ЕВИНРУД, РЕМОНТИ,РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: ЕВИНРУД, РЕМОНТИ,РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ

Мнение от krokibg »

Колега,обади се на този номер 0878797282 и разговаряи с човека.Има 4-5 двигателя като този,различни коне.Ремонтира ги и сменя семерингите,които явно намира от къде да закупи !!! Направи му една шайба и го помоли за помощ,ще ти помогне ако може !!!Вчера се бях облегнал на ставива където беше закачил същия двигател и го ремонтираше.Уверен съм че ще даде едно рамо.Успех !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Как да го няма я виж тук http://www.maxrules.com/OMC_models_file ... A_605.html 206Б 63 е 20 коня 1976г.произведен.На мен семерините ми ги правиха по поръчка в една фирма в София, ако в Бургас не ги правят ми прати размерите,с точните размери до 0.01 измерени с електронен шублер да вида в тази фирма дали ще ги направят че на мен за 5бройки ми се мръщиха,но в Бургас сигурно има фирма дето ги правят.
mitko17
новобранец
новобранец

Мнение от mitko17 »

Колеги благодаря ви за отзивчивостта :) Тия дни ще се порастърся из Бургас и се надявам да открия вариант. По отношение на номера на двигателя ми, инересното е, че в каталозите на сайтовете за резервни части /поне тези които аз съм разгледал/ няма такъв, което е много странно :shock: Като стигна до някакъв положителен резултат ще споделя опита с вас :)
РС: Колега Вичев, този майстор в кой град е ?
Venkicha
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Venkicha »

Ако все пак се престрашиш да дадеш двигателчето на ремонт да не се подлъжеш да го дадеш в работилницата до Яна Лъскова в Бургас . Да ме извиняват колегите там, но първия и последен път когато ходих там, ми трябваше една букса за бърза връзка от мотора към двигателя, реалната цена на която варира от 6 до 12 - 13 лв. Там ме одраха 34 лв. :butthead: без вазелин :oops: недай се боже да ти се наложи нещо по сериозно.
Най-посещаваният риболовен форум : въй въй въй.nariba.com
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

mitko17 написа:Колеги благодаря ви за отзивчивостта :) Тия дни ще се порастърся из Бургас и се надявам да открия вариант. По отношение на номера на двигателя ми, инересното е, че в каталозите на сайтовете за резервни части /поне тези които аз съм разгледал/ няма такъв, което е много странно :shock: Като стигна до някакъв положителен резултат ще споделя опита с вас :)
РС: Колега Вичев, този майстор в кой град е ?
Майстора колега е от Пловдив но се занимава от много години с двигатели и ремонтира такива от цялата страна.Скоро ходи и на Царево да прави някакъв мотор на местен баровец.Може и да се бъркам но някъде натам беше за няколко дни.Нищо не ти коства да му се обадиш и да го помолиш за помощ относно тази част.Ако може,ще ти помогне !!!

Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Скоро ходи и на Царево да прави някакъв мотор на местен баровец.Може и да се бъркам но някъде натам беше за няколко дни...
Не се бъркаш, доколкото ми е казвал като му се обадя, честичко ходи до Царево при адаша му Жоро- дето правят лодки от стъклопласт фирмата.
Така че колега, обади му се ако не се справиш. Много е отзивчив, а за качествата му като майстор - не се съмнявай изобщо!!!!
mitko17
новобранец
новобранец

Мнение от mitko17 »

Днес си купих обикновени семеринги с подходящ размер, но ще поумувам дали да сложа от тях. Притеснява ме обстоятелството, че по принцип те имат само една работна страна, тоест гарантират херметичност само в една посока по вала. Ако е сложа така че да не пуска маслото на вън, не знам дали няма да влезе вода защото там все пак има някакво налягане. Ако е сложа обратно не би трябвало да има пропуски, но тогава пружинката на семерингата ще е в постоянен контакт със солената вода и бързо ще корозира. :?: Май ще е най-добре да се обърна към човека, може и да има оригинални или да доставя такива. Щом идва до "Стъклопласт" в Царево ще намеря начин и време да се срещна с него. Без това сезона е далече. Благодаря ви за помоща
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Колега,ти от много умуване накрая май ще го хвърлиш тоя двигател.Тука няма ще стане или няма да стане.Семерингите си имат ред за поставяне,и той е че пружинката е винаги навътре.Слагай спокойно,ако има някаква гарнитура я махай, защото гаранция е прегоряла(втърдила),мажи силикон вместо нея и газ.Само да нямаш язвички по оста, че тогава иска шлайфане.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Абе колега,обади се на телефона които ти дадох и питаи човека за какво става на въпрос.Маи ти се свидят два лева за разговор :shock: :o :lol: :lol: :lol: :lol:

mitko17
новобранец
новобранец

Мнение от mitko17 »

