Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

KЕRKINI LAKE GREECE
KЕRKINI LAKE GREECE
Здравейте колеги, бях на почивка в Сандански със семейството си и използвах съботата за разузнаване. Имах намерение за "риболовен излет", но си остана само излет. Тук искам да благодаря на колегата Румен от Сандански който след моя публикация във форума се свърза с мен и ме посрещна в Сандански като че ли сме изпили заедно не едно буре вино. Железен тип!
И така, идеята на темата е да обясня (като подкрепя със снимки) как градски чеда от София и не само, да пристигнат безпрепятствено до езерото КЕРКИНИ в Гърция.
Моля не пишете в темата докато не пусна всички снимки с обясненията. Ще напиша че съм завършил поста.
Минавате българо-гръцката граница и се качвате на магистралата за СЕРЕС. След около 12 км. подминавате табелата за KILKIS. снимка:
И така, идеята на темата е да обясня (като подкрепя със снимки) как градски чеда от София и не само, да пристигнат безпрепятствено до езерото КЕРКИНИ в Гърция.
Моля не пишете в темата докато не пусна всички снимки с обясненията. Ще напиша че съм завършил поста.
Минавате българо-гръцката граница и се качвате на магистралата за СЕРЕС. След около 12 км. подминавате табелата за KILKIS. снимка:
- Прикачени файлове
-
- Tabela Kilkis.jpg (212.9 KiB) Преглеждано 3396 пъти
Re: KIRIKINI LAKE GREECE
След съвсем малко километри от лявата Ви страна се появява супермаркет МАСУТИС.
Червената стрелка на снимката показва къде е разклонението за ИРАКЛИ.
снимка:
Червената стрелка на снимката показва къде е разклонението за ИРАКЛИ.
снимка:
- Прикачени файлове
-
- Tabela MASUTIS.jpg (220.13 KiB) Преглеждано 3390 пъти
150-200 метра след МАСУТИС се намира разклонението за ИРАКЛИ (това за сега е посоката която държите). Внимавайте табелата за ИРАКЛИ е зад клоните на храстите, може да я пропуснете.
снимка:
снимка:
- Прикачени файлове
-
- Tabela IRAKLI.jpg (152.6 KiB) Преглеждано 3364 пъти
На табелата ИРАКЛИ сте в дясно, веднага след като завиете попадате на следната гледка:
(мост с изкачване и спускане)
снимка:
(мост с изкачване и спускане)
снимка:
- Прикачени файлове
-
- Sled Tabela IRAKLI.jpg (119.14 KiB) Преглеждано 3354 пъти
Продължавате да карате само направо както Ви води пътя. В един момент пристигате на У-образен разклон с табелата която ще видите на снимката по долу. Завивате на ляво (пак по посока ИРАКЛИ)
снимка:
снимка:
- Прикачени файлове
-
- TABELA Parvi Razklon.jpg (172.22 KiB) Преглеждано 3348 пъти
Ако след десетина минути стигнете табелата GONIMO (която ще видите по-долу на снимката)
значи сте се объркали (като мен, по указанията на един грък). Правите обратен, псувате гърка в моя случай и търсите предишната табела. СЛЕД КОЕТО ЗАВИВАТЕ НАЛЯВО.
снимка:
значи сте се объркали (като мен, по указанията на един грък). Правите обратен, псувате гърка в моя случай и търсите предишната табела. СЛЕД КОЕТО ЗАВИВАТЕ НАЛЯВО.
снимка:
- Прикачени файлове
-
- Tabela GONIMO.jpg (136.23 KiB) Преглеждано 3338 пъти
Приемаме че сте уцелили пътя за ИРАКЛИ и продължавате да се движите във вярната посока.
Не след дълго срещате нова табела указваща посоката за ИРАКЛИ, ще я видите на сниката по долу. Тук обаче продължавате направо, не завивате наляво за ИРАКЛИ. Според мен долупосочената табела е в самото населено място, защото на връщане имаше табела за край на населеното място. И ТАКА ТУКА СМЕ НАПРАВО.
снимка:
Не след дълго срещате нова табела указваща посоката за ИРАКЛИ, ще я видите на сниката по долу. Тук обаче продължавате направо, не завивате наляво за ИРАКЛИ. Според мен долупосочената табела е в самото населено място, защото на връщане имаше табела за край на населеното място. И ТАКА ТУКА СМЕ НАПРАВО.
снимка:
- Прикачени файлове
-
- TABELA Vtori Razklon.jpg (115.49 KiB) Преглеждано 3320 пъти
След 200-300 метра попадате на бензиностанция където знаят английски и получавате уверение че сте на прав път. Щом сте тук не може да се объркате (вероятно). Карате само направо по пътя и ще излезете на стената на езерото. След стената направо, после в дясно и сте там.
бензиностанцията снимка:
бензиностанцията снимка:
- Прикачени файлове
-
- Benzinostancia sled vtoria razklon.jpg (166.14 KiB) Преглеждано 3314 пъти
Не след дълго попадате на първата табела KЕRKINI LAKE. Тя се намира след пресичането на един мост. Не се чете лесно името на езерото но отлично се чете ПАОК.
снимка:
снимка:
- Прикачени файлове
-
- Tabela KIRKINI Lake.jpg (205.59 KiB) Преглеждано 3301 пъти
Може да се каже че вече сте където трябва. Скоро стигате до официалната табела за езерото. От тук виждате къде се изпуска водата. Това е стената или съоръжението.
снимка:
снимка:
- Прикачени файлове
-
- Vtora Tabela KIRKINI Lake.jpg (226.33 KiB) Преглеждано 3284 пъти
Като минете под съоръжението към края му е последното указание за пътя. Продължавате направо и следвате пътя в дясно.
снимка:
снимка:
- Прикачени файлове
-
- TRETI Posleden razklon.jpg (159.95 KiB) Преглеждано 3274 пъти
Тука сме колеги. Следват няколко снимки от гьола. Риболов нямаше поради силния вятър.
Но поне знаем пътя. Поздрави на всички и
НАСЛУКА!
Но поне знаем пътя. Поздрави на всички и
НАСЛУКА!
1
- Прикачени файлове
-
- Parva sreshta s giola.jpg (132.86 KiB) Преглеждано 3253 пъти
-
- Parva sreshta s giola.jpg (132.86 KiB) Преглеждано 3253 пъти
-