Спининг край Ямбол

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Re: Спининг край Ямбол

Мнение от tachev »

каридата написа:Аре Тачев,само месец и ги почвайте.Поне според миналогодишните ти първи приключения.
Коце , с новото ми работно време от понеделник до понеделник :lol: :lol: май само ще гледам клипчета в интернет хората как ловят :lol: :lol: !
Туй риболова не е за мен :D
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

twopikes написа:Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:

1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;

2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки (единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;

3. да записват улова от всеки риболовен излет по видове и количество (в килограми и бройки) в билетите за любителски риболов;

4. да носят по време на риболовен излет билетите за любителски риболов и да ги представят на контролните органи при поискване.

Ами ето го закона и понеже в билета не можеш да пишеш рибка след рибка (освен ако не си водиш писар) точно накрая на излета трябва да го попълниш.
Добре закона ама на 26.02.2012 дойдоха на гребния точно разпънах,2 въдици,и ми викат:"Що не е вписан излета,що с две въдици ловиш,ще има акт..." и т.н. Гребният какво е...старо речно корито или изкустевен воден обект(последно беше баластриера).Абе като цяло са палячовци,били зарибявали Шарково,че то да не е Ямбол?
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Никога не съм жалил ИАРА за разлика от една купчина народ злословещи по тях единствено във форумите и на маса . Вдигал съм ги на проверки къде ли не въпреки техните нежелания и оправдания в някои случаи , за всичко си има начин . Много ме дразнат излиания от сорта на тех не им обърнаха внимание ама мен ме сядоха !!! Когато някои от служителите на ИАРА явно пренебрегват бракониерите си има начин на самите ИАРАджии да им припари някъде . Много ме дразнат андрешковски изстъпления от типа близане на рани и опяване във форумите а иначе спестили си стотинките от обаждането когато са видяли да се бракониерства . Други от типа аз само малко бракониерствах ама според мен не е бракониерстване , ама въпреки това го отнесох или щях да го отнеса ! На никой не му пречи преди да разпъне въдиците да впише в билета си деня и мястото на излета :idea: На никой не му пречи като отиде да риболовства на река , както са класифицирани и изкуствените канали , да лови с една вместо с две и повече въдици :idea: В новият проекто закон е заложено вече риболова на река да става с до две въдици ама тогава сигурно ще се мрънка защо не са три и повече :evil: Страшно смешно е , присъствал съм многократно , когато някой си бракониерства по един или друг начин и го улепат първото му питане да е - А тука кога зарибявахте ? :lol: :lol: :lol: Батковци , а малко по-сериозно , а ?!? Все пак повечето от детската градина ги делят доста години . Значи когато видите бракониери звънете на ИАРА , през 112 е по-ефектно . Когато видите че ИАРА пренебрегват задълженията си направете една снимка и веднага звъннете на някой от тези телефони :
Сигнали за измами и корупционни практики
e-mail: signali@iara.government.bg
ГЛАВЕН СЕКРЕТАР : Сергей Костадинов – 0887 286 000
ДИРЕКТОР ДИРЕКЦИЯ “РИБАРСТВО И КОНТРОЛ”: Ивайло Симеонов-0887 213 215
а не само да мърморите по форумите . Само информативно - бракониер е всеки който лови по различен от разрешеният по закон метод и начин :idea: Това аз не съм бракониер , щото аз така мисля , щото само мъничко , звучи като "аз нема да те еба а само ще вкарам главичката" :mrgreen:
Та тъй :idea:
Не друго ами уекичко почва да ми писва на к... 8)
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Хахаха
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Само не разбрах кое в случаят е смешното ама здраве да е .

Павел Иванов
twopikes
новобранец
новобранец

Мнение от twopikes »

.....та така колеги вписвайте си излета ако и да си имате билет, да не бракониерствате, даже преди да тръгнете попълнете си и един пътен лист на колата ей така за всеки случай ( щото то е видно къде ловите риба ) ама требе да се обозначите
find where lies small
stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stas »

Напълно подкрепям колегата Павел Иванов. Това се казва активна позиция, нещо нехарактерно за повечето българи, към които се числя и аз за съжаление. Вярно, че животът ни посмачка(за което не е само наша вината), но и всичко да ни беше наред,пак щяхме да я караме " со кротце, со благо".
Нека правилата да се спазват- наличие на риболовен билет, брой въдици, брой куки, к-во уловена риба.
Ама това с попълването голяма глупост бе. Имаше го в първия ми билет( 1979г.), има го и сега. 35 полета-35 излета и толкоз. Ами ако сменим няколко места за един ден или уловим повече видове риба. Пък не ми се мисли ако нямаме химикалка и кантар.
Формалност, която би могла да узакони извършено нарушение.
Пример: 20 кг. риба, пръснати в седем поредни дати(излета) и сме изрядни.
Тези закони няма да върнат скобарите, мрените и кефалите в реките. Всички знаем как се обезрибиха водоемите и за това най-малко вина имат въдичарите. Но това са правилата на играта и ще трябва да се съобразяваме с тях. Все трябва да се почне от някъде. :(
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

