Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Мнение от franky »

Лошото на пазара е ,че има мноооого дефектна стока.Имал съм и пръчка,която се чупи от вятъра(3-15)имал съм и пръчка,която изхвърля в пъти написаното тест 0.9-5 изхвърля 15-20гр
Аз имам чувството, че е така основно на българския пазар, дано да бъркам....
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Здравейте спешно се нуждая от мнението ви за една макаричка http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=8056 Daiwa - Crossfire X fd
един приятел който неможа да се научи да лови на спининг я дава за 40 кинта да я взема ли?
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Crossfire не е много удачна за спинингов риболов . Това е модел за "първи стъпки" и един сезон . Все пак за тия пари лошо няма . Инак винаги може да се ползва за плувка .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

buntasever написа:... в магазина в който ми го отремонтираха казаха че може и да се е счупил щото съм ловил с твърде лека примамка или щото е имало вятър...
Въдици се чупят при риболов с леки примамки не защото са леки, а поради несъобразяване на реалния тест на въдицата с тях. В стремежа си да ги метне по-навътре, човек замахва много по-силно от нормалното и в резултат на възникващите претоварвания на бланката, тя се чупи. По тази причина многократно сме писали, че в спининга универсализма е лош съветник. Не може да си купиш въдица с тест 15-40 гр и да мислиш, че ще ловиш пълноценно кефал и пъстърва с нея. Единствения вариант е, човек да се снабди с едно стъклопластово телескопче 150-300 гр и да знае, че няма да се спраска както и да го размахва, стига да не го забрави на линията на влака...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
fanta
новобранец
новобранец

Мнение от fanta »

Колеги, според вас в момента коя е по удачна примамка за улов на щука на река - mepps lusox или да си зема някое salmo :?:
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

fanta написа:- mepps lusox
:wink:
Изображение Изображение
Аватар
rivertundja
новобранец
новобранец

Мнение от rivertundja »

пробвай и двете примамки
SPINING FOR LIVE...!!!
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

Здравейте,
някой да даде идея за воблер за щука 10 + гр.?

Благодаря предварително :!:
Аватар
pampo98
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pampo98 »

За мен най-добър за щука от 10гр. е Salmo Hornet - 6см с цвят HP - костур.
Аватар
rivertundja
новобранец
новобранец

Мнение от rivertundja »

River2Sea/V-JPOINT 75 SU{M-06}до 2 метра-10,5грама---това е моят фаворит:)-наслука
SPINING FOR LIVE...!!!
4erpokov
новобранец
новобранец

Мнение от 4erpokov »

Пича 94
Екогиър MW 105F (10гр) и 125F (16 гр.) цветове 320 (ред хед) и 324 (син гръб/сребрист корем). Най-много щуки – на 125 ред хед, вкл. и писалки.
Малко по-плиткогазещ -Дуел Липлес Хардкор (тези от 16 гр.) има и от 9, ама ти задаваш 10+ та затова пиша за тях. Цвят, на който съм хващал HBIW – най-контрастният от цялата гама. Тези най-добре летят от изброените, но поради липсата на лопатка, за спокойна вода си иска туйч.
Йо-Зури Сашими Джойнтид – големите, двуделните, 20 гр. Възлагах надежди най-вече на цвят CMFT (зелен с черни райета гледан отзад и червен със същите-отпред) обаче с този цвят ...дядовия, щучки излезоха на CGSH (отпред сив, отзад- синкав).
Салмо Пайк – двуделните, 12 гр. цвят – и щучка натюр, и с червен корем. Много рязко играе, ама изплува като тапа като спреш да го водиш, но поне са евтини и при бавна проводка можеш да ги влачиш из плиткаж (както и горния хардкор).
Само ти маркирам Салмото и Дуела, щото питаш сега и не знам кой ще тръгне да ти ги гони през зимата в повърхностния слой? Иначе за момента опитвам повече с незацепляйки, с бавно влачене по дъното, близо до коренища, шавари, водораслите са паднали, останали са само сериозни „зацепи”. Воденето е малко като на джиг, с плавни подскоци (пробвай за това блесната Абу Тоби Васс, виж колко равномерно и бавно пропада ..)
antonivanov
новобранец
новобранец

Мнение от antonivanov »

какво ще кажете за cicada на jaksan-ловиста ли е и на кои разцветки.
antonivanov
новобранец
новобранец

Мнение от antonivanov »

River2Sea/V-JPOINT 75 ЗА КОЙТО СЕ СПОМЕНАВА ПО ГОРЕ ТРАКАЛКАЛИ Е.
suntsu
новобранец
новобранец

Мнение от suntsu »

Това е една от най-полезните теми до към петата си страница и най-голямата боза след това.
Наистина акъл на сила не може да се налее.
Както се казваше в един стар руски виц - Чукча писатель, чукча не читатель. Много чукчи...
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Гледайки наименованието на темата и това, че не е мръднала от 2 месеца, реших да споделя моя скромен опит свързан със спининговия риболов от изминалата година - накратко... Надявам се да бъда полезен. Успехите не бяха кой знае колко големи, но все пак добри...
През миналия сезон при речния риболов заложих основно на железата, като оставих воблерите в забвение, защото опитите ми с тях не ми донесоха реализация. Лових кефал и распер основно с въртележките на Мепс Аглия 2-4 и тези на Дам в същия диапазон, отдадох заслужаващо уважение на кастмастерите и цикадите....
Изображение Изображение Изображение Изображение
При риболов в затворени водоеми на джиг, най добри успехи ми донесоха туистерите и шадовете на Уейк и Релакс, ето няколко снимки:
Изображение Изображение Изображение
Интересно е, че при риболова със силикони, в едни водоеми работят едни цветове и примамки, а в други, други примамки. Примирно на яз.Иваново (който не съществува вече) работиха добре светлите цветове, на яз.Тракиец по-тъмните и по-големи, на яз.Гарваново само и единствено флуресцентно зелените и т.н. Та трябва да се експериментира...
През изминалата година ползвах следните такъми - за риболов на по-сериозни риби Спортекс Карбофлекс 15-35, за по-средни Сен Кроа Триумф 10-28, за джигов риболов Лазер кобалт спин Сенситив 3-40, Парабелум спин на Сж 7-23, за лек риболов Серт ексийд 2-7. Влакната основно бяха ПП 10-15лб., Климакс ню технолоджи 0,10 - 0,18 в зависимост за кой риболов се ползва...
Като цяло сезона не беше твърде успешен, но да не се оплакваме, ето няколко снимки правени с тел. защото не ме кефи да нося фотоапарат на рибилов..., все пак не ходя на фото-ревю, а на риболов, като най-добите риби не съм ги снимал поради високото ниво на адреналин при ваденето им..
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Поздрави на всички колеги и дано новия сезон ни донесе по-добри успехи от миналия. И ако искаме да ловим и в бъдеще, трябва да правим релийз на повечето от уловените риби...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”