10.08.07 - 12.08.07 яз. Бели Лом /Студенец/

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Centro
новобранец
новобранец

10.08.07 - 12.08.07 яз. Бели Лом /Студенец/

Мнение от Centro »

Здравейте тоя седмица родителите ми ме заведоха на яз. Бели лом по мое желание / на 15 съм/. Имаше наистина голяма тръпка.. по надолу ще разберете точно каква беше тя :) Чесно казано не знам тоя излет като какъв да го счутам.. като успешен или като неуспешен. Петък след работа баща ми запали колата и се настанихме на язовира. Като пристигнахме влязахме с лодката отбелязахме мястото където ще мятаме с шамандури и захранихме с царевица. Първия ден нямаше кой знае какви успехи излезе едно шаранче около 500гр. и една също долу горе толкова голяма таранка. и същевременно на другите въдици на малка рибка се скъсваше да излиза кустур . И така легнахме да спиме / УЖАС!!! КРЪВИПИЕЩИТЕ ГОВЕДА БЯХА КАТО ВРАБЧЕТА!!!/ добрече имаше спирали против кумари. На следващия ден пак същата работа... яко захранка с царевица на петнотои едно шаранче около 400гр. и някоя друга червеноперка на царевица.... в един момент се бях отчаял... но пак стана време за ядене и спане.. пак същата история с кумарите. Събудих се към 5:00 сутринта станах... проверих въдиците, но нищо )и си казах ей сега мятам въдицата направо в устата на шарко ;) сичко Ок метнах вадиците и до към 11:10 никакво бутване... бях се отчаял . и изведнъж гледам как званеца на въдицата и върха почна да се угъва супер яко на колчета.. чудя се как колчето издържа.. никога не сам предполагал че риба може толкожа да дърпа.... скочих аз и засекох.. но в първия момент ми се стори че се е закачила у някакви храсти въдицата.... но просто ката съм си мислел.. рибата е бягала на обратно.. и в следващия момент разбирам че тоя път съм уцелил джак пота, който чакам от както съм рибар повече от 6 години... тръгвам да навивам,.. но сичко става много бавно... пуснах аванса ( добрече се фана на хубавата макара ) до такава степен че да не се скъса (така сум чувал така правя се пак това ми е първата голяма риба през живота) Ето го и следващия проблем.. нямам КЕПЧЕ.... аз докато се мъча с животното баща ми изтича до колегите да помоли за кеп. Те разбирасе услужиха и сички се сабраха около мене да видят какво става.. битката с тази риба рподалжи над 45 мин тя идва на около 1-1.50 от брега и гас на вътре пак и пак и пак така... докато анкрая не се измори вече както трябва показа се видяхме я що за чудо се е хванало.... чесно ви казвам такава риба не бях виждал да вадят пред мене хамоли аз да сам хванал.... по моя преценка беше около 10-11кг люспест шаран ( сигурен сам че беше люсест , а не амур както някой колеги казаха видясе много добре гърба и мустаците на устата ) Според другите колеги тази риба е между 13-15 кг но ови :((( изморих се и тя се измури и таман да я загребе баща ми с кепчето рибата се откъсна заедно с куката ми.. въпреки че беще вързана с качествен конец държащ около 15кг.....и рибката замина на свобода.. доволен съм че поне я видях.. вярно не можах да я извадя но си оставам че занапред ще има много такива риби .. все пак съм едва на 16... голяма борба за живот показа тоя шаран... и в крайна сметка тои победи.. успя браво на него, може би причината за моя неуспех в края на предизвикателствето е в това че нямам опит. Най-голямата риба която съм вадил преди това беше 1.5 кг шаран.. при това на развъдник... просто искам да ви кажа че се гордия с улова си въпреки че не можах да се снимам с него... Но всяко зло за добро :) Наслука доно и вие имате касмета да ви клъвне такова чъдовище :)
stereofx
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от stereofx »

Браво , браво ! Можеш да го смяташ за успешен излет !
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Най голямата риба е изтърваната, това всички го знаем но все пак евала, иживял си рядка емоция за напред повече такива и с по добър краи.
Аватар
angler
новобранец
новобранец

Мнение от angler »

Браво,брат.Моя най-голям улов беше 1.800 шаран.Не много едър,но да ти кажа доволен съм след като го извадих на 0.18 корда.Та да си додем на думата де.Браво и за напред да извадиш по-голям от този( и ас покрай теб такъв :lol: )
Наслука!!!!!!!
PKNASKO1995
новобранец
новобранец

Мнение от PKNASKO1995 »

Вчера като си ходил не си я видял цялата а когато отидесх пак даже ще си вкусаш от нея :!: :wink: :wink: :) :D :) :D
ceco65
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceco65 »

браво мойто момче :D не се отчаивай :( тя тази не е била твоя но следващата няма да я изпуснеш.има една поговорка,че твоита риба никой няма да я хване.пожелавам ти за напред да нямаш разочарования на излетите :lol: :lol: НАСЛУКА
Аватар
Pr0FisheR
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Pr0FisheR »

