Каква кутия, куфар, чанта ползвате ?

Модератор: Paublo_Eskobar

Pin2
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Каква кутия, куфар, чанта ползвате ?

Мнение от Pin2 »

Интересува ме какво ми е нужно да си купя, за да си нося такъмите, евентуално да ми е удобно, да е компактно, нищо да не ми е излишно.
Срещал съм Мачови рибари с платформи, куфар - тип стол, Карп чанта, просто куфарче ...

Въпроса ми е има ли специално нещо с което да си носим такъмите и да е специализирано за Мачов риболов? Имам голям проблем с тази си част. Моля за съдействие, препоръка или просто предложение.
На практика в момента ходя със следните неща: Калъф, в който има Въдица+макара+дръжка за кеп ; Чанта за живарник+глава за кеп+ мини живарник+колчета+дъждобран ; Куфар (не малък) пълен с всякъкви глупости, като например брадва ; Кофа Сенсас+екстрите за нея
Чесно казано, всичко ми е компактно и удобно, но тоя куфар ми е в повече.

Съдействайте ми със съвет, как да оптимизирам багажа.
ivanov70
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Каква кутия, куфар, чанта ползвате ?

Мнение от ivanov70 »

Не срещнах : чадър, стол и сито за захранката! :lol:

Според моите лични наблюдения, багажа ми се увеличава все повече и повече, колкото повече се образоваме в риболова. Така че правилния отговор на въпроса :
Интересува ме какво ми е нужно да си купя,
е - по-голям автомоил! :smt102
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

И при мен се заформя подобен проблем. Купих си комплект нови ваглери, които не се побират в кутията при старите/ по-дълги са с 5мм. :) / . Сега като си купя нова кутия или тубос за ваглери, няма да влезнат в "голямата" ми кутия с другите ми джунджурии и от такова преоборудване ми се разпръсва целия багаж и скоро ще се появя и аз в раздел продава/риболовни с тема "разчистване" :lol: . Та сега съм пред дилемата дали да търся по-голяма кутия или да си накупувам разни малки, които да побера например в един ето такъв сак http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... hing_type= , но пък цената набъбва доста.
Преди време си купих мек калъф за въдици на Филстар. Добре, че го взех с дължина 1,60 и е за 3 въдици. Сега ще си купувам ПВЦ тубоси та в тях да пъхам мача и болото и се чудя дали да не си купя и тубос за колчетата. Мисля си, че по-малко поразии ще правят. Живарника все още го нося в плик от магазин Джъмбо /много са яки :lol: /. Там слагам главата на кепа и футера. Абе катунарска работа :lol: . И пак не остана място за бирата. Та и аз като колегата ще събирам мнения. Благодаря предварително.
Pin2
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Pin2 »

ivanov70 написа:Не срещнах : чадър, стол и сито за захранката! :lol:

е - по-голям автомобил! :smt102

Истината е, че не сядам. Много рядко нося стол и да си призная не е част от екипировката ми. Чадър - НЕ. Речен рибар съм предимно и си ходя на сенчести места. Не ми пасва. Ситото е в кофата. Т.е. екстрите за нея :wink:
Това което наблюдавам е, че финните неща не ги ползвам много често. Т.е. куки, поводи, видове, плувки и сякъкви малки неща. Ходя с калъф и Мача е винаги готов за бой. Чат-пат се къса, но това са дребни неща. Ето защо многото такъми в 90% от случаите само ги разнасям, дори и не ги ползвам.
По-горе колегата ме подсети... За видовете плувки, ползвам тубусчета и вероятно, те са ми основният обем в куфара.
Като се замисля, трябва ми нещо като класьор с размери 10см дебелина ; 40х40 см широчина/дебелина. Класьор с прегради вътре. Нещо като дамска чанта все едно. Отварящо се от тънката страна и вътре да има джобове :)
Нещо се размечтах, но като се замисля, може да се поръча от шивач. Трябва да потърся и да поръчам ако е възможно.

