Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!

На 19 февр. неделя, група от петима форумци бяхме призори на Бело поле. Поне двайсетина тройкаджии ни бяха изпреварили, после се утроиха

Трима от нашите си избраха места встрани от тройките, цял ден упорстваха и бяха възнаградени с по 2-3 чудесни скобара на човек, всичките над кило, единият може и да е трофеен.Всичките риби са релийзнати. Хубаво ще е да пуснат тема, има какво да напишат и покажат- и за риболова, и за етиката,и за простотията по Струма.
Другите двама се оказахме на грешно място, бяхме пресирани и изнервени от тройкаджиите, плясъците на тапите, пресичането на линиите и тръгнахме да търсим друго място(което хич не обичам). На "Художника" заварихме още по-голям панаир, нямаше смисъл да пробваме. Оттам на Покровник, пристигаме към 3 след обяд в разгара на някаква бясна сеч- десетки тройкаджии, един след друг вадят скобари затърмъчени къде ли не. Повечето имаха поне по 20 риби. Всички са местни, познават се, изпаднали са в еуфория, викат, закачат се-няма такава простотия! По едно време се появи една "Нива" на ИАРА и един тройкаджия- възрастен човечец с побеляла коса, неизвестно защо побегна

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- bokser
- ще става разбирач
Отчели са дейност за тази година! 

Вчера на Бобошево имаше около 40 човека, като всички бяха на тройки. На Бело Поле събор от тройкаджии тук таме на стръв, и почти никой не лови. На железница нне ми се говори - там май единичната кука е табу. Въобще навсякъде ужасявяща простотия, селяния и нямам думи. Досега упорствах но май и аз ще спирам риболова през зимата.
Между другото на Бобошево мина проверка само за билети, и то не навсякъде.
- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Има ли някой инфо за Невестино? От един месец не съм стъпвал на реката и вече ми копка от вътре, но ако има ивнфо може още утре да отида.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
На Бобошево спокойно си търмъчат посред народа и си меткат парашути.Като отидох преди 2 седмици имаше 3 огромни пасажа а в събота кат погледнах отгоре само 2 и то вече значително намалели дано дойде вода след топенето та да ги спаси иначе...gevrek написа:Вчера на Бобошево имаше около 40 човека, като всички бяха на тройки. На Бело Поле събор от тройкаджии тук таме на стръв, и почти никой не лови. На железница нне ми се говори - там май единичната кука е табу. Въобще навсякъде ужасявяща простотия, селяния и нямам думи. Досега упорствах но май и аз ще спирам риболова през зимата.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Доколкото разбрах от инфото на другата страница и ти затърмъчил няколко риби,имали са късмет че са скъсали(не са имали никакъв късмет).Та помислете малко за риболова на единична кука със стръв на нея.И не съдете толко строго косачите,защото не се различавате,чак толко много от тях.Или принципа за "малкия дявол" тепърва влиза в сила.Извинявам се не искам да обиждам,ама ако искате да има риба трябва да се научат и други неща освен,как да я хванеш и извадиш.Dimitar_allianz написа: На Бобошево спокойно си търмъчат посред народа и си меткат парашути.Като отидох преди 2 седмици имаше 3 огромни пасажа а в събота кат погледнах отгоре само 2 и то вече значително намалели дано дойде вода след топенето та да ги спаси иначе...

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Не съм търмъчил колега грешно си ме разбрал просто като си събрал пасаж от 100-200 риби пред теб и с единична кука да меташ пак има много голяма вероятност да закачиш някоя за гърба или за опашката,това че съм ловил на тройка 18 номер и бял червей не означава че търмъча.Един пример само ще ти дам.На Мурсалево като кълвеше скобар и морунаж края на октомври с единична кука рибите 70% от тях бяха за гъза или гърба и това е защото са нагъсто.А на бобошево само 3-4 по случайност.Сигурен съм че ще се съгласиш че дори и на единична кука при такъв пасаж има вероятност да хванеш извън устата.Paublo_Eskobar написа:Доколкото разбрах от инфото на другата страница и ти затърмъчил няколко риби,имали са късмет че са скъсали(не са имали никакъв късмет).Та помислете малко за риболова на единична кука със стръв на нея.И не съдете толко строго косачите,защото не се различавате,чак толко много от тях.Или принципа за "малкия дявол" тепърва влиза в сила.Извинявам се не искам да обиждам,ама ако искате да има риба трябва да се научат и други неща освен,как да я хванеш и извадиш.Dimitar_allianz написа: На Бобошево спокойно си търмъчат посред народа и си меткат парашути.Като отидох преди 2 седмици имаше 3 огромни пасажа а в събота кат погледнах отгоре само 2 и то вече значително намалели дано дойде вода след топенето та да ги спаси иначе...

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Съгласен съм,но процента на затърмъчените риби с малката тройка е доста по голямDimitar_allianz написа:Сигурен съм че ще се съгласиш че дори и на единична кука при такъв пасаж има вероятност да хванеш извън устата.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- jasonsmith
- разбира нещата
колега, как точно успя да събереш пасаж от 100-200 риби пред теб, я ни кажи да ни отвориш.. много ми е интересно каква ти е успеваемостта на стръв, когато си заобиколен от тройкаджии- според мен е нулева, поне от краткия ми опит да се опитвам да хвана риба между местни "рибари"...Dimitar_allianz написа:Не съм търмъчил колега грешно си ме разбрал просто като си събрал пасаж от 100-200 риби пред теб и с единична кука да меташ пак има много голяма вероятност да закачиш някоя за гърба или за опашката,това че съм ловил на тройка 18 номер и бял червей не означава че търмъча.
- prodigy666
- разбира нещата
Декември месец на Бело поле ловях на пинки .. пасажа играеше на 60 70 метра под мен след 10тата прашка с пинки рибите започнаха да играят на 10 метра под мен хванах 3 скобара и 2 плескача като 4 от 5 те риби бяха закачени за опашката с кука номер 18 обикновена .. също така лятото съм хващал доста мерени за опашките когато са нагъсто
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Бяхме от страната на дискотеката над падналата върба има едно място което е леко навътре в реката по-нагоре хора поне на 50 метра немога да застанат срещу нас нямаше никой а под нас тройкаджии които гонеха рибата нагоре и тя се събираше пред нас в по-дълбокото,отделно ние мятахме червей.Реката беше доста бистра и пасажа се виждаше така че не лъжаjasonsmith написа:колега, как точно успя да събереш пасаж от 100-200 риби пред теб, я ни кажи да ни отвориш.. много ми е интересно каква ти е успеваемостта на стръв, когато си заобиколен от тройкаджии- според мен е нулева, поне от краткия ми опит да се опитвам да хвана риба между местни "рибари"...Dimitar_allianz написа:Не съм търмъчил колега грешно си ме разбрал просто като си събрал пасаж от 100-200 риби пред теб и с единична кука да меташ пак има много голяма вероятност да закачиш някоя за гърба или за опашката,това че съм ловил на тройка 18 номер и бял червей не означава че търмъча.

- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Днес на Невестино си останах капо, лових на бял червей и нишо, а пред шавара в парка рибите постоянно играеха, а имаше и период в който се вдигаха на повърхността и пореха водата и перките им се виждаха. Имаше двама на тройки, те хавнаха два скобара, а колко зекачки и буклуци извадиха, направо не е за вярване. Реката е бистра, а колегите дето бяха около мен казаха, че нивото е леко качило, но резултатността е същата.
-
- новобранец
Днес на Покровник беше пълно с Косачи.Някои дори нямаха и плувки ,а само тежко олово и големи тройки!Сигнализирах ИАРА,но в рамките на над 1час никой не дойде!От Бобошево до Симитли беше пълно с Бракониери-с големи тройки и парашути!Които бяхме на стръв си останахме капо,странно защо!
-
- ще става разбирач
Ще дойде време, когато тези БОКЛУЦИ, ще измрат от глад.
Бех си казал, че няма да пиша по темата, но -абе заеби, Винкеуо требва да играе.

Бех си казал, че няма да пиша по темата, но -абе заеби, Винкеуо требва да играе.

- jasonsmith
- разбира нещата
щото рибата е наплашена и не се храни заради шляпането на тия селяци,.. нямаш шанс на стръв между тройкаджии, всички сме се опитвали, но резултата е нулев, дори на места на които рибата е пред мен, отново не взима на стръв..pas1.8mi написа:Днес на Покровник беше пълно с Косачи.Някои дори нямаха и плувки ,а само тежко олово и големи тройки!Сигнализирах ИАРА,но в рамките на над 1час никой не дойде!От Бобошево до Симитли беше пълно с Бракониери-с големи тройки и парашути!Които бяхме на стръв си останахме капо,странно защо!