Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

цонево 11.08.2007
-
- научил се да хвърля
цонево 11.08.2007
не знам дали е толкова успешен, но бяхме с брат ми и баща ми за червеноперка на яз. Цонево. резултата е 33 червеноперки по педя, 2 платички, 3 уклея, 3 часовника Q&Q и 9 костурчета. Нищо особено, но беше интересно 

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
Браво пич! Цонево си готин язовир, като изключим безнаказаните набези на бракониерите
...мамка им... Днес пак ги гледахме как си събират мрежите... Дори Local се обади в ИАРА..ама така и никой не дойде....

Иначе направо се наплатичихме днес ....

Да ама снимките нещо май са се прецакалиДнес с Stront се представихме отлично , малко по-късно репортажа

Иначе направо се наплатичихме днес ....

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
Айде да не пускаме друга тема и без тва има само три свестни снимки... сутринта в четири часа като тръгвах просто го забравих фотоапарата.... и това е от ГСМ-а на Локалски
Иначе рибата си иска яко ранене ...особено с белгийска ярма МВДЕ....
Локал такава манджа и беше забъркал че като се събра платиката пред нас направо завря ... по едно време се закачаха дори за коремите
....
Ето и трите оцелели снимки

Е, взех десетина по-едри платички и 2-те каракуди които бяха над половинка, да не каже жената че ходя по к...ви, кат се връщам без риба... Другото по живо по здраво си е в язовира.
Нека Локал да добави ако съм прпуснал нещо съществено
...
Поздрави и НАСЛУКА!!!
Иначе рибата си иска яко ранене ...особено с белгийска ярма МВДЕ....

Локал такава манджа и беше забъркал че като се събра платиката пред нас направо завря ... по едно време се закачаха дори за коремите

Ето и трите оцелели снимки

Е, взех десетина по-едри платички и 2-те каракуди които бяха над половинка, да не каже жената че ходя по к...ви, кат се връщам без риба... Другото по живо по здраво си е в язовира.
Нека Локал да добави ако съм прпуснал нещо съществено

