Жива стръв - съхранение - варианти ?

Модератор: Paublo_Eskobar

ro6ko98
новобранец
новобранец

Re: Жива стръв - съхранение - варианти ?

Мнение от ro6ko98 »

ми щука аз гледам в две кофи стръв каракуди и макйи змийорки и им няма ништо а кодите са много малки мисля 4е рибите ти са умрели от много кислород теи като каракудата оби4а малко по заблатени води
fisher38
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fisher38 »

на големите аквариуми–100-200литра водата се сменя един път годишно при положение че гъбите на апаратите се чистят РЕДОВНО и се долива вода аз си гледам каракуди по цяла година а от 6 месеца успешно гледам и червеноперки от 3 до 10см в 130 литров аквариум храня ги с чернодробна храна за декоративни рибки и им създайте по естествена среда :D
mle4ko
фен клуб-скобар

Мнение от mle4ko »

Щуката написа:Идва времето на хищниците и това ме радва :D
Последния път като ходих да си начесам крастата хванах 20тина каракудки перфектни за стръв и така се роди една идея :idea:
В мазето имам 200литров аквариум - измих го , напълних го с вода и му включих 2 попички за кислород.След 2 часа пуснах каракудките да живуркат и да си чакат реда.Дотук всичко хубаво,но почнаха да мрът рибетата и се замислям каква е причината за това :roll:
Чакам идей и съвети как да ги запазя живи :?:
Мерси
Колега не е от средата каракудата е най-издръжливата гад :D по дунав от стари рибари съм чувал, че дори завита в мокър вестник издържат по 2-3 дни!
Аз самият гледах около стотина рибки в едно корито през лятото на сланце и без помпички за кислород изкараха месец преди котките и тройките за щука да ги довършат :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Друго е обаче ако ги държиш на тъмно или пък температуратаако е ниска няма да искат да се хранят иначе са мн издражливи :shock: ама много :shock: :shock: :shock:
mle4ko
фен клуб-скобар

Мнение от mle4ko »

ro6ko98 написа:ми щука аз гледам в две кофи стръв каракуди и макйи змийорки и им няма ништо а кодите са много малки мисля 4е рибите ти са умрели от много кислород теи като каракудата оби4а малко по заблатени води
Ето това мнение е най-доброто за мен браво колега каракудата живее в 0,03% кислород и оцелява.
С две помпички може да си вкарал повече от нужното кислород и от това да се появяват и кръвоизливите от хрилете.
Това обаче е само предположение колега ако искаш изключи ги за ден два и виж има ли още жертви, а рибките може да умират и от това, че не са в естествената си среда има животни, които започват да боледуват при смяната на средата и измират наречи го носталгия знам ли но го има.
Един съвет-иди на някой канал, пусни ги да си живеят, хвани нови по-читави и ги пробвай в кофа от латекс на терасата ;)
Покажи някоя щука във форума :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Наслука!!!
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

mle4ko написа:Един съвет-иди на някой канал, пусни ги да си живеят, хвани нови по-читави и ги пробвай в кофа от латекс на терасата ;)
Покажи някоя щука във форума :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Наслука!!!
Представяш ли си какви са станали тея каракудки от 2005 -та до сега. Има няма 6 години. Не каракудки, а каракудозаври.
Колегата рискува да изядат щуките във канала в който ще ги пусне...
И как тогава ще ти пусне някоя щука във форума...
Гледайте малко преди да пишете глупости!
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
kmap
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kmap »

Аз гледах една каракуда към половин кило няколко месеца в нас,в кофа за латекс.Не съм я хранил,само и сменях водата веднъж на седмица.Оцеля без проблем докато не я пуснах на първото ходене до Искъра.
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Кърцата написа:............Гледайте малко преди да пишете глупости!
Що бе :lol: :lol: :lol:
Върнах се изморен от работа,отворих си биричка-две,почетох,посмях се.....абе сега се чувстВУвам по-добре :lol: :lol: :wink:
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”