Няколко думички за Н.В. Гоцов

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Mitchell
новобранец
новобранец

Няколко думички за Н.В. Гоцов

Мнение от Mitchell »

Жоро Гоцов написа:...Колега "шефче"....когато ти направиш за риболова това което съм направил аз, а и когато направиш толкова зарибявания колкото аз съм направил за ще можеш да си позволиш за стръв шаранче!...за съжаление има едно нещо което се нарича хранителна верига!!!...ама тоя урок си го изпуснал.. :roll: ..сърдиш ли се много на сомовете че си лапкат шаранчета и разни други рибета без да те питат?...или някой да ти се сърди на теб че папкаш месце от заклани животинки... :idea:

...може би в твоя съзнателен риболовен живот ползваш изкуствена муха за стръв на сом???

или вярваш на приказките за врабчета и други подобни?

...би ли споделил опита си по въпроса...и ако обичаш го подкрепи със снимков материал?

...да не се окаже дълбока завист в основата на мисълта ти..щото на това ми намирисва.......... :!:
Завършен хуморист си ти, кралю Гоцов. Апропо, нали височайшата ти риболовна особа, която досега не е пропуснала да свърши каквато и да била дейност около риболова без завидно умение и качество, без блестящ успех, фойерверки и шампанско... та, нали не би било твърде непремерено да те наричам Кралю?! :mrgreen:
То не бяха огромни сомове, подкрепени със /съмнителен/ снимков материал, то не бяха школи и зарибявания, абе аз направо се чудя как е възможно все още да има хора в България, които да не са наясно какъв риболовен Месия си имаме. Виждаш ли вече ореола от гонещи се рибки над главата си? Виждаш, таратанци...

Сега остава да обясниш логическите връзки от твоите драсканици на всички четящи и пишещи във форума. Кои връзки ли? Ами ето тези:

1. Без значение колко и какви зарибявания си правил, откъде накъде това ще те прави свободен да бодеш и шиеш малки шаранчета по куките? Не ти стигат каракудите, кефалчетата и другата плевел ли? А може би пък ти правиш зарибявания само и само да ти е чиста съвестта... колко хитро!...
2. По какъв точно начин типът на хранителната верига ти "позволява" да ръчкаш дребните шаранчета?! Сомът яде какво ли не, включително и шарани, естествено там, където се засичат двата вида. Особено не ми е ясно, как така това, което става под водата без твое участие (ти нали си на върха на веригата, както естествено и на всичко друго, с което си се захванал - оп-п-п-п, поклон доземи) :x ще ти дава право да се намесваш изкуствено в него, ползвайки шаранчета за стръв? Телевизионерската ти главица замисляла ли се е върху тези неща или просто от хвалби, лъгане и мазане не остава свободно временце...

Отделно от горните неща, ще ти се случи ли поне веднъж да ползваш наистина стойностни доводи в коментарите си, а не да снижаваш всичко до твоите успехи, твоята школа, твоите предавания и т.н. и т.н. все ТВОИ неща, задължително съпроводени (отново само в болното ти въображение) от потоци лееща се от нас към теб завист? Как си го представяш това, при условие, че интересуващите се от риболов на сом, от кльонкове и т.н. са единици, а на теб ти завиждал едва ли не всеки, който те контрира? Ар ю крейзи?! Отпуши си носа, щото наистина намирисва, ама не това, което ти си мисилиш (в цитата горе), а това, което бълваш.

Евтин начин на реклама си решил да ползваш. Лошо няма. Факт е обаче, че където се "намъкнеш" влачиш скандали и дрязги след себе си. Задай си въпроса дали причината е в теб или в случайните хора, при които "отиваш", които ще поучаваш, и сред които веднага си печелиш противници? Намирането на правилния отговор не е трудно по принцип, дано и при теб да мине гладко. :wink:

Впрочем, не съм се наслаждавал на предаването ти по телевизията и за разлика от това какъв хуморист си, не ми е ясно все още точно журналист ли си, не си ли... Обаче като гледам виртуалните ти изпълнения из дебрите на интернет, ми се струваш не особено грамотен за журналист. Оти така бре, душко? Нали водиш предаване, за пример на публиката си... :roll: Да те ориентирам, безплатно - тая публика отдавна не пасе трева, ползва честичко пипето си и си задава въпроси, така че бъди и ти в крак с нея. :wink:
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Няколко думички за Н.В. Гоцов

Мнение от joro1973 »

Mitchell написа: Завършен хуморист си ти, кралю Гоцов. Апропо, нали височайшата ти риболовна особа, която досега не е пропуснала да свърши каквато и
Не че съм адвокат на някого, ама някой като чуе "шаранче" и все едно чува "ангелче"... Ами колеги, по Пазарджишко и Пловдивско всеки може да си купи от магазин или рибарник едногодишни шаранчета и да ги ползва за каквото си поиска - за стръв, за котката или препържени за собствена консумация... Миналата година във въпросните райони едно шаранче се продаваше за 5 стотинки - няма грешка - пет стотинки. Е, като се продават, какво? Който иска да ходи и най-багородно да се дупи над рачилото за 2-3 каракудлета. Башка, че и с рачило май-май е забранено!
колкото повече вали, толкова повече вали
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro1973 »

А относно отношенията с въпросният Гоцов - не ме интересуват! Тоя човек нито съм го чувал, нито съм го виждал и какво прави си е негова работа и хич не ме е еня.
колкото повече вали, толкова повече вали
Аватар
Бай Иван_
новобранец
новобранец

Мнение от Бай Иван_ »

г-н Гоцов, гледам че и във вашето форумче серете, както правите и в http://www.fishing-mania.com . Лошо нема. Препоръчвам на всички да посетят http://forum.fishing-mania.com/index.php за да проследят писанията на вашият любим приятел г-н Гоцов, да видите колко е хантелагентен :lol:
guspata_35
новобранец
новобранец

daaaaaaaaaaa!

Мнение от guspata_35 »

а бе ,хора,нимойте така!!! как ни вии срам по тоя начин да са отнасяте с чиляка!??!а ,ТОЙ ,се мъчи да ви ограмотява?ми,като видите ,дето ТОЙ сичко знай,можете само едно да направите:навеждате нискоооооо главици и казвате -ОММММММММММММ :roll: :roll: :roll: 8) :?
всеки може повече,отколкото мисли.....
Аватар
Бай Иван_
новобранец
новобранец

Мнение от Бай Иван_ »

Жоро Гоцов написа:баси мамата това бай Иване опит за реклама на манията ли беше?
Не, това беше опит за летене :lol: А http://www.fishing-mania.com няма нужда от реклама.
Аватар
Бай Иван_
новобранец
новобранец

Мнение от Бай Иван_ »

Жоро Гоцов написа:тарикат си ти андрешко тарикат.........

тва обаяче не тъ прай рибар а писател!
И писател съм, и рибар съм, и ловец съм! :lol:
Peche
новобранец
новобранец

Мнение от Peche »

Жоре,
Имах намерение да ти напиша нещо, но се отказах.Не мога да се изразявам толкова просто че да ме разбереш.Бъди здрав
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

:D :D Жоро, - едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш :!: Не се изцепвай толкова, - някои хора не приемат мирогледа ти като животощадящ :!: ---Като че ли някой ни щади нази - Бедните, опърпани и ошмуляни лисугери :cry:
Аватар
shefa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shefa »

:D :D :D :D :D
Последно промяна от shefa на Пон Май 23, 2005 9:24 pm, променено общо 1 път.
Mitchell
новобранец
новобранец

Мнение от Mitchell »

Няма грам злоба, няма пречене, няма пействане тук и там. Предлагам ти лична позиция с въпроси за дискусия, не за обиждане и псуване. Заядливият високомерен тон в предишното ми мнение беше само за да се ориентираш до колко е приятно заяждането, понеже на теб явно ти е навик. Огледай се, прочети, вникни в написаното, помисли - бавно и целенасочено, и чак тогава пиши. Иначе става наистина хумористично, в което няма абсолютно нищо лошо, обаче не е това целта.
Това идва offtopic, но няма как да бъде избегнато...
Изглежда добиваш някаква фобия към тази "мания", а? Откъдето и да погледне човек, не е нормално да я споменаваш на всяка крачка. Я само какво списъче изцепки си спретнал:
- реклама (иди-доди),
- лешояди (а! Това нали беше нещо пернато... пък аз да си въобразя, че си говорим за хора),
- промити мозъци (четем твърде много "конспиративна" литература. Всъщност, четем ли изобщо?),
- болни мозъци за рециклиране (ех, какво нещо е да си с енциклопедични знания...),
- дневални на форум + шпиони на форум (дори и да приема някакси военно-баналната и криминална хипербола в тези изрази, то тя не е в състояние да премахне потреса от споделянето на безумните ти идеи пред такава обширна аудитория).
Иначе градацията в предположенията ти ми допада. Има хляб в нея, но си объркал попрището. Можеш да сложиш в малкия си джоб половината известни писатели-фантасти...:mrgreen: Виж, уреди си някой ден почивка, иди на въздух малко, успокой се...

