Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

помогнете
Модератор: sapuna
-
- новобранец
помогнете
незнам точно за каде е тази тема но ще помоля да ми обесните какво означава фидер ? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Здрасти колега.
Буквално преведено фидер е хранилка, но когато говорим за риболов понятието и по-широко.
Риболова на фидер, пак е риболов на дъно с хранилка, но има и някои различия.
1. Фидер прътите завършват с нещо, като жилото(при директния) и за индикация на кълването се използва имено върха.
2. Хранилката (кошничката) се движи свободно по влакното, за да се усеща и най-финото кълване.
3. Захранката за фидера се прави сравнително рехава, за да привлича рибоците веднага и риболова е много динамичен,въпреки, че се лови на дъното.
поздрави
Буквално преведено фидер е хранилка, но когато говорим за риболов понятието и по-широко.
Риболова на фидер, пак е риболов на дъно с хранилка, но има и някои различия.
1. Фидер прътите завършват с нещо, като жилото(при директния) и за индикация на кълването се използва имено върха.
2. Хранилката (кошничката) се движи свободно по влакното, за да се усеща и най-финото кълване.
3. Захранката за фидера се прави сравнително рехава, за да привлича рибоците веднага и риболова е много динамичен,въпреки, че се лови на дъното.
поздрави
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- CERRUTI
- сериозен играч
Re: помогнете
Колега ако си решил да си вземеш фидер няма да сгрешиш!!!Страшно динамичен и емоционален риболов е...Аз отскоро съм фидерджия,но преди да сменя плувката с фидер изчетох де що видях за фидера дори гледах няколко филма и мисля че вече основните неща са ми ясни,така че питай спокойно на което мога ще ти отговарям.....PKNASKO1995 написа:незнам точно за каде е тази тема но ще помоля да ми обесните какво означава фидер ? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Ето прочети това може да ти изясни малко:
http://www.fishing-mania.com/shared/inner.php?id=71

-
- новобранец
- CERRUTI
- сериозен играч
Значи предварително се извинявам за рисунката ама с мишката толковаPKNASKO1995 написа:стана ми малко ясно искам да разбера как да стане тоя монтаж това ме интересува

Легенда:тръбичката се нанизва на основното влакно,такива тръбички продават във всеки риболовен магазин,на нея има карабинка на която се поставя хранилката.
След тръбичката се поставя малко оливце или силиконов стопер зада не наранява тръбичката възела.
след стопера на края на основното влакно се връзва вирбелче(малко,не от тези с карабинката,а от тези с двете халки).
На свободния край на вирбела връзваш повода с куката.

-
- новобранец