Пролетна захранка за Каракуда и Бабушка

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Пролетна захранка за Каракуда и Бабушка

Мнение от ivo24m »

Колеги ,тука няма ли сътезатели да сподели от скъпите захранки (промерно слагам един пакет на Ван дер енде от еди коя си захранка,добавям еди кой си аромат и така нататъка).
Според мен не си струва да си правиш захранките в къщи сам в тези марковите захранки има много и най разнообразни съставки които не се добиват само с пилешките смески който се продават на нашия пазар!Има си тънкости,това се опитвам да разбера какво и как да забъркам за да утрепа бабките и каракудите.
Веднъж пробвах една смеска от скъпите захранки на един платен язовир имаше поне 50-човека и повечето бяха зрители а аз си ловях шарани по 2-3 кг.Повечето риболовци бяха с такива правени от тях си захранки и резолтатите им бяха плачевни.
ТЪРСИ СЕ ХУБАВА И РАБОТЕЩА ПРОЛЕТНА ЗАХРАНКА,КОЯТО ПРИВЛИЧА РИБАТА ,ЗА ДА НЕ БЪДЕМ И НИЕ ОТ ПУБЛИКАТА!
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bantumi »

За 7-8 часов риболов на такива риби си купувам 1кг купешка захранка,българска,с по-дребни частици,добавям смлян слънчоглед,настърган хляб,царевично брашно и някакъв аромат-скопекс,ванилия или какъвто имам под ръка.
Вчера кълвеше,днеска не ще!
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Всяка пролет едно и също..всеки чул, недочул започва да открива наново топлата вода
но всички забравят че става въпрос за пролетен риболов..Да видим За какво става въпрос...

Понеже кака Нина ме обвинява че само спамя време е да се вкл. и аз по същество
Точно по моята специалност.......:)

Изображение

Когато водата на пличовете загрее до +14-15 градуса по Целзий и младата водна растителност започне да расте.....

Всъщност ще пусна нова тема....http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=126&t=60106 ПРИЯТНО ЧЕТЕНЕ
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Бабушката и каракудата са напълно различни риби. При бабушката е лесно, има десетки модели захранка за баби, скъпи и евтини, а рибите реагират на храната перфектно.
Няма значение колко струва храната, при бабите по-важен е ритъма на захранване. След първоначалното, по-голямо количество, трябва да се дохранва със съвсем малки топчета, но често. Оптималния вариянт е рибите да се вкарат в ритъм и на всеки една- две риби да се подава топче с размер около орех.
Каракудите са друга работа, особено пролетно време. Рано пролетта рибите излизат в плитките и затревени участъци, където водата е по-топла. По това време рибите са като замаяни и през повечето време не обръщат внимание на никава захранка. Когато все пак се активизират най-добри резултати съм имал със стрелба на бял червей. Ако ще подлагам някаква захранка предпочитам да е смес от много глина, торен червей и съвсем малко захранка. Със затопляне на водата започват да работят и захранките, както и стрелбата с жито и сладка царевица.
Доказани захранки за каракуда са VDE Catch и Sensas 3000 Carassin. Хубаво е и на двете да се добавя мляно кюспе. Захранките са качествени и много ароматни, спокойно може да се "разреждат" с евтини Бг храни.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Ползвам само накиснат хляб и кълцан торен, а на куката само и единствено тесто направено от средата на хляба.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

......и в допълнение,ако ловите с щека задължително използвайте къпинга,ако захранвате от ръка малки не много стегнати топки.Пролетно време каракудите са в плиткото и от тежките топки се разпръскват и после ще ви трябва доста време да се съберат отново.Стрелбата с бял червей е доста ефективна за целта,както и с по няколко зърна жито,като се внимава да не се прекалява.Захранките ,които използвам са шарански,като ги пресявам на сухо през сито и отделям едрите частици.Catch на ВДЕ е идеална за целта за тези ,които могат да си го позволят,може да се смеси с един пакет Super Lake.
За червеноперките и бабушките от половин година ловя само с Gardon на Мило.Много финна храна,тъмна на цвят с добър аромат/не трябва допълнително добавяне на ароматизатор/.
Може да си я разбъркате според ситуацията,ако ловите на пропадане се овлажнява нормално,ако ловите на дъното леко се преовлажнява.Може да се добавят към нея червеи и кастери както и глина.Други храни са Super rouch i Super champion rouch-тъмна и натурал на VDE,като спокойно към тях можете да добавите Supercup или Super lake.Друга препоръчана храна е G5 Scotthorn с която съм имал също много добри резултати.Всички производители на подхранки имат такива за перки и бабушки и работят ефективно,остава според джоба да решите с каква да ловите.И не забравяйте,че ранна пролет подхранването трябва да се прави много деликатно,но и самият риболов ще ви го подскаже.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