Мога да те уверя, че този "ферман" отразява личното ми мнение за това, което пишеш тук и косвено за теб, създадено на базата на твоето държане, твоите коментари, изпълнения, изблици и т.н.. Проблем има ли в това, понеже аз не съзирам такъв?! Да, колкото и да ти е трудно да повярваш, написал съм го сам. Вероятно ти се струва невъзможно човек да може сам да изразява конкретно мнение? Или трябва винаги да се съгласява с теб? Епа, невинаги има сценаристи наоколо, а и сме във форум все пак...

Изглежда имам дежавю. Отново, както и преди, и по-преди говориш несвързани неща. В т.нар. от теб "ферман" има достатъчно коректно и разбираемо зададени въпроси, които очакват твоя нормален отговор. И, моля, без епитети - всеки може да ги използва, в пъти по-успешно и разнообразно от теб.
Не ме вълнува колко шаранчета и къде си ги наблъскал. Отново не мина без да се похвалиш... В предното мнение съм предположил нещо за пускането на шаранчета и чистата съвест – явно съм на прав път.

Тук отново ще спомена основните въпроси:
Как така това, че си правил зарибявания, ти позволява да ползваш дребни шаранчета като стръв за сом? Като се замислиш, почти всеки от нас (надявам се) е прехвърлял тук и там дребни рибки, връщал е такива във водоема, от който са хванати и т.н. Всеки според възможностите си. И какво – понеже дребните шаранчета, които освен всичко друго са и под нормата, са борбени и предизвикват хищника постоянно, трябва да тръгнем да ги шием по монтажите, кеф ти за сом, кеф ти за щука, кой каквото му падне?
Стига писа за тая болка. Никой не говори за нея. Говорим си за някакъв "морал".

Как така мястото на всяка риба в хранителната верига ти позволява да ползваш същите тия невръстни шаранчета за стръв? "Хранителната верига" е понятие от биологията и отразява съвсем естествени отношения в природата. В нея няма кой да спре хищника да изяде малкото шаранче. Ама това, че ние - хората, сме на върха на тази пък и на всяка друга хранителна верига, не ни дава право да си правим подобни експерименти... Ако искам да ловя щука да взема да сложа за стръв малко сомче ли, щото така както е на върха на веригата, така щуката може безпроблемно да го изяде? Няма да го сторя, познай защо.

Не се повтаряй, понеже положителен ефект от това няма. :wink: Отново ще ти дам съвет, пък ти ако искаш го ползвай. :wink: Не се нервирай чак толкова много – едно, че не е полезно, второ - говори лошо за теб, пък и никак не отива на един ерудиран телевизионен водещ да се държи по такъв начин. :shock: Щом като водиш предаване, щом като минаваш за разбирач, щом си създател на първата школа и т.н. все неща и дейности, целящи развитието на риболова, то ти си обществена личност, създаваща определено мнение у низшестоящите (ръйш ли...) зрители-риболовци-ученици. Ами като си такава личност, която не знае как да се държи в най-обикновен интернет-форум, съвсем нормално е да имаш опоненти, които да очакват от теб да отговориш на зададени въпроси. По възможност свързано. Разбирам, че е кофти, но се постарай да отговаряш достойно, без псувни, без заобикалки, без въображаеми предположения, без натякване и самоизтъкване.

Нали сам казваш, че сме от "една и съща страна". Питаш ли се тогава що се стига дотук? Хайде, дерзай!
новобранец
новобранец
новобранец

Мнение от новобранец »

[quote="Алеко"]

Та да ти го кажа сега в прав текст и без увъртания:

[size=18][color=blue][b]Предаването ти не струва, приятелю! Водещите ти не струват!

Жоро , купи на Кольо Николов пуловер с друга шарка, че този вече стана банален, а и да може да си ги сменя от време на време за колорит на предаването!

П.С. Нямам нищо против човека /Кольо Николов/
Аватар
pet55
научил се да хвърля
научил се да хвърля

re

Мнение от pet55 »

........
Последно промяна от pet55 на Пет Май 20, 2005 7:54 am, променено общо 1 път.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Жорка , какво искаш да покажеш с тези линкове ? Зрял човек си за да се вдетиняваш толкова и да търсиш под вола теле за щяло и нещяло :wink:
Аватар
HOOLIGAN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HOOLIGAN »

Алеееееееее, и тук същото, даже и по зле, г-н Гоцов кой ви нагруби така че въстанахте срещу някои хора/не знам кои са/?
Един въпрос , не е ли това място да се обменя полезна информация или е арена на обиди , псувни и заплахи? Я изпуснете въздуха и не се набирайте толкова :twisted: ..................... или някои май е прекалил с алкохола!?
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”