Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Хранилка за големи риби..
Модератор: emo vasilev
- ivalpetkov
- разбира нещата
Хранилка за големи риби..
Колеги..опасявам се,че ще ви разсмея с поредната си извратена идея,която цели изобретяване на голяма хранилка за събиране на рибата и хранене точно на едно място с голямо количество храна и продължително време..може би часове.За целта мисля да използвам туби от мин.вода-3 литра..1 брой,5 литра 1 брой,тежест за котва и въженце,с което да си прибера творението.Незнам дали ще действа ама..това е целта-да си кажете компетентното мнение.Едната туба ще я пробия с отвори за изтичане на царевицата-примерно 3 литровата,другата туба 5 литровата-взимам само дъното и го залепям като обръч под отворите на първата туба.Пълня почти до горе с манджа-царевица,хвърлям нещото във водата и като се изпразва то ще изплува все повече.Абе ето схемата за творението дето ми се върти в главата.Още е в проект.Наподобява поилка за птици.Очаквам препоръките ви.
http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=19198
- ivalpetkov
- разбира нещата
Re: Хранилка за големи риби..
В проект е и детския пистолет на детето да стреля с големи топки-замразена храна.От тези с пружина и бутало...ама пак проект само...Пистолет пластмасов дето стреля топчета колокото пинг понг.. 

Последно промяна от ivalpetkov на Пет Фев 17, 2012 11:48 pm, променено общо 1 път.
- ivalpetkov
- разбира нещата
За хранилката трябва да изчисля добре тежеста при напълване с храна докъде да е и да разграфя.Да преценя контрола на каква дълбочина ще се захранва и съответно долната тежест за котвата колко да е.И дали ще могат да засмукват храната.Големина на отворите.Притеснява ме да не би да се подава прекалено много храна.Съответно може да се направи и от малко шише-0,500 мл. от вода-в умален вариянт.Стува ми се,че ще задържа рибоците добре,ще ми служи и като маркер.Ще ми показва къде и с ква скорост се храни рибата и дали е много или малко-според скороста на изплуване.Експериментът ще е интересен.Под котва имам в предвид най-обикновенна оловна или друга тежест с подходящ грамаж.
Май нищо не обясних като хората ама карай.Важен е ентусиазма.
Май нищо не обясних като хората ама карай.Важен е ентусиазма.

- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Няма да изплува все повече защото няма въздух на дъното. Ще се пълни с вода.ivalpetkov написа:Колеги..опасявам се,че ще ви разсмея с поредната си извратена идея,която цели изобретяване на голяма хранилка за събиране на рибата и хранене точно на едно място с голямо количество храна и продължително време..може би часове.За целта мисля да използвам туби от мин.вода-3 литра..1 брой,5 литра 1 брой,тежест за котва и въженце,с което да си прибера творението.Незнам дали ще действа ама..това е целта-да си кажете компетентното мнение.Едната туба ще я пробия с отвори за изтичане на царевицата-примерно 3 литровата,другата туба 5 литровата-взимам само дъното и го залепям като обръч под отворите на първата туба.Пълня почти до горе с манджа-царевица,хвърлям нещото във водата и като се изпразва то ще изплува все повече.Абе ето схемата за творението дето ми се върти в главата.Още е в проект.Наподобява поилка за птици.Очаквам препоръките ви.
- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ае пич, и мен не ме слуша много главата,ама ти си луд ентусиастivalpetkov написа:В проект е и детския пистолет на детето да стреля с големи топки-замразена храна.От тези с пружина и бутало...ама пак проект само...Пистолет пластмасов дето стреля топчета колокото пинг понг..

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Това с бутилката е ясно , но трябва да оставиш на петното с лодка или плуване и да я застопориш там , като с едно въже от брега можеш да си я местиш и да си направиш няколко петна за риболов . Към царевицата добави и пелети и долей с вода. Така ще имаш по голям облак над петното .
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ivalpetkov
- разбира нещата
То така е..човек като си няма достатъчно работа и почва да мисли и измисля всевъзможни щуротии.Някои от тях са сполучливи,други не толкова,но така се раждат и хубавите неща на големите фирми производители.Имам такива идеи,че чак ме е страх да ги споделя с вас приятели.nedevi30 написа:Ае пич, и мен не ме слуша много главата,ама ти си луд ентусиастivalpetkov написа:В проект е и детския пистолет на детето да стреля с големи топки-замразена храна.От тези с пружина и бутало...ама пак проект само...Пистолет пластмасов дето стреля топчета колокото пинг понг..))

