Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Подводен раздел
 Подводен раздел

Подводен риболов
 Подводен риболов

Подводен риболов
 Подводен риболов

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Подводен раздел
 Подводен раздел

Подводен риболов
 Подводен риболов

Подводен риболов
 Подводен риболов

Ролер 85
Модератор: nkolev66
- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко 
- Обратна връзка:
Re: Ролер 85
да, накрая нещо хубаво....добре е да се подкрепяме. а колкото до "трудното и сложно" зареждане не е вярно...на моя мърляв клип няма много зор при зареждането мисля( аз се гмуркам само от 30 години и се надявам да съм натрупал малко опит кое е целесъобразно и кое не)  . Скоро ще правя клип по буквално брутален сухоземен тест...ще бъде и реален тест с някои измервания, ще е весело...не знам резултатите, но ще бъдат реални тестове...на сухо
 . Скоро ще правя клип по буквално брутален сухоземен тест...ще бъде и реален тест с някои измервания, ще е весело...не знам резултатите, но ще бъдат реални тестове...на сухо

. Скоро ще правя клип по буквално брутален сухоземен тест...ще бъде и реален тест с някои измервания, ще е весело...не знам резултатите, но ще бъдат реални тестове...на сухо
 . Скоро ще правя клип по буквално брутален сухоземен тест...ще бъде и реален тест с някои измервания, ще е весело...не знам резултатите, но ще бъдат реални тестове...на сухоRe: Ролер 85
Пламене НЕ дърпай Рогатия за опашкатаШуменеца написа:да, накрая нещо хубаво....добре е да се подкрепяме. а колкото до "трудното и сложно" зареждане не е вярно...на моя мърляв клип няма много зор при зареждането мисля( аз се гмуркам само от 30 години и се надявам да съм натрупал малко опит кое е целесъобразно и кое не). Скоро ще правя клип по буквално брутален сухоземен тест...ще бъде и реален тест с някои измервания, ще е весело...не знам резултатите, но ще бъдат реални тестове...на сухо

Даваш лош пример на по младите .
- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко 
- Обратна връзка:
 Прав си Австралия, но всичко с необходимите МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ(под "брутален" имам предвид ИЗСТРЕЛИТЕ, което НЯМА никаква връзка с някаква ЖЕСТОКОСТ, ако това имаш предвид)....пък и имам стари стрели за чупене
 Прав си Австралия, но всичко с необходимите МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ(под "брутален" имам предвид ИЗСТРЕЛИТЕ, което НЯМА никаква връзка с някаква ЖЕСТОКОСТ, ако това имаш предвид)....пък и имам стари стрели за чупене  ...зиморничав съм и в морето сега е скучно и дискомфортно
...зиморничав съм и в морето сега е скучно и дискомфортно 
- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко 
- Обратна връзка:
помислих, че пак ме изплющяха, даже писах на админа   

...ще публикувам всичко скоро....товя е ядрото на идейката, живот и здраве ще направя и по готиното
 ...ще публикувам всичко скоро....товя е ядрото на идейката, живот и здраве ще направя и по готиното  ...в "отвъдното" не мога да пиша за да се защитя и да обясня и да навра в нечия тъмна пещера някои "умници- критици", но както един приятел каза..." за всяка свиня си има коледа"...
 ...в "отвъдното" не мога да пиша за да се защитя и да обясня и да навра в нечия тъмна пещера някои "умници- критици", но както един приятел каза..." за всяка свиня си има коледа"...

...ще публикувам всичко скоро....товя е ядрото на идейката, живот и здраве ще направя и по готиното
 ...ще публикувам всичко скоро....товя е ядрото на идейката, живот и здраве ще направя и по готиното  ...в "отвъдното" не мога да пиша за да се защитя и да обясня и да навра в нечия тъмна пещера някои "умници- критици", но както един приятел каза..." за всяка свиня си има коледа"...
 ...в "отвъдното" не мога да пиша за да се защитя и да обясня и да навра в нечия тъмна пещера някои "умници- критици", но както един приятел каза..." за всяка свиня си има коледа"...- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко 
- Обратна връзка:
Ето го "Торук суб"  , справка за "производителя" му на : http://deeptech-bg.com/
 , справка за "производителя" му на : http://deeptech-bg.com/

, справка за "производителя" му на : http://deeptech-bg.com/
 , справка за "производителя" му на : http://deeptech-bg.com/- Прикачени файлове
- 

- Image007.jpg (39.63 KiB) Преглеждано 1657 пъти

- 

- Image002.jpg (41.28 KiB) Преглеждано 1657 пъти

Екстра изглежда, браво !  Като гледам ролката от долу -само тя ли ще е или ще има и по-предни засечки?

- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко 
- Обратна връзка:
Засега няма да има...тоя е полиспастен, но ако не се представи добре, слагам една помощна по напред отдолу и си става нормален ролер....поне като такъв стреляше отлично

Ще е интересно да го видим зареден.Иначе по това ,което се вижда от снимките си прилича на обикновен фулролер.

- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко 
- Обратна връзка:
не , бе Чафо, полиспаст е, но го фотнах с телефона минути след като го сторих на скумрия...днес даже ми направиха забележка във Варна, че фототата ми приличат на задник, ама с телефон- толкова, съгласен съм  ..оставих го за тестове...при вода 0- 1 градус е само за сух костюм и приятелче ще го тества, надявам се през почивните дни...дано покаже нещо добро...той е честен пич и ако харпуна не струва, ще го обявя тук публично
  ..оставих го за тестове...при вода 0- 1 градус е само за сух костюм и приятелче ще го тества, надявам се през почивните дни...дано покаже нещо добро...той е честен пич и ако харпуна не струва, ще го обявя тук публично  ...ако се прояви ПРИЛИЧНО при тия скапани температури, значи при над 10 градуса ще е.....
 ...ако се прояви ПРИЛИЧНО при тия скапани температури, значи при над 10 градуса ще е.....
П.П. дадох харпуна заедно с камерата си и се надявам при тоя западен вятър да има добра видимост....така , че, ако се представи добре "скумрията" ще пусна клип, а ако не....ще си запазя срама за себе си

..оставих го за тестове...при вода 0- 1 градус е само за сух костюм и приятелче ще го тества, надявам се през почивните дни...дано покаже нещо добро...той е честен пич и ако харпуна не струва, ще го обявя тук публично
  ..оставих го за тестове...при вода 0- 1 градус е само за сух костюм и приятелче ще го тества, надявам се през почивните дни...дано покаже нещо добро...той е честен пич и ако харпуна не струва, ще го обявя тук публично  ...ако се прояви ПРИЛИЧНО при тия скапани температури, значи при над 10 градуса ще е.....
 ...ако се прояви ПРИЛИЧНО при тия скапани температури, значи при над 10 градуса ще е.....П.П. дадох харпуна заедно с камерата си и се надявам при тоя западен вятър да има добра видимост....така , че, ако се представи добре "скумрията" ще пусна клип, а ако не....ще си запазя срама за себе си

Пламене даже и да не си доволен от резултата , не би трябвало да се срамуваш от труда си. Каквото и да стане, има проба-грешка и поправка.

Пашата обича смелите.

- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко 
- Обратна връзка:
Барета, май така се очертава тая работа  ..днес го тестваха в морето, вярно, че е студено много, но явно идва слаб ластика и ще трябва да се подсили. Стрелял малко по- добре от нормален харпун на 4 метра, точността много добра (при 3 изстрела "разброса" в попаденията не повече от 1-2 сантиметра).Тая 19-ка, редуцирана през полиспаста се равнява на ластик 13,4, което за стрела дори 271 грама е твърде малко, слагайки и загубите от триенето на самите ролки...... Минимума е поне 14,5 (+20%)
 ..днес го тестваха в морето, вярно, че е студено много, но явно идва слаб ластика и ще трябва да се подсили. Стрелял малко по- добре от нормален харпун на 4 метра, точността много добра (при 3 изстрела "разброса" в попаденията не повече от 1-2 сантиметра).Тая 19-ка, редуцирана през полиспаста се равнява на ластик 13,4, което за стрела дори 271 грама е твърде малко, слагайки и загубите от триенето на самите ролки...... Минимума е поне 14,5 (+20%)

..днес го тестваха в морето, вярно, че е студено много, но явно идва слаб ластика и ще трябва да се подсили. Стрелял малко по- добре от нормален харпун на 4 метра, точността много добра (при 3 изстрела "разброса" в попаденията не повече от 1-2 сантиметра).Тая 19-ка, редуцирана през полиспаста се равнява на ластик 13,4, което за стрела дори 271 грама е твърде малко, слагайки и загубите от триенето на самите ролки...... Минимума е поне 14,5 (+20%)
 ..днес го тестваха в морето, вярно, че е студено много, но явно идва слаб ластика и ще трябва да се подсили. Стрелял малко по- добре от нормален харпун на 4 метра, точността много добра (при 3 изстрела "разброса" в попаденията не повече от 1-2 сантиметра).Тая 19-ка, редуцирана през полиспаста се равнява на ластик 13,4, което за стрела дори 271 грама е твърде малко, слагайки и загубите от триенето на самите ролки...... Минимума е поне 14,5 (+20%)Re: Ролер 85
Според мен, изчакай да се стопли малко водата. Освен ако си тествал и нормалния харпун при същите условия - температура на водата и ластици.

- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко 
- Обратна връзка:
Една "МАЛКА" корекция...аз съм издънкаджията....ластика съм го оразмерил като за фулролер и сега е работил на коефициент 2,3  

, вместо 3,5....Значи е добро харпунчето
 , вместо 3,5....Значи е добро харпунчето  . Сравнявали са го с един 105см, с 3 х14 и тегло на харпуна около2,5 кг- голямо оръдие...стрелял малко по силно....е, нормално...3х14= 24мм ластик(!!!!!!!!!!!!!)
 . Сравнявали са го с един 105см, с 3 х14 и тегло на харпуна около2,5 кг- голямо оръдие...стрелял малко по силно....е, нормално...3х14= 24мм ластик(!!!!!!!!!!!!!)  

, вместо 3,5....Значи е добро харпунчето
 , вместо 3,5....Значи е добро харпунчето  . Сравнявали са го с един 105см, с 3 х14 и тегло на харпуна около2,5 кг- голямо оръдие...стрелял малко по силно....е, нормално...3х14= 24мм ластик(!!!!!!!!!!!!!)
 . Сравнявали са го с един 105см, с 3 х14 и тегло на харпуна около2,5 кг- голямо оръдие...стрелял малко по силно....е, нормално...3х14= 24мм ластик(!!!!!!!!!!!!!)  
- Диканаров
- кандидат преподавател 
А и при това разсейване си е направо отлично оръжие!  Да е без промах!
  Да е без промах!  По-бързо да става 12-15 градуса!
  По-бързо да става 12-15 градуса! 

Да е без промах!
  Да е без промах!  По-бързо да става 12-15 градуса!
  По-бързо да става 12-15 градуса! 
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!