Гари Лумис-запитване към знаещите

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Re: Гари Лумис-запитване към знаещите

Мнение от sestrata »

Аз си харесвам лумисите. Всичките, защото всяка е уникална сама за себе си. И дръжките им харесвам, защото са семпли и удобни. :)
За "руски джиг" обаче няма въдици от американския каталог, освен може би STR1025S, която се доближава като строй. В Европейския каталог обаче има серия "форслайт", която Гари разработва специално за руския пазар през 1999-2006 г по молба на тогавашния основен вносител за страните от бившата СССР Александър Двораковский. Това са предимно преоборудвани за спининг дълги и мощни кастингови и мухарски бланки.
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Видео от 2005-та. По повод възникнал спор в литовски форум "St Croix vs G Loomis", Александър Двораковский тества пред спинингисти 27 различни лумиса.

[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/tfAnndd1W9o?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/tfAnndd1W9o?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

sandista написа:
Мунчо написа:... Дръжката ... но след това хванеш ли нормална дръжка - катериш храстите да спасяваш примамки...
Санде , в случаят не ти е виновна дръжката а така нареченият баланс който според някои нямал никакво значение . Какво си направил в случаят ? Свикнал си с така нареченият по-заден баланс и след като си тарифал макарата на другата гегичка която е "дърпала" по-напред ти се е получил съвсем друг такъв който е променил кастинга ти . Свикнал си с новият баланс , преместил си същата макара на друга въдица където се е получил съвсем друг такъв и резултата с храстите и клоните е налице . В случаят да обвиняваш единствено дръжката е как да кажа , не на място . Та тъй , то верно че тежеста и дължината на дръжката оказва голямо влияние относно баланса на самата пръчка но идеята е като свикнеш с определен такъв , който на тебе ти е угоден , да продължиш да го спазваш като за съответната пръчка избираш съответната макара която да я балансира според това как си свикнал и всичко се получава :idea: Инак "нормалната" дръжка също за всеки е различна та ...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Хм ! Абе нещо напоследък не съм се вдетенявал да гоня Перфектния баланс и дори не съм погледнал как стоят макаретата с 842-та. Едното е 190, другото 200гр. Трябва да проверя как е баланса с Лумиса.
Инак не обвинявам пръчката, а по-скоро съм като теб на мнение,че всичко е въпрос на свикване и си зависи от человека ;)
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

На мен не ми пречи балансът на пръчката, а факта, че като я хвана, имам чувство, че държа тесла. :lol: Не, че е неудобно, а по-скоро странно.
Прав си за графитЯ, но не беше умишлено от моя страна. :lol:
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

sandista написа:... как стоят макаретата с 842-та.Едното е 190, другото 200гр...
842-2 на 7 фута си се балансира перфектно с макара около 250гр. . Съвсем нормално с такива около 200гр. и последващият преход към друга въдица да ти прави ебавки в китката :wink:

Муня , още в предишният си пост ти простих :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
COLDy1
новобранец
новобранец

Мнение от COLDy1 »

а неможели просто да си направиш перфектия баланс, с едно точно утежнение в края на дръжката, удачен ли е тоя вариант ? вместо да я сменям, сега съм с 2,70 акция 20-60 195г, а макарата ми е 320г :) и баланса ми отива то4но където е ухото за закачане на куката :)
другия вариант е да си взема същата пръчка само 4е с акция 15-40 и пак е 195г.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”