ivo24m написа:Колеги ,тука няма ли сътезатели да сподели от скъпите захранки (промерно слагам един пакет на Ван дер енде от еди коя си захранка,добавям еди кой си аромат и така нататъка).
Според мен не си струва да си правиш захранките в къщи сам в тези марковите захранки има много и най разнообразни съставки които не се добиват само с пилешките смески който се продават на нашия пазар!Има си тънкости,това се опитвам да разбера какво и как да забъркам за да утрепа бабките и каракудите.
Веднъж пробвах една смеска от скъпите захранки на един платен язовир имаше поне 50-човека и повечето бяха зрители а аз си ловях шарани по 2-3 кг.Повечето риболовци бяха с такива правени от тях си захранки и резолтатите им бяха плачевни.
ТЪРСИ СЕ ХУБАВА И РАБОТЕЩА ПРОЛЕТНА ЗАХРАНКА,КОЯТО ПРИВЛИЧА РИБАТА ,ЗА ДА НЕ БЪДЕМ И НИЕ ОТ ПУБЛИКАТА!
ivo24m
Aко беше прочел всичко изначално ,щеше да забележиш,че има писано за Ван дер енде-VDE :wink:
Mr.Barry написа:Използвам най-вече на VDE, но ако нямам си правя. Купувам някакъв плик по-тъмна и слагам добавки според вида риба, които ще ловя :) Нали знаете "проба-грешка" Правете опити според мястото, водоема и времето. Даже в някои добявам и натрошена кучешка храна :) :drinkers:
bobo_33333 написа:Едно към едно VDE,къртичина,ярма-смески(птичи-кокоши) :wink:
Дънна ,тежка захранка.
Аз там съм пораснал...
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

Захранка за червеноперка,бабушка през пролетта някой знае ли някоя която кара бабушките да полудеят и къде да ги търсим на дъното или повърхността?
Гардон на Мило-от къде мога да е намеря влезнах в сайта на Мило, но не е видях точно тази захранка?
Мисля ,че би било добре да се дискусира и тази тема,може да има някъде писано из форума но не можах да намеря подобна тема извинявам се за спама ако има някъде подобна тема.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Не знам къде си гледал :D
http://milobg.com/index.php?route=produ ... ct_id=3762
При добавяне на глина с тоя пакет може да си направиш два риболова.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mr.Barry »

И в една купа мноооого кастери, направо перките и бабите ПОЛУДЯВАТ !!
colorado
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от colorado »

Като стана дума за марковите захранки не виждам да се споменава Starfish. Този продукт определено действа добре на рибите. Ако не ме лъже паметта захранката за платика е също много предпочитана от каракудите :)
Миналата пролет правих сефтето на фидера при затворен водоем. Захранката която ползвах бе имено Starfish и по-конкретно Special. Добавих жито, коноп и бял червей и се почна... Към обяд резултата беше 5 кг хубави тарани; имаше буквално 4-5 дребни рибета които бяха върнати обратно във водата. Останалите от групата вадеха разнообразни по размер рибета като преобладаваха по дребните...
Явно храната наистина има огромно значение а не просто оцефките от склада ;)

ето я и самата Starfish Special
http://www.ukmatchangler.com/match/arti ... cbream.php

Само незнам защо не я виждам на сайта на Видракс тая година... наистина е много добра :)
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Има я миналия ден я гледах във онлайн магазина им,и аз вече няколко пъти я ползвах и събира риба .Последния път заложих на Starfish Езеро и се събраха голямо количество уклеи ,бабушки и костури .Караконджули така и не се събраха
colorado
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от colorado »

Ти си взел XXL . Аз не виждам никъде Special... Да не са сменили опаковката я?
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”