Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Въпрос за SHIMANO SUPER X MATCH 3000 HS
Модератор: sapuna
Въпрос за SHIMANO SUPER X MATCH 3000 HS
Здравейте, колеги !!!
Тези дни се сдобих с едно SHIMANO SUPER X MATCH 3000 HS !! Отлична макара според мен за мач риболов в ценовия си клас /не бях въртял до сега този модел/. Макарата е много запазена /като нова/,но има нещо ,което ми прави впечатление ,а именно -има един луфт на дръжката на макарата и при леко бутене настрани и напред ,в следствие на което при въртене се чува едно леко "чаткане" .
Та въпроса ми към тези ,които я ползват или имат наблюдения относно тази макара е дали е нормално това за този модел и дали и как може да се отстрани това.
Благодаря предварително !!
Тези дни се сдобих с едно SHIMANO SUPER X MATCH 3000 HS !! Отлична макара според мен за мач риболов в ценовия си клас /не бях въртял до сега този модел/. Макарата е много запазена /като нова/,но има нещо ,което ми прави впечатление ,а именно -има един луфт на дръжката на макарата и при леко бутене настрани и напред ,в следствие на което при въртене се чува едно леко "чаткане" .
Та въпроса ми към тези ,които я ползват или имат наблюдения относно тази макара е дали е нормално това за този модел и дали и как може да се отстрани това.
Благодаря предварително !!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Въпрос за SHIMANO SUPER X MATCH 3000 HS
По начина по който го описваш прилича на лагер проблема ти,ако не можеш да го установиш сам със сигурност дали е това, дай я на някой който е наясно да не я прецакаш нацяло.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Нямам никаква идея дали този "луфт" е допустим /нормален за модела/или има някакъв проблем ! Има го ,когато хванеш бигела и шпулата неподвижно и леко буташ напред-назад и настрани дръжката на макарата се чува въпросното чукане ! Разбира се , същия звук го има когато завъртиш макарата !! А дали е лагер ,не мога да преценя!
Моля , колегите ,които ползват тази макара /а съм сигурен,че не са малко
/,да споделят как е при тях ! Ще съм благодарен !!
Моля , колегите ,които ползват тази макара /а съм сигурен,че не са малко

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Секънд хенд макара шимано:много пари и много въпросителни! 

http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- М. Сталев
- разбира нещата
+1 Аз никога няма да си взема макара втора употреба ,макар че тук там има изключения от колеги които наистина са си ги пазили и си заслужава във такъв случай
Разбира се ,че всеки има право да си купува КАКВОТО И ОТ КЪДЕТО СИ ПОИСКА !!!! И аз в никакъв случай не съжалявам за макарата ,която съм купил, даже напротив ! Просто исках да разбера какво е наблюдението и мнението на тези ,които я ползват ! Нищо повече !!!!! Относно "пазаруването" във форума ,мисля че схемата е мн.проста -"виждаш-харесваш-купуваш"или "виждаш-не харесваш-не купуваш"!!! 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Малкият луфт при дръжката е фабричен ... но незначителен.
Не че и аз не обръщам внимание на най-малките детайли...
Има го и при по-скъпи (нови) модели.Не се притеснявай и си ползвай макарето с кеф.
Няма да те предаде.Японска машинка е все пак.
Не че и аз не обръщам внимание на най-малките детайли...
Има го и при по-скъпи (нови) модели.Не се притеснявай и си ползвай макарето с кеф.
Няма да те предаде.Японска машинка е все пак.

Колега,благодаря за откровеното мнение ! Именно такива коментари и отзиви ,било то положителни или отрицателни относно модела на макарата очаквах от колегите ,които я ползват / и по-конкретно има ли го по-принцип този луфт/ !Пак казвам ,че не съм ползвал такава до сега ,но ми се вижда добра !
Колега имал съм две такива макари,едната нова,а другата втора ръка.И двете имаха луфтове.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Върти яко без да се страхуваш,нормален луфт.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Ако е втора ръка,малкия луфт и чаткането могат да се дължът и на втулките на оста на дръжката,защото там са пластмасови втулки а не лагери.Аз имах такъв проблем със същата макара и ги смених с лагери и нямах грижи!!! Сга имам чисто нова такава ,но ме мързи да я занеса да и сменят тия втулки ,и си връткам така
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици
Да ,така е ! Говорих с колеги ,които ползват тази макара те също казаха, че когато и се сложат лагери този проблем се решава ! Макарата ,която имам също е нова и вече съм се уговорил за поставянето на лагери ! Надявам се ,да се получи !! 

Щом е нова нема кво и се притесняваш,тия втулки не се износват толкова бързо!!!При мен беше станала с формата на яйце,но пича от който ми я подари я беше ползвал няколко години.Но ако е за собствено успокоение,сменявай!!!а луфта след смяната може пак да си го има.Това са допустими луфтове,регулират се с едни финни шайбички,но е по добре да си го има за да не се износват чарколяците.
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици
Колега ако имаш възможност сменявай втулките с лагери.Нямам снимки да ти покажа какво се случва с метала,а втулките не са мръднали.