Въпрос за въдичка

Модератор: bobopeli

krasi.ko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Въпрос за въдичка

Мнение от krasi.ko »

:D Здравейте колеги имам някои въпроси относно въдидица която имам от 2 години и я позвам за тролинг.....но наскоро някой ми каза че тя била разработена за риболов на дорадо та въпроса мие става ли за тролинг и как се лови с нея по принцип....характеристиките и са; дължина 210 см от 3 части като последната върхова част е със два сменяеми върха едия с акция до 50 гр а другия с акция до 100 гр....ако някой може да сподели някакъв опит или наблюдения моля да сподели ....мерси предварително :wink:
piranha
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Въпрос за въдичка

Мнение от piranha »

Мисля че въпроса го имаше и в другия форум,но ще отговоря. Пръчката не е за тролинг,но ако все пак я ползваш - задължително с монофилно влакно./Трябва ти пръчка с по мек връх - акция 10-30./ :wink: :wink: :wink:
Аватар
mitko ribara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitko ribara »

Виж сега акцията зависи от това какви воблери ще ползваш,,е стига да не е някои кол защото върха трябва да има чувствителност за да не развали играта на воблера така,че според мен въдицата не става. Ето няколко въдици добри за тролинг.

http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7155
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=8306
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7174
Също така дължината да е максимум 2.70 а акцията 20-40,20-50,30-60...итн.
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

krasi.ko написа::D Здравейте колеги имам някои въпроси относно въдидица която имам от 2 години и я позвам за тролинг.....но наскоро някой ми каза че тя била разработена за риболов на дорадо та въпроса мие става ли за тролинг и как се лови с нея по принцип....характеристиките и са; дължина 210 см от 3 части като последната върхова част е със два сменяеми върха едия с акция до 50 гр а другия с акция до 100 гр....ако някой може да сподели някакъв опит или наблюдения моля да сподели ....мерси предварително :wink:
Колега, според мен почти всяка пръчка става за тролинг, стига да не е прекалено мека. Пробвай си пръчката на живо и като хванеш нещо ще разбереш дали да си купуваш нова. Първия си сом го хванах с един телескоп акция 80-150. Ако очакваш сом слагай върха с 100 гр. и не се притеснявай. С по-мекия връх усещаш играта на малките воблери, но дълбокогазащите много ще огънат пръчката.
Проблем при по-твърдата акция е че с малки воблери не се забелязва толкова добре играта им и ако има доста трева във водата няма да разбереш кога си хванал тревата. И това не е голям проблем, защото като хванеш пръчката и дръпнеш ще усетиш дали примамката играе или не.
Мисълта убива действието!
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

piranha написа:Мисля че въпроса го имаше и в другия форум,но ще отговоря. Пръчката не е за тролинг,но ако все пак я ползваш - задължително с монофилно влакно./Трябва ти пръчка с по мек връх - акция 10-30./ :wink: :wink: :wink:
Колега тази акция направо си е несериозна. По твойта логика да взема мача и той е с акция 10-30 :D
Аватар
mitko ribara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitko ribara »

Да Любо и на мене 10-30 акция ми се вижда несериозна това ако удари нещо 20 кила ще ми е интересно как ще го вади мисля че акциите които съм посочил по горе ще са перфектни.. :wink:
piranha
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piranha »

lubo9 написа:
piranha написа:Мисля че въпроса го имаше и в другия форум,но ще отговоря. Пръчката не е за тролинг,но ако все пак я ползваш - задължително с монофилно влакно./Трябва ти пръчка с по мек връх - акция 10-30./ :wink: :wink: :wink:
Колега тази акция направо си е несериозна. По твойта логика да взема мача и той е с акция 10-30 :D

Все пак говорим за Тролинг а не за Кльонк. По тази логика за кльонка с каква акция ще се лови. Малка сулка или клен и костур как ще ги усетиш че са се закачили?
Ако искате гаранции че ще извадите сом на тролинг над 20 кг. влачете с яки тояги ,дебело влакно,здрави груби вирбели и да не се изправят куките на воблера/сменете ги с по големи и здрави/ и чакайте да се хване нещо /рибата на живота Ви/. Звучи ми нереално. Риболова е това -да изпиташ тръпката от него,да успееш да измориш и надхитриш рибата. С финни такъми при правилно боравене се постигат успехи. По добре изпусната или скъсала,отколкото да не пипа заради грубия но сигурен такъм. Троля от 1991 г. и аз за мен си стигнах до този извод. За акция 10-30 е добра за мен,за други може и да не е,използвал съм до акциа макс.-80. От 2 г. ползвам пръчки с малка акция но издържащи и трофейни риби. :wink: :wink: :wink:

p.s. - Всеки сам решава с какво и как да лови. Който иска нека пробва с различни акции и сам ще си реши какво е добро за него. Успех колеги - пробвайте и решавайте. Затова хората сме различни,за да е интересен живота.
Последно промяна от piranha на Пет Фев 10, 2012 9:41 pm, променено общо 1 път.
piranha
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piranha »

lubo9 написа:

