Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Лудница на Слаковци
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Лудница на Слаковци
Снощи към 8 се прибрах че мн заваля и неможеше да излезе колата и изчакахме да дръпне малко.Иначе в петък към 7 и 30 вечерта бяхме вече там и до 11 нито един удар пазача каза че са пускали два пъти същия ден шарани към 9 и към 12 втория път са били по едри към 2 3 кг.Захранихме си метнахе дънните и почнахме да палим барбекюто и да мезим
. Метах на косъм на топче после с царевици не пипна другите въдици бяха на прожина с капан на царевица пуканка и стириопор и ефект нямаше и понеже видях в предишни теми за ловене на шарани по старите начини а имено на кюспе на плочка имах в сака 8 9 плочки но бяха мн вдървени и 2 3 пуснах малко в брега да омекнат зада се забиват по луесно на куките че иначе нямаше как.Към 12 вечерта удари първиа шарко и то на кюспето другите на косама и на спиралата не пипаха.Сложих друга плочка и седнахме да пием и ядем към 2 пак удар ноо към брега се откачи
легнах да по дремна малко в палатката и в 4 и 20 пищи сигнализатора ставам и аиде оште един отново на кюспе после започнах пак да си ловя понеже се разсъних направих оште една пръчка на кюспе и към 7 8 ,2 шарана за 1 минута на кюспето и на царевица.След това палза кам 2 3 часа и тъкмо отидох да (изпикам бирата) и пак пищи сигнализатора лоул тоя път на косъма един по едар кам 1700 другите бяха кам 1.200 .1 ,300.Напече сланце жега яко бирата студена
и започна да се смрачава и да вали ситен летен дъж екстраа
. И като започна да кълве от 4-рите въдици една след друга пищеха на каквато и стръв да сложа от 2 кепа за последната въдица немаше кеп колегата ми откачкава шарана от кепа и куките аз го слагам в живарнка и идва ред на другата ама и 2-та кепа закачени с куки и немаше време и без кеп го драпнах напраихаме луд поспре за малко влезнахме по колите на топло и след 15 20 мин удар и трагна да ми дърпа въдицата към водата засичам аванса на 6 и доиде наи едриа шарко кам 2.500 и после замре понамале дъжда ама неможем да си тръгнем колата като заби в едни коловози спре да вали и пекна едно хубаво сланце и за 40 50 мин драпна и си трагнахме .Направих един доста добар излет с над 30 кг риба шаран само амур и сом немаше моите риби бяха 12 10 голи и два люспести и 2 3 откачени но несъжелявам грам
живарника едвам го извадих от водата. Интерсното е че на кюспе мн кълвеше а после и на пуканка но шараните които ги бяха пуснали се разцепиха от кълвенето и другите колеги около мен хвана кам 3 4 5 в дъжда иначе преди това не. е това беше от ме и Слаковци кВо ше кажете
ааа и после ще кача снимки

- dimitar_
- сериозен играч
Няма какво да коментирам , адаш , хубаво е минал излета ти , емоции всякакви , от страна на риба , на време и т. н. , а кюспето си е класика , сам си се убедил . Между другото , когато ти е твърдо кюспето , може да не забиваш кукичките в него , просто скъси малко поводите и те ще са винаги близо до плочката , и шарана , колкото и да му е неприятно , ще ги засмуче . Плочката кюспе през първите 20 - 30 минути е най - апетитна , защото аромата който отделя е най - силен , а другият вариант е да слепиш две плочки с качамак ( някои му казват "сандвич" ) и да сложиш куките в качамака с бода навън . Ако не си пробвал това , пробвай го , няма да съжеляваш . Все пак да знаеш , че и каракудата много обича това , и често изпреварва шарана , но ако има шаран във водоема , почти винаги се отчита !
Още веднъж , поздравления за излета ... !
Още веднъж , поздравления за излета ... !
- pp4e
- новобранец
- Обратна връзка:
Привет Привет и Ние с 1 приятелче бяхме там от 1 до 3 ти и беше добре набързо ще спомена само 7 шаранчета 3 от които към 2 килца другите над 1,200-1,300 , 7 сомчета и 1 каракуда. По подробно съм написал на сакси че му бях обещал иначе чакам малко да се вида във време та да сложа и аз първата ми темичка тук пък и малко снимки да покажа. Иначе на колегата браво и 10 пъти по толкова следващият път.
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ще пробвам тактиката с плочките както казваш а това за качамака го направих със захранка понеже останах няколко натрошени малки парчета кюспе и тчх ги слойих в клупчето и стегнах влакното колкото мойе и захрепих куките и над тях една топка захранка и пак се хвана
. Колкото за колегата които е бил и тои там вие каде бяхте и с ква кола може да сме били един до друг и да незнаем 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
хахах е днес или утре ще ги кача щото са от телефон и блутута е в приятелката ми , а колкото за колегата дето е бил до дървото и аз преди там ловех и сакси също но едни приятели отидоха по рано от нас и им казах да запазят повече места там но имаше един колега със ситроен до тях и ловихме на друго място ,а те хванаха 2 3 шарана и един сом изпуснаха
абе да не си бил ти със ситроена 

- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Телефон за контакти и резервации: 0889 316 172, 0887 255 951, email: slakovci@krakra.nettkt0426 написа:може ли да дадете телефона на бунгалата за резервация

-
- новобранец
-
- фен клуб-скобар
555
Може да се иде с каравана.Препоръчително е от дясната страна на язовира,като минеш стената,или от ляво до първата беседка в началото .Става и под самите бунгала, но там май вече пускат само ,ако спиш в бунгалата.Плаща се 7 лв. на пръчка, рибата не се заплаща.
-
- новобранец
-
- новобранец
слаковcи
да не е лошо на слаковци аз бяx там в неделя ,аз ли4но нямах голям успех 1 шаранче кам 1кг и 5 каракуди на спирала сас царевиcа бяx сре6ту суxото дарво на края но аз бях без но6тувка а едни колеги до мен са биле през н6та там и е давало много добре имаxа 6-7 шаранчета по1кг някаде не са едри и едносомче някоя друга каракуда а през деня имаxа два удара на амурчета на кора xляб вав шавара едно го изпуснаxа но другото го извадиxа кам 2кг някаде об6то взето добар улов имаxа макар че рибите не самного едри.чудя се дали вав водоема има едри сомчета и бяла риба и каде 6те варвят повече ако някои знае моля да пише.благодаря предварително