И аз подкрепям мнението на г-н Иванов, но с една въпросителна?
Принципно болшинството от нас, които сме се родили в Б-я и живеем тук сме си тарикати, което е нормално защото така можем да оцеляваме в абсурда при който живеем... Всеки гледа в канчето на съседа и за всичко е виновен съседа и всеки си мисли, че закона не се отнася за него или по-скоро отнася се, но донякъде. От друга гледна точка, всеки гледайки какво правят бракониерите и циганите търмакчии си казва - че аз да не съм най-големия балък? - платил съм си билета, подпомогнал съм икономиката купувайки си скъпи такъми, направил съм разходи за бензин и т.н., що да не прибера и някоя маломерка или да туря още една въдица? Какво пък толкоз, ИАРА не барат мангалите и бракониерите, на мен ще ми направят компромис за такова дребно провинение...
Те това е Б-я, докато закона не бъде променен и не започне да важи за всички с цялата си строгост, така ще бъде...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

twopikes , иронията в случаят е напълно безмислена еле па съпоставката която правиш :idea: Попълването на риболовният билет ти е задължение по закон докато пътният лист ти е задължение само в някои фирми които отчитат транспортните си разходи при данъчните . Не виждам как ще се изгърбиш да драснеш една , две думи преди излет при положение че само сега си написал четиредесет и четири , включая представките , напълно безмислени такива , само и само да вземеш участие :mrgreen: .

stas , лично според мен попълването на билета също е пълна безмислица . За съжаление не отпада в новият проекто закон . Навремето когато билетите бяха едни тефтерчета замисъла е бил на края на всяка година те да се събират и НИСИ да прави умозаключения къде , каква и по кое време е съответната рибна популация . Това естествено никой не го прави , еле па НИСИ , което го обезмисля тотално . Може и да е кофти но този напълно безмислен факт ни е отреден от закона и съответно който не го спазва си е закононарушител . С времето като евентуално риболовният билет бъде променен , то и това може да отпадне ако не директно зачеркване от закона , то поне с министерска заповед . Кофтито при нея е че е актуална точно една година и последствие трябва да се подновява .

Vid , нали това е идеята , нещо да се направи че вече няма на къде . Кофтито е че от една две птички пролет трудно се прави . Предполагам ме разбра :wink:

Много ми е интересно след петнайсти март колко неразбрали за забраната на бяла риба ще изгърмят с по 400лв. , за отскок , щото я в живарника , я в коша , я на канапа , я в трюмчето , я някъде другаде , някой си е прибрал такава като за целта съвсем целенасочено се е изтъпанчил да я лови над мръстилищата и :twisted:

Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Павел Иванов написа: Много ми е интересно след петнайсти март колко неразбрали за забраната на бяла риба ще изгърмят с по 400лв. , за отскок , щото я в живарника , я в коша , я на канапа , я в трюмчето , я някъде другаде , някой си е прибрал такава като за целта съвсем целенасочено се е изтъпанчил да я лови над мръстилищата и :twisted:
Това съм го пропуснал, ако може малко повече инфо.
Сенека
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ами по предложение на клубът в проекто закона е внесено и одобрено предложението бялата да бъде забранена от петнайсти март а щуката от петнайсти февруари . Предложението е одобрено при единственото условие краят на забраната на тези видове риба да съвпада с краят на забраната за размножаване на мирните риби и съответно така е внесено . Ако закона нещо се забави с второто си четене или нещо друго , то от петнайсти март със заповед на министъра забраната за бялата влиза от тази година а за щука от следващата година . Та тъй .
Не че не съм го споменал още на 18 февруари де - http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &start=105 :wink:

Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Sorry, добре звучи, много се надявам да стане реалност, доколкото разбирам още е проект..
Извинявам се за спама в темата.
Сенека
twopikes
новобранец
новобранец

Мнение от twopikes »

,,twopikes , иронията в случаят е напълно безмислена еле па съпоставката която правиш Попълването на риболовният билет ти е задължение по закон докато пътният лист ти е задължение само в някои фирми които отчитат транспортните си разходи при данъчните . Не виждам как ще се изгърбиш да драснеш една , две думи преди излет при положение че само сега си написал четиредесет и четири , включая представките , напълно безмислени такива , само и само да вземеш участие ,,

Г-н Иванов единственото което съм искал да кажа че от този текст в закона няма никакъв смисъл, но една голяма част от актовете са написани точно за невписан излет, няма никаква ирония срещу вас. За мен е чест че сте си направили труда да ми преброите написаните думи, включая представките. :)
find where lies small
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

Похвално за промените в закона, ако се разреши и нощния риболов цена няма да има. Моето мнение обаче е , че докато няма засилен и неизбирателен контрол, никакъв закон не би имал смисъл. Всеки един такъв ще си остане само на хартия, а действителността по водоемите няма да се промени изобщо. Защото както и сега, органите ще глобяват зловещите бракониери- обезрибители с въдица в ръка, защото не са си записали излета в билета и защото са с 2 въдици (дори да нямат и една хваната риба).
В заключение ще кажа, че ходя за риба от 93-та година и досега не съм бил проверяван никога. Така че, пожелавам успех на новия закон и дано да донесе нещо положително.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от tachev »

Някой желаещ утре за спининг :mrgreen:
Туй риболова не е за мен :D
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”