Кърджалийска област

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Кърджалийска област

Мнение от Petar Nedev »

Антон Тонев написа:Абе, я да ви питам- някой знае ли статута в момента на яз"Мъгляне" - до Бенковски.
Aз го знам Тони.Страхотен язовир. Чиста вода. Свободен е, но е доста шетан от бракониери. Има водорасли по дъното и няма как да извадят рибата. Има страхотни щуки. Има и толупи,но са доста редки. Последно като бях там ,беше октомври, излизаха едри каракуди на плувка на сладка царевица. Хляб или на червей не може да се лови защото още докато потъва го оглозгват едни малки рибки(царички). Които пък са критерий за много чиста вода. Скоро мисля да ходя пак там,но е възможно сега да е още замръзнал.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

nedevi30 написа:
Антон Тонев написа:Абе, я да ви питам- някой знае ли статута в момента на яз"Мъгляне" - до Бенковски.
Aз го знам Тони.Страхотен язовир. Чиста вода. Свободен е, но е доста шетан от бракониери. Има водорасли по дъното и няма как да извадят рибата. Има страхотни щуки. Има и толупи,но са доста редки. Последно като бях там ,беше октомври, излизаха едри каракуди на плувка на сладка царевица. Хляб или на червей не може да се лови защото още докато потъва го оглозгват едни малки рибки(царички). Които пък са критерий за много чиста вода. Скоро мисля да ходя пак там,но е възможно сега да е още замръзнал.

За Толупите знам.Преди 3 или 4 години/последното ми ходене/, изкарахме доста толупи между 5-8 кила.Разпъвахме по 100-120м навътре.Мен, за Щуките ми беше питането, щото с един познат се ослушваме за там.Предполагам за местата около въжения мост имаш предвид
ПП благодаря и на колегата преди твоя пост
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
valkata34
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от valkata34 »

Освен щука има и много добър костур в района на кулата.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Има,има,и изключително едър уклей,даже и редки шарани,а какви каракуди /по-вкусни са от шараните там :!:.Сега пролетта,Антоне,вземаш antivik и пристигате там,ама ви искам в 05.00 да сте пристигнали на поляната пред моста /срещу старото турско гробище /.Та,да ви заведа на легендарно място :lol:
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

INCUBUS написа:Има,има,и изключително едър уклей,даже и редки шарани,а какви каракуди /по-вкусни са от шараните там :!:.Сега пролетта,Антоне,вземаш antivik и пристигате там,ама ви искам в 05.00 да сте пристигнали на поляната пред моста /срещу старото турско гробище /.Та,да ви заведа на легендарно място :lol:
А скара и прижоли да нося ли :D
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ми,ако си разпределим работите,начи,аз ще ви донеса елитно винце,малко сухи деликатеси /т.нар."зимни марули" :lol: и риболова е "на шест".Стандартна българска захранка,стръв -бял червей,щото на онова място не смеят да се навъртат "царички",т.е.слънчаци.Плувки поне 3 грама,защото се замята срещу лек ветрец на около 20-25 м на вътре /дълбочината е майтап - към 70-80 см /,ама убавите риби по онва време са там :?
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

INCUBUS написа:Ми,ако си разпределим работите,начи,аз ще ви донеса елитно винце,малко сухи деликатеси /т.нар."зимни марули" :lol: и риболова е "на шест".Стандартна българска захранка,стръв -бял червей,щото на онова място не смеят да се навъртат "царички",т.е.слънчаци.Плувки поне 3 грама,защото се замята срещу лек ветрец на около 20-25 м на вътре /дълбочината е майтап - към 70-80 см /,ама убавите риби по онва време са там :?
Болото+ 2 дънарки+кръгла чугунена скара дето се слага на газовата бутилка.Страшна скара.Георги-30 ще потвърди.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
rudamon
новобранец
новобранец

Мнение от rudamon »

Нямали да тръгне скобара на чам дере наи после?
кеф като хващаш,по кеф като ги пущаш.
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

Той не е спрял за някои.
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

INCUBUS написа:Ми,ако си разпределим работите,начи,аз ще ви донеса елитно винце,малко сухи деликатеси /т.нар."зимни марули" :lol: и риболова е "на шест".Стандартна българска захранка,стръв -бял червей,щото на онова място не смеят да се навъртат "царички",т.е.слънчаци.Плувки поне 3 грама,защото се замята срещу лек ветрец на около 20-25 м на вътре /дълбочината е майтап - към 70-80 см /,ама убавите риби по онва време са там :?
Готово и аз ще намеря с какво да се отсрамя :supz: и ще му спретнем хубоснята.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
rudamon
новобранец
новобранец

Мнение от rudamon »

Колега haga къде точно ги къртиш на чама по това време ако не е тайна?Та и аз да тествам новото боло в събота и на трошка ли ги лъжеш?
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Колега,не му се връзвай на haga,той си обича да ги пуска ей така -щото някои разправят,ама от преди време.По това време имаш ли представа каква е водата на чама и въобще за какъв риболов там може да става въпрос ?Чакай сигнал от мене,щото до някое време наистина там ходят едни,които като хванат по един-два случайни от зимувалите там /всяка година си има такива,макар,че тази пролет може и да няма,щото есента кормораните им бяха организирали многодневно унищожение в маловодието /,,после разправят,че са хванали по трийсет :)
Аватар
rudamon
новобранец
новобранец

Мнение от rudamon »

Aбе и аз знам, че на чама почва да взима яко чак като напъпи ляската ама пусти мерак,за малко haga да ме разкара да покъпя плувката.Нищо ще пробвам кефалите на моста в с.Средногорци на кръстовището за Мадан.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Действай,там не е сигурно положението от действието на мини-ВЕЦ-а,аз за това не го харесвам мястото,макар,че и на Чама ще стане така,защото горе на реката към Баните ,пак направиха мини-ВЕЦ.
Аватар
rudamon
новобранец
новобранец

Мнение от rudamon »

То чак до чама невярвам да се усеща много.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”