Айде малко по-сериозно!

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Айде малко по-сериозно!

Мнение от Мунчо »

Уважаеми колеги,
нека се отнасяме с малко по-голямо внимание и уважение към любимия ни вид риболов. Ясно е, че някои от нас са още малки, но това някак си не ми се вижда основание за нежеланието им да прочетат нещо повечко за риболова. Прави ми впечатление, че е по-удобно направо да се пита, без да се направи опит да се разгледат по-долните теми, в които често даден въпрос е дъвкан многократно...и как да очакваме някой да е търсил други източници на информация, при положение, че не си е направил труда да прочете това, което е пред очите му...Вярно, че значителна част от информацията в интернет е на други езици, но при добро желание може да се намери и полезна таква на български, само трябва да се потърси...има и хубави книжки от бългрски автори, които биха били полезни за начинаещите спинингисти. Известно е, че позннието бива два вида - теоритично и практично. Едно без друго те не вървят, или вървят трудно, защото е глупаво да измисляш велосипеда, при положение, че някой вече го кара...
Има и една друга категория колеги, които след като са си ползвали една блесна или воблер, вече се чувстват достатъчно компетентни да дават категорични мнения и оценки, също както във вица за чукчата - "Чукча не читател, чукча писател"...тези вторите, имат пък още по-голяма нужда от риболовно ограмотяване, но уви, не го съзнават, а често това не се случва никога. Така те се превръщат в дървени философи, които поддържат мнения, които често са неправилни, но пък никой не би могъл да ги обори, защото с тях е безсмислено да се спори, както и с някой дървен пън...
Тук има хора които ловят на спининг от над 20 години и притежаващи по над 10 000 (десет хиляди :!: ) блесни и воблери. Кой знае защо обаче, на тях гласът им не се чува, а често излиза, че баш те са се изказали неподготвени според някой капацитет(виж за дървените философи по-горе). Та нека не ставаме чукчи, а да се опитваме да се ограмотяваме, доколкото можем. По-този начин не само, че ще хващаме повече риби, а и няма да ставаме смешни...защото не е срамно да не знае и може човек, а е срамно да не пита и д а не се опитва да се ограмотява...

Също би било хубаво, ако направят опит и да пишат малко по-грамотно...тук пък не мога да намеря никакво извинение...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Pr0FisheR
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Pr0FisheR »

Какви теории какво нещо... , но е прав браво :)
Аватар
[ScoTT]
новобранец
новобранец

Мнение от [ScoTT] »

:smt041 :smt038 :smt023
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

Мога да те подкрепя с ПРИМЕР - на опаковката на примамката пише с големи букви "РАСПЕР" ("ASP") ...
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Колеги,колегата Мунчо е напълно прав!Поздрави за темата! :smt041
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
mAnTi
новобранец
новобранец

Мнение от mAnTi »

МунЧо оважавам те.Не Че се хваля,но аз поне съм изЧел половината теми.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Чудесна темичка. Като за "набиване на обръчите" , тонът е малко мек , но да се надяваме , че ще свърши работа. Истината е обаче, че "имаме участници с верен резултат". :D :D :D :D
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Да,това е точно така,но запитвали ли сте се,защо не търсят темите във форума?С риск да ме намразят модераторите,ще си кажа мнението.Ами темите са най-разнообразни и по тая причина много на брой,а търсачка няма.Мисля,че ще се промени положението,ако се напрани такава.Наслука.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

А ето и търасачката, седи си неизползвана откакто е създаден форума - кеф ти "търсене по думи", кеф "по автор"...
http://forum.nariba.com/search.php
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Мунчо написа:А ето и търасачката, седи си неизползвана откакто е създаден форума - кеф ти "търсене по думи", кеф "по автор"...
http://forum.nariba.com/search.php

Мда , само някой трябва добре да погледне отстрани в ляво и да открие бутончето "търсене". :wink:

Просто се иска малко повече вниамени , иначе на всеки му е лесно директно да пита.
Клавиатура риба не лови!!!
Troli

Мнение от Troli »

Почна се!Мунчо,айде да не се изфърляме на мокър песък!Повечето сме рибари от скоро,аз от 3 години и кво?Немам 20 години опит!Добре,къде е този пич с двайсете години опит,къде са неговите снимки,неговите знания,неговите риби?Епа,не ги кьорим тук!Некой имал 10000 воблера? :shock: Е,кво?Лъжа,бате!По-добър ли е с това,че притежава некви предмети?Не,не и не!Добрия,успешния риболовец няма нужда от 10000 воблера,а от 10 защото има опит-майсторлък!Качество а не количество,запомнете го!Нема такъв с 10000 воблера,иначе ще си резна топките пред Народното Събрание!Нека тоя самохвалко да покаже трофей по-голям от моя,хванат на воблер и тогава ще си говорим.Аз съм учещ се,но от кого? :roll: :wink:
Аватар
bisko71
новобранец
новобранец

Мнение от bisko71 »

Айде стига, че пак ще се стигне до това-
Тия, дето знаят не казват, а тия дето не знаят- не знаят какво да питат.

... ми откъде да знаят.

Абе- нека, който знае повече- да ни светка и без да сме го питАли- като Мунчакис, например как ме е запалил по мухарството със своите професорски статий- само на изпит да ме не вика после. :lol:
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Саше па ли дръпна смукача ?!? Последно време таман ти се радвах че си почнал да носиш а то държиш сал до към десет без десет :lol: Ако искаш лично ще те запозная с образа от Варна притежател на 10000 те ( сигур вече са доста повече :idea: ) воблера и после те чекам пред народното събрание :D Има една приказка - "Никога не казвай твърдо не!" - а кат та гуедам как си го потретил :lol: :lol: :lol: Примерно лично на мен ми прави мега кеф да се сдобия с воблерче произведено в ниска серия преди доста време в далечна страна ( Китай не го броиме :wink: ) и да му се любувам безспир , а некой събират марки :roll: Знаеме и от кой си учещ се ама айде да те не излагаме ако и образа да е корифей на зимната блесна :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Troli

Мнение от Troli »

Ей,писна ми от шпиони и агенти! :D Добре,че досието ми е изтрито на време! :wink: Имането нищо не значи! :roll: Важен е резултатът! :wink: Ще си спася топките така или иначе! :D Наздраве!
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Росен написа:Мога да те подкрепя с ПРИМЕР - на опаковката на примамката пише с големи букви "РАСПЕР" ("ASP") ...

Много ми е интересно като пише "ASP", демек в превод "РАСПЕР", тва значи ли, че само распер лови?

А..?
А....?
А......?

И тва го пише човек дет не може да различи распер от кефал, до колкото си спомням.

Така става когато се четат само етикетите.

Аман от разбирачи дет дават примери, а не ходят за риба. (Не че ти не ходиш де.)

Аман и от дървените философи, аз вече съм дипломиран такъв.

А ти пък Тролйо за кви досиета, за кви трофеи, за кви пет леъ говориш.

Спинингът е философия и изкуство, а не състезание и припирни.

Това е моето мнение, но ако някой иска да поспорим аз съм на разположение.

И всеки може да си има толкова блесни колкото ще и не си ти човекът дет щъ му ги брои.

И знаеш ли колко ми пука за твойте топки.

А......

И нека пишлегарят дет ми пише глупости на лични съобщения да се представя поне.

Щот не съм длъжен да знам историята на всички "звезди" във форума.

Нали може?

Точка.

ЛОРДЪТ
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”