Рибата не е твоя докато не я изкараш от водата :)
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Pr0FisheR написа:Рибата не е твоя докато не я изкараш от водата :)
Аз пък съм мнооооооооооооооооого против това изказване,

А къде отива майсторлъка и търпението което си приложил за да я излъжеш да ти клъвне, и после здравите нерви за да я умориш и да я докараш до брега.
ceco65
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceco65 »

прав си ивак но според мен шансовете са 50 на 50 :drinkers:
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Най - ми хареса,че младия колега порасна с една година докато описа изживяното :lol: Иначе ,не се отчайвай приятелю :wink: Сигурен съм ,че всички около теб благородно са ти завиждали.....както и аз :wink: :D
Аватар
Centro
новобранец
новобранец

Мнение от Centro »

Еми чесно да ви кажа нямах много време да се оглеждам насам натам... но се огледах за съвсем кратко време и видях че целия бряг гледа към мене.. и аз се почувствах малко :oops: :oops: но може да не съм извадил рибата ама съм благодарен че поне успях да я докарам до брега и да вида що за прасе съм хванал :)
TodorGK
новобранец
новобранец

Мнение от TodorGK »

Здравей млади приятелю!
Аз бях един от зрителите ти и ти пиша за да ти укажа някой от грешките, които направи.
Аз седях вляво от теб и лових червеноперки на директна 8-ца.
Първо на първо след като ти клъвне такава риба, следва не всички да се струпат зад теб и да вървят подире ти, а да ги изпъдиш максимално надалечи да останеш сам на брега.
После когато отиваш за шарани трябва да си имаш кеп, и то подходящ. Този който ви дадоха не беше съвсем шаранджийски. Добре е с кепа да работиш сам. Нагазваш до колене подпираш си го на краката и не мърдаш.
После воденето с пръчката /не се обиждай/ беше направо новобранско - ти сочеше с върха рибата и беше с много разхлабен аванс. Груба грешка е да въртиш, когато рибата "взема аванс". Не знам как не се стопиха фрикционните дискове. Между другото видях един пълен човек до вас се опита да ти каже да вдигнеш пръчката, но ти не го послуша. Рибата се вади с пръчката, а с макарата се обира освободеното вече влакно. Помощника ти с кепа също не беше на ниво ;-) - липсваше му опит въпреки добрите намерения.
Въпреки всичко, радвай се на късмета си и бъди щастлив от тръпката. Такива риби на тоя язовир не се хващат всеки ден. Опита неизбежно ще те научи.
И още нещо - поведението ти след като изтърва рибата беше малко детинско. Има още много риби да ловиш. Недей обижда родителите си по този начин. Никой не е виновен, а и най-важното - вече нищо не може да се направи. Да си чупиш оборудването не е най-добрата идея :-)

Дано направиш правилните изводи и да не ми се сърдиш - аз съм само страничен наблюдател, който изказва мнение.
Сега ще ти напиша каквото знам за Пчелина в другия ти пост.
Аватар
Centro
новобранец
новобранец

Мнение от Centro »

Да знам че поведението ми беше детинско... и се срамувам от това.. А колкото до опита ми.. Еми какво да ти кажа до сега не съм хващал риба по доляма от 2кг... но това вече не е така... Хванах но аз нямах може би достатчния опит да се справя с нея... Много балгодаря за съветите които ми даде наистина ще са ми много то полза. Ще се вслушам в съветите ти. А колкото до кепа да ти кажа кестно аз не съм си и мечтал да хвана такава риба... и за това може би нямах и подготовка. Бяхме захранили малко с царевица и жито но не съм предполагал че такава риба може да дойде. Първото нещо преди следващия си излет на бели лом което ще направя е да ида до рибарския и да си купя подходящ кеп :) защото аз вообще нямам такъв :oops: Още веднъж благодаря
TodorGK
новобранец
новобранец

Мнение от TodorGK »

Виж за кепа... около 15-17 лв. е такъв подобен и ще ти свърши работа. Ако си запален дай да се срещнем в магазина на Неломил, ще те посъветвам и ако мога ще ти уредя малка отстъпка.
Планирам в петък да отида на Бели Лом с приятели, ако се навърташ там свиркай - кой с каквото може ще ти помогне.
Аватар
Centro
новобранец
новобранец

Мнение от Centro »

Тоя петък няма да съм на Бели Лом, но още от другия петък съм там чак до неделя и може би пак на някой от тия места. И съм решил пак да захранваме и да видиме дали ще имаме касмет. Мсиля да приготвя кюспе и кам 20кг накисната царевица която ще я кисна от предната седмица. А и съм решил че сериозно трябва да поработя по поведението си когато съм ядосан... такаче няма да има втори път такива глупости от моя страна. А и най - важното ще си купя КЕП от магазина не Неломил че там ми е най-приятно да пазарувам човека е много любезен и помага с каквото може както и младото момче което работи през деня там ;) така че каквото и да си купувам си го вземам от там.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”