Все пак говорим за Тролинг а не за Кльонк. По тази логика за кльонка с каква акция ще се лови. Малка сулка или клен и костур как ще ги усетиш че са се закачили?
Ако искате гаранции че ще извадите сом на тролинг над 20 кг. влачете с яки тояги ,дебело влакно,здрави груби вирбели и да не се изправят куките на воблера/сменете ги с по големи и здрави/ и чакайте да се хване нещо /рибата на живота Ви/. Звучи ми нереално. Риболова е това -да изпиташ тръпката от него,да успееш да измориш и надхитриш рибата. С финни такъми при правилно боравене се постигат успехи. По добре изпусната или скъсала,отколкото да не пипа заради грубия но сигурен такъм. Троля от 1991 г. и аз за мен си стигнах до този извод. За акция 10-30 е добра за мен,за други може и да не е,използвал съм до акциа макс.-80. От 2 г. ползвам пръчки с малка акция но издържащи и трофейни риби. :wink: :wink: :wink:

p.s. - Всеки сам решава с какво и как да лови. Който иска нека пробва с различни акции и сам ще си реши какво е добро за него. Успех колеги - пробвайте и решавайте. Затова хората сме различни,за да е интересен живота.
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

Коега, не знам дали си ловил костур, клен и пъстърва на тролинг. Най вероятно ДА защото казваш че тролиш от 11 години. Искам да ти кажа че горните риби се усещат с акция 90 -150 /едната пръчка ми е с тази акция, поради липса на финанси за по-мека/ много добре, даже отлично. Дори 3 см. воблери се усещат как играят.
А за Сом над 20 кг. с 10-30 акция най вероятно пръчката ще се строши. Погледай малко клипове с по-големи сомове какво напъване е.
piranha
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piranha »

10-30 изобщо не е за риби над 8 кг. :wink: :wink: :wink:
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

За мен най добрата пръчка е с акция 50-100, макар че има съмнения за по-добра играта на воблера при по-твърда акция, а също така и по-добро засичане на рибата при по твърда акция и аванс.
Аватар
mitko ribara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitko ribara »

piranha написа:
lubo9 написа:

Колега аз влача с пръчки 20-50 40-80...а за пръчките които спомена за кльонк те са в либри а с акция 10-30 едвали щесе извади голям сом защото пръчкаата ще доиде мека и няма да има контрол над рибата,но всеки да си лови според неговите впечатления и изисквания Успехи през 2012г.
krasi.ko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasi.ko »

:D мерси на колегите че раздвижиха темата,че споделят опит и мнения а да попитам някой виждал лие за каква пръчка става въпрос и знае ли как се лови с нея......защото като я провах по- миналата година на върха с малка акция се чъвства трептенето на 6см. ружно пате а на тежката лових с рапали 9см.тейл дансери и халко 8 см с голямата човка и на двата върха имах успехи на Жребчево щуки от 500гр до 1.500 и няколко костура около половинкта.......колкото до миналата година не остана време за много риболов защото си имам две близначета дето ми взеха акъла.....та дано вече като са на година да ми оставят малко време и за риба ....мерси за споделения опит и ако някой може нещо да добави да заповяда :wink:
Аватар
mitko ribara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitko ribara »

Колега да са ти живи и здрави близначетата!Значи колега всяка една акция от20-40 до 50-100 усеща воблера така че си лови с пръчката и не се притесняваи! :P
Аватар
piro
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piro »

Здравейте колеги аз ловя с две ЪГЛИ СТИК с акция 20/50либри и дължина 2,40м те са само за тролинг след като пръчката на колегата е с два върха този с акция 50 ми се струва подходящ а и дължината и е много подходяща мисля че и по твърди въдици не развалят риболова но някой воблери трябва да се следят при пускане и след това до 30 40 секунди и дали е започнал да играе такъв воблер е рапала магнум cd с металната лопата те първо играят по върха на пръта неравномерно и когато достигнат работна дълбочина започва друг вид игра и аз знам дали играе или се е оплел около влакното
друго което по-мекия връх показва е дали по време на тролинг воблера е хванал водорасло или боклук това не може да се види при акция 100
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”