Колега Вичев, не съди за другите по себе си. Помолих за за малко информация а не за поучавания. Мисля че се държа достатъчно почитателно с всички за да получавам такива "разумни" съвети и оценки. Извинявам се на останалите колеги за тона ми :?
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ами вземи се оправяи тогава.Хем незнаеш,хем си курназ.Аре бегаи .... :finga:

Щях да спра до тук,но ме нервира !!! Ти колега,гледаш ли иконите които са след поста ми ??? Ти от майтап не разбираш ли ??? И наистина,ако беше звъннал още преди два дни,когато ти дадох телефона,човека щеше да ти каже от къде да си вземеш този семеринг и даже да ти каже точните размери за да си сигурен какво взимаш и то само като му кажеш годината и конете на мотора.Ама ти явно гледаш да се намираш на работа и да се ровичкат хората заради теб в нета,пък и се обиждаш!!!Това искам да ти кажа за последно и да ти обясня нещо,да не стане така,после пак да отваряш двигателя.Да не стане така,както умниците дето им давах съвети да не взимат определени лодки и половината още от третия месец взеха да ги обявяват за продан.Малко ми е мръсна устата и почти се случва това което казвам на 90%.Така че,успех :idea: :idea: :idea:

mitko17
новобранец
новобранец

Мнение от mitko17 »

Колеги, мисля че си реших проблема :D . Ще опиша по-подробно как, защото може това да е от полза за някой. Поръчах си необходимите части / семеринга за приводящия вал, о-ринг за скоростната щанга, втулка за нея и о-ринг за изходната втулка към перката/ от Айшоп марине. Цена на части 15 долара- доставка 40 :( . Доставката дойде за 2 седмици. Вместо оригиналната семеринга / която е тн. тип С, тоест с двойна метална обвивка/обаче дойде най-обикновена, тип В /тоест единична метална/. Докато оригиналната бе широка 10 мм, тази бе 5 мм и се получи така че в гнездото остана място за още една. На практика в този случай се образува нещо като кладенче над семерингата, което щеше да остава постояно пълно с вода. За да си реша проблема си купих още една семеринга / 12х25.5х7/, която монтирах над нея, струваше 2 лв :mrgreen: . За информация, свалих точните размери на всички части които получих, те могат да се намерят или изработят и тук, така че ако някой има нужда мога да му ги пратя. Днес направих проба в бидона, двигателя работи 30 мин. и за моя надежда маслото си беше чисто, никаква следа от "майонеза". Ако другата почивка времето е хубаво ще направя и изпитания в морето. Ако съм ви досадил, моля за извинение :)
hobos
новобранец
новобранец

Мнение от hobos »

mitko17 написа:Колеги, мисля че си реших проблема :D . Ще опиша по-подробно как, защото може това да е от полза за някой. Поръчах си необходимите части / семеринга за приводящия вал, о-ринг за скоростната щанга, втулка за нея и о-ринг за изходната втулка към перката/ от Айшоп марине. Цена на части 15 долара- доставка 40 :( . Доставката дойде за 2 седмици. Вместо оригиналната семеринга / която е тн. тип С, тоест с двойна метална обвивка/обаче дойде най-обикновена, тип В /тоест единична метална/. Докато оригиналната бе широка 10 мм, тази бе 5 мм и се получи така че в гнездото остана място за още една. На практика в този случай се образува нещо като кладенче над семерингата, което щеше да остава постояно пълно с вода. За да си реша проблема си купих още една семеринга / 12х25.5х7/, която монтирах над нея, струваше 2 лв :mrgreen: . За информация, свалих точните размери на всички части които получих, те могат да се намерят или изработят и тук, така че ако някой има нужда мога да му ги пратя. Днес направих проба в бидона, двигателя работи 30 мин. и за моя надежда маслото си беше чисто, никаква следа от "майонеза". Ако другата почивка времето е хубаво ще направя и изпитания в морето. Ако съм ви досадил, моля за извинение :)

Здравей колега имам същия проблем дай тел. за връзка или ми звънни Благодаря.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”