Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Zander Special ?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Zander Special ?
Гледам , че в темата се е заформил спор относно диаметъра на влакната. На този линк колегите украинци ги замерват с микроскоп. http://www.spinning.kharkov.ua/index.ph ... estdia.php
- maslar4eto
- новобранец
Браво на колегата wlwlwl от това по изчерпателно няма на къде

от толкова приказки така и не разбрах какво плетено влакно и от кой онлаин рибарски магазин да си го поръчам
-
- вече хвърля и на тежко
Ми, не си разбрал защото не си прочел продължението на темата.
А тя е - Плетено влакно - Брейд
Направи си труда, заслужава си.И повече въпроси няма да имаш.
Поздрави!

А тя е - Плетено влакно - Брейд

Направи си труда, заслужава си.И повече въпроси няма да имаш.
Поздрави!

- maslar4eto
- новобранец
Колега,вземи си Power Pro. Лично аз ловя с 0.15мм от същото влакно.Говоря за риболов на бяла риба изключително от брега. Тояжката е сащата - Mitchel universe manie 15-60гр. на 3мт.комплектована с Excia 3000. Един колега ме беше пратил "леко подигравателно" за сом с нея но както и да е. Та относно брейда според мен от 0.10мм до 0.15мм ще ти сварши чудесна работа.Здраво е, не прави бради (поне при мен
) ,един недостатък поне за мене е че при зеления цвят не мога да следя линията над водата, защото някак си се слива с околната среда, докато при белия и червения цвят линията се вижда добре. Ловя основно с джигове от 10 до 28гр. и сам изключително доволен от това влакно. А и цената от 47лв. мисля 4е не е стресираща. Успех на всички колеги през 2012 

Благодаря за добрия отговор.Да не шокирам по изтънчените спинингисти аз ловя с 30-80 на DAM devil stik. Става въпрос за щука по здраво обрасли корекции.Миналата година си бях вземал п. влакно 0.20 и понеже не разполагам с голям арсенал от макари се видях у чудо.До тогава си ловях с балзер 100м-0.30 . Само като си навих влакното и ми останаха към 40 м.По принцип съм фен на DAM и ще си взема такава макара. Но с тези влакна избора ми трябва да е съобразен с тях по големи шпули и кои знае още какво.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Това не те ли наведе на мисълта че си си взел влакно с реален диаметър около 0.40ммmaas7eer написа:...си бях вземал п. влакно 0.20...До тогава си ловях с балзер 100м-0.30 . Само като си навих влакното и ми останаха към 40 м.....

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Знаех доло горе но чак пък толкова .Вече имам някаква представа но изчетох всички форуми.А тогава си напоръчвах разни работи набързо от различни магазини и като пристигнаха тогава го видях.
- Vid
- кандидат преподавател
Не зная какво е Зандера, но по-евтините влакна на Климакс, тук визирам Spin Line Braided - New Technology, което съм ползвал във всичките му диаметри, определено ще удовлетвори всеки средностатистически спинингист като цена-качество.
Препоръчвам го на всеки в диаметрите над 0,14 и нагоре...., дори и в по-ниските диаметри като цена, няма по-добро на Б-я пазар.
Препоръчвам го на всеки в диаметрите над 0,14 и нагоре...., дори и в по-ниските диаметри като цена, няма по-добро на Б-я пазар.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека