Сом на спининг

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
mitko ribara
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Сом на спининг

Мнение от mitko ribara »

А колеги някои ловил ли е сом на силикон,,,? гледам че по искъра лятото хвърляха ама на силикон съм ловил само бяла и костур. :wink:
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Разни воблери - http://voblery.com.ua/en/catalog/tag-ca ... g=1&order=

П.п - Колега моля те прочети темите и постовете на Л.ВИЧЕВ- krokibg ,ако трябва му прочети всичките 6590 поста и съм на 70% сигурен, че няма да имаш повече въпроси
Изображение Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

fn1p написа:Разни воблери - http://voblery.com.ua/en/catalog/tag-ca ... g=1&order=

П.п - Колега моля те прочети темите и постовете на Л.ВИЧЕВ- krokibg ,ако трябва му прочети всичките 6590 поста и съм на 70% сигурен, че няма да имаш повече въпроси
Хайде бе приятелю, къде се загуби? Макар, че в последно време ловим кефали, поради липсата на сомове ама кВо да се прави.... Марица вече се напълни, не е като селска вада, както миналата година и желая много сомски успехи през текущата такава.....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

mitko ribara написа:А колеги някои ловил ли е сом на силикон,,,? гледам че по искъра лятото хвърляха ама на силикон съм ловил само бяла и костур. :wink:
ДА допълня, най големия си сом конкретно по р.Марица го улових на силикон Wake 4,5 инча - туистър. беше около 7 кг. Предишния, който ме откъса влакно и всичко, беше над 15 кг. на същия туистър. Така че, колега на силикони определено сомовете кълват, само да ги намериш къде са...
Сенека
Аватар
mitko ribara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitko ribara »

Да аз гледах в You tube как ловят сомове на силикони на река Ебро (испания) и предимно ловят цветове като черно,бяло с червено и зелени.
Аватар
mitko ribara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitko ribara »

Сега взех силикони бяло с червено и само да се оправи времето и схе ги пробаме!
Аватар
mitko ribara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitko ribara »

Коя е наи добрата акция наи добрата дължина с какви макари се балансират наи добре???? :lol:
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Май не си прочел на Любо постовете относно сомориболова от брега :roll: "Най-добрата" акция е фаст . "Най-добрият" тест за изхфърляне на примамки е този който едно е реален , второ отговаря на тежеста на примамките които ще ползваш . "Най-добрият" строй е МидиъмХеви . Макарата с която ще се балансира най-добре е тази която балансира най-добре пръчката която предварително си си закупил . Различните въдици ги балансират различни макари . Относно най-читавото предложение като цена / качество гледам в момента е това - Daiwa SEAGATE :
Изображение
А размера и е според това какво ще ти балансира вече закупената преди това въдица :idea: Италианци , испанци и австралийци много хвалят модела точно за риболов на катфиш - сом , от брега и от лодка .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
mitko ribara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitko ribara »

Мерси за отговора баце... :drinkers:
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Павел Иванов написа:"Най-добрият" тест за изхфърляне на примамки е този който едно е реален , второ отговаря на тежеста на примамките които ще ползваш . "Най-добрият" строй е МидиъмХеви .
Тук бих допълнил, най-добрите пръчки за риболов на сом предлагани в Б-я са тези на Спортекс (Black Arrow, Black Pearl, Carboflex NG) - изключително здрави, със строй МидиъмХеви. Цената им също е как да кажа - приемлива. Друг вид добри въдици са тези - Шимано- Спийд Мастер. Тестът на изхвърляне на примамки варира от 15-35 до към 90-130 в зависимост какви риби търсим. Оптималната дължина за риболов от брега е 2,40 - 3,10 м. Една от най добрите макари на сносна цена в Б-я е Риоби-Заубер 4000 - здрава, с много добър аванс и добре се балансира с повечето от горе изброените пръчки.... и така..
Сенека
Ilian70
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ilian70 »

От горе написаното се чудя кои примамки отговарят на тест 90-130гр. :roll:
Някой ходи ли на риболов за сом от брега с такива?
За колеги, търсещи предизвикателства държа да спомена, че въпросът ми не е риторичен и не цели влизане в спор - просто съм любопитен да разбера!
Поздрави!
За глухия всички, които танцуват, са луди.
Festina lente!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ilian70 написа:...се чудя кои примамки отговарят на тест 90-130гр. :roll: ...
Баси ! Личи си че си изостанал от последните модни тенденции :lol: :lol: :lol: Последно време си е много фешън да се ловят двеста - триста грамови щуклета със сто и педесет - двеста грамов джърк , а ти за сомовете разправяш по-леки примамки :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Има едни руски клатушки, които са много уловисти между впрочем, щото пред мен изкараха един сом 15-ка на такава, и тежат горе-долу в този диапазон...

Не съм сомаджия, но съм има епизодични удари на сомове. За целенасочен риболов на тази риба е необходимо здраво оборудване. Иначе, ловейки с пръчки 5-25 и влакна 10-15 лб. при удар, не ти остава друго, освен само безучастно да гледаш как рибата ти отнася примамката и влакното и нищо не можеш да направиш....
Сенека
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

Vid написа: За целенасочен риболов на тази риба е необходимо здраво оборудване. Иначе, ловейки с пръчки 5-25 и влакна 10-15 лб. при удар, не ти остава друго, освен само безучастно да гледаш как рибата ти отнася примамката и влакното и нищо не можеш да направиш....
Да, точно на такива случки съм бил свидетел и съм се забавлявал много, отстрани :lol:
Със SpeedMaster 3m. 50-100, със 40 либри ПП и с най-леката примамка в сомската си кутия-Салмо Хорнет-14гр. едни 40м. без да хамалствам не са проблем :idea:
Проблем ще се окаже, ако не съм с горепосочената въдица :idea:
Но, нека всеки сам или с помоща на приятел, открие топлата вода :lol:
Разликата е цената :lol: :lol: :lol:
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Az не разбрах какво общо има със спининга риболов на изкуствена примамка със забодена естествена стръв на нея - по-резултатно ще е, ако ползвате пиявка на дънце...
Иначе съм хващал две сомчета по около осемдесет сантиметра, като и в двата случая рибките клъвнаха преди смрачаване, водата беше с ниска прозрачност(в единия случай - направо боза), на дребни примамки тип "кранк" с ярки, електрикови окраски.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”