Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Въпрос за въдичка
Модератор: bobopeli
Въпрос за въдичка

Re: Въпрос за въдичка
Мисля че въпроса го имаше и в другия форум,но ще отговоря. Пръчката не е за тролинг,но ако все пак я ползваш - задължително с монофилно влакно./Трябва ти пръчка с по мек връх - акция 10-30./

- mitko ribara
- ще става разбирач
Виж сега акцията зависи от това какви воблери ще ползваш,,е стига да не е някои кол защото върха трябва да има чувствителност за да не развали играта на воблера така,че според мен въдицата не става. Ето няколко въдици добри за тролинг.
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7155
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=8306
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7174
Също така дължината да е максимум 2.70 а акцията 20-40,20-50,30-60...итн.
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7155
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=8306
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7174
Също така дължината да е максимум 2.70 а акцията 20-40,20-50,30-60...итн.
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
-
- вече хвърля и на тежко
Колега, според мен почти всяка пръчка става за тролинг, стига да не е прекалено мека. Пробвай си пръчката на живо и като хванеш нещо ще разбереш дали да си купуваш нова. Първия си сом го хванах с един телескоп акция 80-150. Ако очакваш сом слагай върха с 100 гр. и не се притеснявай. С по-мекия връх усещаш играта на малките воблери, но дълбокогазащите много ще огънат пръчката.krasi.ko написа:Здравейте колеги имам някои въпроси относно въдидица която имам от 2 години и я позвам за тролинг.....но наскоро някой ми каза че тя била разработена за риболов на дорадо та въпроса мие става ли за тролинг и как се лови с нея по принцип....характеристиките и са; дължина 210 см от 3 части като последната върхова част е със два сменяеми върха едия с акция до 50 гр а другия с акция до 100 гр....ако някой може да сподели някакъв опит или наблюдения моля да сподели ....мерси предварително
Проблем при по-твърдата акция е че с малки воблери не се забелязва толкова добре играта им и ако има доста трева във водата няма да разбереш кога си хванал тревата. И това не е голям проблем, защото като хванеш пръчката и дръпнеш ще усетиш дали примамката играе или не.
Мисълта убива действието!
-
- вече хвърля и на тежко
Колега тази акция направо си е несериозна. По твойта логика да взема мача и той е с акция 10-30piranha написа:Мисля че въпроса го имаше и в другия форум,но ще отговоря. Пръчката не е за тролинг,но ако все пак я ползваш - задължително с монофилно влакно./Трябва ти пръчка с по мек връх - акция 10-30./![]()
![]()

- mitko ribara
- ще става разбирач
Да Любо и на мене 10-30 акция ми се вижда несериозна това ако удари нещо 20 кила ще ми е интересно как ще го вади мисля че акциите които съм посочил по горе ще са перфектни.. 

lubo9 написа:Колега тази акция направо си е несериозна. По твойта логика да взема мача и той е с акция 10-30piranha написа:Мисля че въпроса го имаше и в другия форум,но ще отговоря. Пръчката не е за тролинг,но ако все пак я ползваш - задължително с монофилно влакно./Трябва ти пръчка с по мек връх - акция 10-30./![]()
![]()
Все пак говорим за Тролинг а не за Кльонк. По тази логика за кльонка с каква акция ще се лови. Малка сулка или клен и костур как ще ги усетиш че са се закачили?
Ако искате гаранции че ще извадите сом на тролинг над 20 кг. влачете с яки тояги ,дебело влакно,здрави груби вирбели и да не се изправят куките на воблера/сменете ги с по големи и здрави/ и чакайте да се хване нещо /рибата на живота Ви/. Звучи ми нереално. Риболова е това -да изпиташ тръпката от него,да успееш да измориш и надхитриш рибата. С финни такъми при правилно боравене се постигат успехи. По добре изпусната или скъсала,отколкото да не пипа заради грубия но сигурен такъм. Троля от 1991 г. и аз за мен си стигнах до този извод. За акция 10-30 е добра за мен,за други може и да не е,използвал съм до акциа макс.-80. От 2 г. ползвам пръчки с малка акция но издържащи и трофейни риби.