Поздрави и НАСЛУКА!!!
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
- Local
- учете се от него
Най-важно е според мен начина на хранене... в началото почнах с 4 топки които намокрих един вид ги глиджосах ... и 4 топки съвсем леко стегнати... първите топки с цел да почнат да действат след 1-вия час , а другите почти веднага. Още като удари първата платика , започнах през 3-4 риби по една малка стиска храна и 1 прашка шарен червей.
Последните 2 часа рибата се вдигна на един метър дълбочина и взимаше още при подаване на стръвта , просто вреше от платика. Като падаха червеите ги взимаше още от повърхността.
Такъмите бяха 2-грамови плувки с изцяло пръснати дропери , просто платиката иска пропадане , доста бавно. Най-добрата стръв се окоза шарен червей - 4-5 бр + малко парченце торен...
За жалост просто няма как да има много едри платики там , при наличието на толкова много мрежи , въпреки че се обадих на Иара още в 7:30 сутринта, ама какво да правим като живеем в Абсурдистан.
Поздрави на всички колеги и успех!
Последните 2 часа рибата се вдигна на един метър дълбочина и взимаше още при подаване на стръвта , просто вреше от платика. Като падаха червеите ги взимаше още от повърхността.
Такъмите бяха 2-грамови плувки с изцяло пръснати дропери , просто платиката иска пропадане , доста бавно. Най-добрата стръв се окоза шарен червей - 4-5 бр + малко парченце торен...
За жалост просто няма как да има много едри платики там , при наличието на толкова много мрежи , въпреки че се обадих на Иара още в 7:30 сутринта, ама какво да правим като живеем в Абсурдистан.
Поздрави на всички колеги и успех!
Клавиатура риба не лови!!!
Извинявай elektronchika, че така ти "превзехме" темата... ама за кво да пускаме друга...
Аз за разлика от Локал, който ги хваща на щекаката, лових с 6-метров дирректен телескоп с монтаж от групирано утежнение на 50 см. над вирбела за повода и 3 дропера на равни разстояния между утежнението и повода. Плувка 1.5 грама на Кралусо, основно 0.14, повод 0.12, куки на Тубертини - 14-ки. Рибата си вземаше доволно.
Аз за разлика от Локал, който ги хваща на щекаката, лових с 6-метров дирректен телескоп с монтаж от групирано утежнение на 50 см. над вирбела за повода и 3 дропера на равни разстояния между утежнението и повода. Плувка 1.5 грама на Кралусо, основно 0.14, повод 0.12, куки на Тубертини - 14-ки. Рибата си вземаше доволно.
Умберто Еко
Умберто Еко
и аз бях на цонево и събота и неделя.и двата дни бях под взривния склад.довлно костур и червеноперки и учудващо малко слънчеви рибки за разлика от друг път - 5 или 6 за двата дни общо.червеноперките на торен червей. на бял нищо не кълвеше.костурите на рибка.а тея рибки за стръв голям зор е да се наловят с рачило защото има страшно много водорасли край брега.бях хвърлил и една въдица на дъно също на рибка.по време откъм нея се чу бзззззззз, гледам развива се влакното и изведнъж спря.навивам няма никой.... с куката заедно.... влакното - 0.40.... новичко. също и жаби има колкото искаш.накрая червеноперката пусната, костура и жабите одрани и..... имаше доста хора на палатки, минаха и едни с лодка и се чуваше странен звук от нея, може би кльонк, незнам какво друго може да е било незнам а и кльонк никога несъм чувал досега. имаше и едни двама с лодка дето само обикаляха и единия държеше въдица ама по скороо пробваха колко бързо може да върви лодката.
Събота към 6 слетобед дойде един джип на НУГ, предположих че билети ше проверяват, огледаха ме отдалече и си заминаха, а мрежи имаше хвърлени отпреде, а малко встрани пред едните палатки едно хлапенце с парашут ловеше, но явно господата нищо не ги заинтересува.
някаде из форума бях чел, че язовир Елешница е даден под аренда.Няма такова нещо. купена е само хижата а язовира си е към напоително системи и може да се лови риба в него. - случка от предната седмица, някакъв дошъл с колата и седял няколко дни. имал и лодка с която хвърлял герими - несъм сигурен дали така се пише и какво значи. та първата вечер не спал и хванал три сомчета по около 2 килограма и един шаран малко по голям. и ги пуснал в живарник във водата.по обед като си лягал в палатката да спи видял някакви деца че идват да се къпят. като се събудил му го нямало живарника с рибата заедно
като си тръгвах минах и покрай Камчия до Величково.видях под моста един къдрокос представител на тъмното братство да лови риба. слязах да видя, и ми обясни ч, че тука само таранка се ловяла ама преди няколко дни бил ходил малко по нагоре край реката дето имало бетонна стена и хванал няколко сомчета едното от които било едричко към килограм ама другите били малки по 300 400 грама някъде.....
и това е от двата дни на цонево.
другата седмица мисля да отида на утаителите на кариерата да видя там как са нещата.
Събота към 6 слетобед дойде един джип на НУГ, предположих че билети ше проверяват, огледаха ме отдалече и си заминаха, а мрежи имаше хвърлени отпреде, а малко встрани пред едните палатки едно хлапенце с парашут ловеше, но явно господата нищо не ги заинтересува.
някаде из форума бях чел, че язовир Елешница е даден под аренда.Няма такова нещо. купена е само хижата а язовира си е към напоително системи и може да се лови риба в него. - случка от предната седмица, някакъв дошъл с колата и седял няколко дни. имал и лодка с която хвърлял герими - несъм сигурен дали така се пише и какво значи. та първата вечер не спал и хванал три сомчета по около 2 килограма и един шаран малко по голям. и ги пуснал в живарник във водата.по обед като си лягал в палатката да спи видял някакви деца че идват да се къпят. като се събудил му го нямало живарника с рибата заедно

като си тръгвах минах и покрай Камчия до Величково.видях под моста един къдрокос представител на тъмното братство да лови риба. слязах да видя, и ми обясни ч, че тука само таранка се ловяла ама преди няколко дни бил ходил малко по нагоре край реката дето имало бетонна стена и хванал няколко сомчета едното от които било едричко към килограм ама другите били малки по 300 400 грама някъде.....
и това е от двата дни на цонево.
другата седмица мисля да отида на утаителите на кариерата да видя там как са нещата.
от всичко хубаво по много
Няма ги Батка, няма гиииsnegk написа:Много добър риболов другари.На 23-24 и аз съм там.Миналата година излизаха до 2кг.платики,но явно са свършили което е нормално за нашата държава.

Умберто Еко
Умберто Еко
-
- научил се да хвърля
-
- научил се да хвърля