Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

mariner/merkury
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
mariner/merkury
Даите съвет каква свещ да взема за МАРИНЕР 5 коня двутактов 2002 г с какво топлинно число да е главно ще влача
И каква е разликата между BP7HS И BPR7HS това R за какво е
Re: mariner/merkury
R e резистор ако ползваш сонар по-добре вземи такива иначе ще имаш смущенияdidooo написа:Даите съвет каква свещ да взема за МАРИНЕР 5 коня двутактов 2002 г с какво топлинно число да е главно ще влача
значи ако е BPR нямя да се смощава така ли
а в един магазин продавачката ми каза че ако е с R щяло да има смущения ама тя маи говореше наизуст
а в един магазин продавачката ми каза че ако е с R щяло да има смущения ама тя маи говореше наизуст
-
- новобранец
Вземи си свещ каквато е по предписание от производителя на двигателя. Ако мислиш само да влачиш на ниски обороти може да сложиш едно число по студена , така ще се зацапва по малко. Резистора е безмислен за тоя двутактов мотор щото вероятно е с CDI запалителна ситема.didooo написа:Даите съвет каква свещ да взема за МАРИНЕР 5 коня двутактов 2002 г с какво топлинно число да е главно ще влача
ами на двигателя непише с каква свещ работи
ненамерих нищо за тоя модел МАРИНЕР , но намерин за МЕРКУРИ 2002 и пише , че е за НЖК ВР7НS или НЖК ВРR7НS
предполагам е същото нали уж е един и същ мотор
А аз като го взех (второа рака) беше с НЖК в4н и затова се узадачих
Колега Тодор Василев значи за влачене 8 е числото така ли
ненамерих нищо за тоя модел МАРИНЕР , но намерин за МЕРКУРИ 2002 и пише , че е за НЖК ВР7НS или НЖК ВРR7НS
предполагам е същото нали уж е един и същ мотор
А аз като го взех (второа рака) беше с НЖК в4н и затова се узадачих
Колега Тодор Василев значи за влачене 8 е числото така ли
-
- новобранец
Утре ще погледна в каталога на NGK за тоз мотор и ще ти пиша.
-
- новобранец
8 e tvoeto 4islo
BR8HS
7 е за модела а 8 ще е по-добре за влачене така ли да го разбирам
Благодаря
Благодаря
-
- новобранец
Повечето двутактови двигатели имат склоност да зацапват свеща на ниски обороти. По студената свещ е с по изнесен електрод което значи че ще се нагрява повече нагряваики се повече вероятноста да се намокри и съответно да спре да светка на буталото е по малка.С две думи BR8HS ще направи паленето при студен двигател по лесно и ще намали вероятноста от зацапване на свеща при продължителна работа на ниски обороти.