясно 

-
- разбира нещата
Задължително се утежнява, иначе няма как да потъне! - може да поставиш офсетна кука с чебурашка, а може и с утежнение преди примамката.Ето в тази тема- има доста полезни неща!
Последно промяна от burg на Пет Фев 17, 2012 11:03 pm, променено общо 1 път.
Благодаря за свткавичния отговор ,тъкмо попаднах на един клип в youtube http://www.youtube.com/watch?v=QQDxhxTAZBY за тези който им е любопитно
-
- разбира нещата
И аз благодаря за клипчето!

- Vid
- кандидат преподавател
Често ги пробвах тези, гледал съм руската школа и колко успешни са там. Пробвал съм до сега само купешките дунапрени или поролони, които се продават стандартно с двойна офсетна кука и честно казано, не съм доволен, не че нямам риби на тях, ама слабо.... Мисля, ме при нашите водоеми и риби нямат този ефект както при руските условия на риболов. Може би пък, аз не мога да ги водя както трябва? Не зная, но при мен определено по-добре работят и по-резултатни са туистерите и шадовете.
При поролоновите ребки, задължително е използването на подвижна глава и основното им преимущество е това, че при досег с дъното остават да стърчат ногоре, а не полягат на дъното както другите примамки, за разлика от това, играта им е "никаква", поради което е нужен т.н. туич за да работят както трябва.
При поролоновите ребки, задължително е използването на подвижна глава и основното им преимущество е това, че при досег с дъното остават да стърчат ногоре, а не полягат на дъното както другите примамки, за разлика от това, играта им е "никаква", поради което е нужен т.н. туич за да работят както трябва.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
дали тези примамки няма да се харесат на костура по нашите водоеми 

Да, колега - играта им е "никаква", защото това са примамки с пасивна игра, за разлика от класическите шадове и туистери. Те също имат своето място, дори без човек да се налага да ги туичи.Vid написа:... играта им е "никаква", поради което е нужен т.н. туич за да работят както трябва.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Не е примамка, гъба е.
Силиконя си е Сили Кон
Силиконя си е Сили Кон
-
- кандидат преподавател
Гъба,гъба,ама примамка
След като има места,където ловят с такава измишльотинка,начи,отсекъде си е примамка и всеки да си преценява кога да се пробва с такива и как точно,щото и за блесните някой може да рече-ми кво толкова:тенекия,тел,в някои случаи глезотии като боя и лак и малко як метъл 

- Vid
- кандидат преподавател
Абе да, ама не съвсем. Туиченето им подобрява играта и позволява да бъде излъгана някоя сулка извън периода на т.н. мръстене. Имаче, в този период дунапрените са много успешни, защото са просто натрапници, които мъжките искат да изгонят от гнездото....Мунчо написа:Да, колега - играта им е "никаква", защото това са примамки с пасивна игра, за разлика от класическите шадове и туистери. Те също имат своето място, дори без човек да се налага да ги туичи.Vid написа:... играта им е "никаква", поради което е нужен т.н. туич за да работят както трябва.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Аз съм хващал смадочета и костурчета през всички сезони на дунапрен. Понякога не е нужен туич, а просто по-"спокойни" примамки.
А "риболова" на мръстилищата не го коментирам - това просто не е риболов...
А "риболова" на мръстилищата не го коментирам - това просто не е риболов...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;