- ivalpetkov
- разбира нещата
.......Няма да изплува все повече защото няма въздух на дъното. Ще се пълни с вода.[/quote].........
Мисля,че ако в горния край няма отвор ще се образува въздушен балон ако тубата не е напълнена изцяло с храна.И баластната тежест отдолу ще държи изправена тубата.Не би трябвало да се пълни с вода...на принципа на водолазния звънец или техниката парашут при водолазната работа.Мисля,че нещо такова се казваше.Само пробите ще покажат как трябва да се изработи за да се постигне желания ефект....
Ако се окаже,че въздуха в тубичката няма сила да повдигне котвичката и водата в тубата която е изпълнила празната вече хранилка може да се пробва като свободен обем се изпълни предварително с стериопор или пяна.Въпросът е-пяната ли има по добра плавателност или чистия въздух?
Трябва да се изчисли и разграфи шишето-каква част да е свободен обем и каква част храна или вода....за да изплува свободно...ако въобще търсим ефект на изплуване...или само целим подаване на храна....
ако това се направи с по малко шише от минерална вода мога спокоино да го хвърля с едно въженце и от брега на достатъчна дистанция...
Мисля,че ако в горния край няма отвор ще се образува въздушен балон ако тубата не е напълнена изцяло с храна.И баластната тежест отдолу ще държи изправена тубата.Не би трябвало да се пълни с вода...на принципа на водолазния звънец или техниката парашут при водолазната работа.Мисля,че нещо такова се казваше.Само пробите ще покажат как трябва да се изработи за да се постигне желания ефект....

Ако се окаже,че въздуха в тубичката няма сила да повдигне котвичката и водата в тубата която е изпълнила празната вече хранилка може да се пробва като свободен обем се изпълни предварително с стериопор или пяна.Въпросът е-пяната ли има по добра плавателност или чистия въздух?

ако това се направи с по малко шише от минерална вода мога спокоино да го хвърля с едно въженце и от брега на достатъчна дистанция...
- ivalpetkov
- разбира нещата
Един от вас колеги ми прати предложение на лс...с което предложи шишето да остане затворено с капачката.А оттдолу да се върже нещо подобно на гаца от картофи пълна с храна.Ако храната тежи повече от плаваемоста на шишето хранилката ще падне към дъното и после бавно ще почне да изплува като шишето ще е шамандурата....да това пък е още по прост начин..защо не... 

-
- разбира нещата
това творение трябва да се вкарва с лодка,нали?.ако ловиш на дъно къде е смисъла от хранилка ,направо захранваш върху маркерите.ако е за плувка ,рибите не са като кокошките да разръчкват храната и тя да пада през дупките,а и от водата захранката ще се сплъсти и няма да пада .така си мисля 

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Относно метода дето са ти го препоръчали на лични,това е един от най-оригиналните начини мафията да разтоварва наркотици в обвивка от сол във вода и като се размие солта те да изплуват.Другите ти методи имат много за изясняване като в тоя си вид няма да работят категорично по ред причини,за да си ги изясниш кои са тези причини ти трябва опити на вода.Аз няма да ти ги кажа защото не искам да ти убивам ентусиазма,а и трябва да се похаби малко енергия за да се стигне до истините.
Дерзай

Дерзай

Късмета е резултат от много добро планиране !!!
- ivalpetkov
- разбира нещата
Абе като се постопли и леда изчезне ще направя проби.Няма да навреди на никого.Че сега всичко е замръзнало,даже и бидона с киселото зеле и няма къде да си правя изпитанията....
Мерси за съветите.

Мерси за съветите.

- antivik
- кандидат преподавател

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Всеки един детайл от системата ще пречи на спокойния ти риболов!Май по добре наблегни на упражнения с пистолета! 

- antivik
- кандидат преподавател
sapuna написа:Всеки един детайл от системата ще пречи на спокойния ти риболов!Май по добре наблегни на упражнения с пистолета!

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!