Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
malinov
новобранец
новобранец

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от malinov »

yaata написа:
malinov написа:Инфо за язовир Безден
Колеги някой да е ходил скоро? Аз мисля в Неделя да ходя там ще съм Ви благодарен ако кажете как е положението.
Ако говориш за скарите - излиза 99% бабушка-предимно дребна, но има и доста добри парчета, които обаче излизат на сладка царевица-иначе бял,шарен, жито и т.н..Рибата не се влияе от захранка-дори от стрелба на бял.При късмет излиза и по някоя каракуда- може и до 1 кг. Иначе таксата е 6лв на пръчка.Има и щука но почти никой не я търси. Поздрави.Инфото е от 27.02.
Първо: Честит празник!!!
Второ: Само ако знаеш как ме зарадва :) Така ми се ходи вече за риба, че ми се реве!!! В Неделя съм там много ти благодаря за инфото .
rabota76
новобранец
новобранец

Мнение от rabota76 »

язовира не е ли източен
Аватар
yaata
фен клуб-скобар

Мнение от yaata »

rabota76 написа:язовира не е ли източен
Ами не е.Даже беше вдигнал нивото и ако се затопли по стабилно има вероятност да залее скарите.Когато бе с по ниско ниво риболова бе супер як и интензивен-говоря за около 20-22.02.
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
vwsport89
фен клуб-скобар

Мнение от vwsport89 »

Днеска с брат ми бяхме на скарите от 07.30 до към 12.30.Вятъра беше ураганен!!! Излезнаха доста бабушки повече среден размер и 15-тина много едри.Рибите се влияеха изключително много от храната.Тя беше половин пакет ВДЕ G5 и 1 пакет от състезателната захранка на Търнев (тъмна) До 12.30 уловихме точно 4 кг бабушки.Нивото е половин метър под скарата.Разходихме се и до шаранджийския язовир - там все още се пълни и скоро няма да става за риболов
Аватар
mikej
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от mikej »

malinov написа:
yaata написа:
malinov написа:Инфо за язовир Безден
Колеги някой да е ходил скоро? Аз мисля в Неделя да ходя там ще съм Ви благодарен ако кажете как е положението.
Ако говориш за скарите - излиза 99% бабушка-предимно дребна, но има и доста добри парчета, които обаче излизат на сладка царевица-иначе бял,шарен, жито и т.н..Рибата не се влияе от захранка-дори от стрелба на бял.При късмет излиза и по някоя каракуда- може и до 1 кг. Иначе таксата е 6лв на пръчка.Има и щука но почти никой не я търси. Поздрави.Инфото е от 27.02.
Първо: Честит празник!!!
Второ: Само ако знаеш как ме зарадва :) Така ми се ходи вече за риба, че ми се реве!!! В Неделя съм там много ти благодаря за инфото .
Ти хубаво ще ходиш, ама дали има вода че последния път го бяха източили и беше останала само една локва в, която могат да ловят 2-ма или 3-ма макс. А и това което е споменал колегата че не се влияе от захранка не е вярно, хубаво е да си приготвиш малко хубава черна захранка и глина. Иначе си дават бабошките, на пинки, а за царевицата си взимат и дребните само където вместо 6-7 ще ловиш по 1-на.
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е
Изображение
Аватар
achocom
новобранец
новобранец

Мнение от achocom »

Колеги, кой язовир е източен - този големия с пръстените и понтона в средата ли?
България ни е една - нека да я пазим поне ЧИСТА! :fishing3:
Аватар
mikej
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от mikej »

achocom написа:Колеги, кой язовир е източен - този големия с пръстените и понтона в средата ли?
Аз говоря за този със скарите.
Кое си е- си е
Изображение
Аватар
achocom
новобранец
новобранец

Мнение от achocom »

е кой е този със скарите къде точно се намира?
България ни е една - нека да я пазим поне ЧИСТА! :fishing3:
Аватар
mikej
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от mikej »

achocom написа:е кой е този със скарите къде точно се намира?

След рибарника в ляво
Кое си е- си е
Изображение
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Инфо за яз. Искър от 03 март(Честит празник :!: )

Изображение

Ледът е дебел повече от 30 см., много здрав, направо се чудя дали тази година ще се размрази напълно до забраната :o

Изображение
Язовирът е като ледена пустиня, нивото е много ниско.Понтонът на Щъркела е на сушата.Духаше ураганене вятър, рибарското присъствие беше изненадващо рехаво- около 10 човека, разпръснати широко около Щъркела.

Изображение

Следобрдните часове се размрази леко повърхностния слой, но през ноща ще се възстанови.

Изображение

Рибата не беше активна.На зимна блесна нищо.

Изображение

На мормишка- по 4-5 риби на човек за 3-4 часа.Парчетата не са лоши, от 12-15 до 20-25 см.

Изображение
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Joshua
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Joshua »

Колеги, да разбирам, че яз. Безден се е размразил така ли? Инфо за други размразени язовири около София имате ли, че следващата събота мисля да стегна такъмите :]]
vwsport89
фен клуб-скобар

Мнение от vwsport89 »

Колега язовир безден и по точно този (скарите) никога не замръзва поради топлите извори които се вливат в него,а другия дето е шаранджийския няма вода в него и още се пълни -този язовир както знаете се източва всяка година
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Язовир Горна Диканя - напълно замръзнал. Инфо - от 01.03.2012 г. Ледена пустош :D .

Някой има ли информация, дали язовирът е свободен (с билет) или пак е даден под аренда от началото на 2012 г. ? Имаше тема, която беше заключена (нямам представа защо), но инфото според мен не беше проверено , а само слух. Ако някой има инфо, нека да сподели. Благодаря предварително.
Поздрави на всички.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
koko_alfata
новобранец
новобранец

Мнение от koko_alfata »

Здравейте колеги.Нов съм към този форум и все още не съм много на ясно но все пак да попитам.Някои може ли да каже някое местенце за риба по това време на сезона край София?Нямам търпение да се оправи времето като шило в торба съм
Колкото повече набира,толкова повече набира........
sirius3
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sirius3 »

Диканите е своводен
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”