Ще ви държа в течение, дори да не е скоро придобивката.
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Размери 10х40х40 малко ми наподобява на дипломатическо куфарче :lol:. Ако намериш някое старо и го приспособиш с прегради и капаци си готов за "бизнеса".
Pin2
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Pin2 »

miro253 написа:Размери 10х40х40 малко ми наподобява на дипломатическо куфарче :lol:. Ако намериш някое старо и го приспособиш с прегради и капаци си готов за "бизнеса".
Ауу... как ми отвори очите.
Имам една чанта за CD-та, много добра твърда материя, отговаряща на нуждите ми ... Ще се пробвам самоделно, да видя какво ще излезне.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Аз лично в платформата събирам 2 и повече куфарчета багаж. Но определено при мен нещата отиват на по-голяма кола! :)

Само някой да даде идея, къде мога да нося прикачните, че само част се събират в голямото чекмедже от долу. Напречната греда, кутиите за храна и прочие и аз си ги нося в един голям плик...от Джъмбо! :) Та някакви идеи?
ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ionko_terziev »

виж в он- лаин магазина на аква спорт-куфар стол sea eagele..аз съм с подобен и събира почти всичко което ти трябва и най важното е че го мяташ на гърба и можеш да се местиш когато си поискаш..
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

Redimido написа:Аз лично в платформата събирам 2 и повече куфарчета багаж. Но определено при мен нещата отиват на по-голяма кола! :)

Само някой да даде идея, къде мога да нося прикачните, че само част се събират в голямото чекмедже от долу. Напречната греда, кутиите за храна и прочие и аз си ги нося в един голям плик...от Джъмбо! :) Та някакви идеи?
И аз съм с платформа, ама не се събират прикачните в нея! Помощната масичка се слага под чекмеджетата, а кутиите за стръв, ситото и другите джунджурийки в кофата. Прикачните- държачите( не ми е удобно да ловя с греда), гребена, прикачното за чадъра, за живарника, си ги оставям на платформата. Понякога ги нося в отделно сакче, в което слагам и двете прашки. Става много багаж, защото нося и калъф за въдиците, живарника и главата за кепа в една ето такава чанта: http://www.colmic.bg/?page=equipment&cat=16" onclick="window.open(this.href);return false; (предпоследната, която струва 53лв.) :wink:

Като преимем, че и баща ми стои на стол + още един живарник, кеп и кофа и става :rolleyes:
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

nikolaiiliew написа: ...Като преимем, че и баща ми стои на стол + още един живарник, кеп и кофа и става :rolleyes:
И предполагам караш VW Transporter без седалки :lol: :lol: :lol:
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

Redimido написа:
nikolaiiliew написа: ...Като преимем, че и баща ми стои на стол + още един живарник, кеп и кофа и става :rolleyes:
И предполагам караш VW Transporter без седалки :lol: :lol: :lol:
Мне аз съм на 14 :) Баща ми кара Mercedes - Benz E220 :wink:
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Аааа ок...аз съм с Ауди А3, ама ако знаеш колко багаж събира милото...ще паднеш.
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Е добре де тези платформи не си ли събират целия инвентар в тях за да е що годе удобно за носене?
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

miro253 написа:Е добре де тези платформи не си ли събират целия инвентар в тях за да е що годе удобно за носене?
Целия инвентар дреболии за куфар да. Ама живарник, Кутии за захранка, кофи, сита, прашки, прикачни за платформата...и прочие - не!
xey123
фен клуб-скобар

Мнение от xey123 »

И при мен има този проблем със мн. рибарски работи. Като се почне , 2 платформи 2 щеки 2 ролера 3 кофи и 2 легенчета 1 стоика за топ сети сито живарници мачове със тубос за мачовете и глави на кеп + дръжка за кеп и др. дреболии ( куки ластици влакна куки плуви и т,н ) :Д Сега си купих 1 сак за живарници на колмик http://www.colmic.bg/colmic_image.php?i ... t_code=359" onclick="window.open(this.href);return false; e такъв вътре слагам 2та живарника +2 глави за кеп и там отпред дето е си слагам тия треболиите и не стига место
Изпуснатата риба е най-голяма Изображение Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”