p.s. - Всеки сам решава с какво и как да лови. Който иска нека пробва с различни акции и сам ще си реши какво е добро за него. Успех колеги - пробвайте и решавайте. Затова хората сме различни,за да е интересен живота.
Последно промяна от piranha на Пет Фев 10, 2012 9:41 pm, променено общо 1 път.
lubo9 написа:Колега тази акция направо си е несериозна. По твойта логика да взема мача и той е с акция 10-30piranha написа:Мисля че въпроса го имаше и в другия форум,но ще отговоря. Пръчката не е за тролинг,но ако все пак я ползваш - задължително с монофилно влакно./Трябва ти пръчка с по мек връх - акция 10-30./![]()
![]()
Все пак говорим за Тролинг а не за Кльонк. По тази логика за кльонка с каква акция ще се лови. Малка сулка или клен и костур как ще ги усетиш че са се закачили?
Ако искате гаранции че ще извадите сом на тролинг над 20 кг. влачете с яки тояги ,дебело влакно,здрави груби вирбели и да не се изправят куките на воблера/сменете ги с по големи и здрави/ и чакайте да се хване нещо /рибата на живота Ви/. Звучи ми нереално. Риболова е това -да изпиташ тръпката от него,да успееш да измориш и надхитриш рибата. С финни такъми при правилно боравене се постигат успехи. По добре изпусната или скъсала,отколкото да не пипа заради грубия но сигурен такъм. Троля от 1991 г. и аз за мен си стигнах до този извод. За акция 10-30 е добра за мен,за други може и да не е,използвал съм до акциа макс.-80. От 2 г. ползвам пръчки с малка акция но издържащи и трофейни риби.

p.s. - Всеки сам решава с какво и как да лови. Който иска нека пробва с различни акции и сам ще си реши какво е добро за него. Успех колеги - пробвайте и решавайте. Затова хората сме различни,за да е интересен живота.
-
- вече хвърля и на тежко
Коега, не знам дали си ловил костур, клен и пъстърва на тролинг. Най вероятно ДА защото казваш че тролиш от 11 години. Искам да ти кажа че горните риби се усещат с акция 90 -150 /едната пръчка ми е с тази акция, поради липса на финанси за по-мека/ много добре, даже отлично. Дори 3 см. воблери се усещат как играят.
А за Сом над 20 кг. с 10-30 акция най вероятно пръчката ще се строши. Погледай малко клипове с по-големи сомове какво напъване е.
А за Сом над 20 кг. с 10-30 акция най вероятно пръчката ще се строши. Погледай малко клипове с по-големи сомове какво напъване е.
10-30 изобщо не е за риби над 8 кг.

-
- вече хвърля и на тежко
За мен най добрата пръчка е с акция 50-100, макар че има съмнения за по-добра играта на воблера при по-твърда акция, а също така и по-добро засичане на рибата при по твърда акция и аванс.
- mitko ribara
- ще става разбирач
Колега аз влача с пръчки 20-50 40-80...а за пръчките които спомена за кльонк те са в либри а с акция 10-30 едвали щесе извади голям сом защото пръчкаата ще доиде мека и няма да има контрол над рибата,но всеки да си лови според неговите впечатления и изисквания Успехи през 2012г.piranha написа:lubo9 написа:Колега тази акция направо си е несериозна. По твойта логика да взема мача и той е с акция 10-30piranha написа:Мисля че въпроса го имаше и в другия форум,но ще отговоря. Пръчката не е за тролинг,но ако все пак я ползваш - задължително с монофилно влакно./Трябва ти пръчка с по мек връх - акция 10-30./![]()
![]()
Ако искате гаранции че ще извадите сом на тролинг над 20 кг. влачете с яки тояги ,дебело влакно,здрави груби вирбели и да не се изправят куките на воблера/сменете ги с по големи и здрави/ и чакайте да се хване нещо /рибата на живота Ви/. Звучи ми нереално. Риболова е това -да изпиташ тръпката от него,да успееш да измориш и надхитриш рибата. С финни такъми при правилно боравене се постигат успехи. По добре изпусната или скъсала,отколкото да не пипа заради грубия но сигурен такъм. Троля от 1991 г. и аз за мен си стигнах до този извод. За акция 10-30 е добра за мен,за други може и да не е,използвал съм до акциа макс.-80. От 2 г. ползвам пръчки с малка акция но издържащи и трофейни риби.![]()
![]()
![]()

- mitko ribara
- ще става разбирач
Колега да са ти живи и здрави близначетата!Значи колега всяка една акция от20-40 до 50-100 усеща воблера така че си лови с пръчката и не се притесняваи! 

- piro
- научил се да хвърля
Здравейте колеги аз ловя с две ЪГЛИ СТИК с акция 20/50либри и дължина 2,40м те са само за тролинг след като пръчката на колегата е с два върха този с акция 50 ми се струва подходящ а и дължината и е много подходяща мисля че и по твърди въдици не развалят риболова но някой воблери трябва да се следят при пускане и след това до 30 40 секунди и дали е започнал да играе такъв воблер е рапала магнум cd с металната лопата те първо играят по върха на пръта неравномерно и когато достигнат работна дълбочина започва друг вид игра и аз знам дали играе или се е оплел около влакното
друго което по-мекия връх показва е дали по време на тролинг воблера е хванал водорасло или боклук това не може да се види при акция 100
друго което по-мекия връх показва е дали по време на тролинг воблера е хванал водорасло или боклук това не може да се види при акция 100