Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

ЕВИНРУД, РЕМОНТИ,РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- krokibg
- учете се от него
Re: ЕВИНРУД, РЕМОНТИ,РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ
Колега,обади се на този номер 0878797282 и разговаряи с човека.Има 4-5 двигателя като този,различни коне.Ремонтира ги и сменя семерингите,които явно намира от къде да закупи !!! Направи му една шайба и го помоли за помощ,ще ти помогне ако може !!!Вчера се бях облегнал на ставива където беше закачил същия двигател и го ремонтираше.Уверен съм че ще даде едно рамо.Успех !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- кандидат преподавател
Как да го няма я виж тук http://www.maxrules.com/OMC_models_file ... A_605.html 206Б 63 е 20 коня 1976г.произведен.На мен семерините ми ги правиха по поръчка в една фирма в София, ако в Бургас не ги правят ми прати размерите,с точните размери до 0.01 измерени с електронен шублер да вида в тази фирма дали ще ги направят че на мен за 5бройки ми се мръщиха,но в Бургас сигурно има фирма дето ги правят.
Колеги благодаря ви за отзивчивостта
Тия дни ще се порастърся из Бургас и се надявам да открия вариант. По отношение на номера на двигателя ми, инересното е, че в каталозите на сайтовете за резервни части /поне тези които аз съм разгледал/ няма такъв, което е много странно
Като стигна до някакъв положителен резултат ще споделя опита с вас 
РС: Колега Вичев, този майстор в кой град е ?

-
- вече хвърля и на тежко
Ако все пак се престрашиш да дадеш двигателчето на ремонт да не се подлъжеш да го дадеш в работилницата до Яна Лъскова в Бургас . Да ме извиняват колегите там, но първия и последен път когато ходих там, ми трябваше една букса за бърза връзка от мотора към двигателя, реалната цена на която варира от 6 до 12 - 13 лв. Там ме одраха 34 лв.
без вазелин
недай се боже да ти се наложи нещо по сериозно.

- krokibg
- учете се от него
Майстора колега е от Пловдив но се занимава от много години с двигатели и ремонтира такива от цялата страна.Скоро ходи и на Царево да прави някакъв мотор на местен баровец.Може и да се бъркам но някъде натам беше за няколко дни.Нищо не ти коства да му се обадиш и да го помолиш за помощ относно тази част.Ако може,ще ти помогне !!!mitko17 написа:Колеги благодаря ви за отзивчивосттаТия дни ще се порастърся из Бургас и се надявам да открия вариант. По отношение на номера на двигателя ми, инересното е, че в каталозите на сайтовете за резервни части /поне тези които аз съм разгледал/ няма такъв, което е много странно
Като стигна до някакъв положителен резултат ще споделя опита с вас
- pachosz
- сериозен играч
Не се бъркаш, доколкото ми е казвал като му се обадя, честичко ходи до Царево при адаша му Жоро- дето правят лодки от стъклопласт фирмата.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Скоро ходи и на Царево да прави някакъв мотор на местен баровец.Може и да се бъркам но някъде натам беше за няколко дни...
Така че колега, обади му се ако не се справиш. Много е отзивчив, а за качествата му като майстор - не се съмнявай изобщо!!!!
Днес си купих обикновени семеринги с подходящ размер, но ще поумувам дали да сложа от тях. Притеснява ме обстоятелството, че по принцип те имат само една работна страна, тоест гарантират херметичност само в една посока по вала. Ако е сложа така че да не пуска маслото на вън, не знам дали няма да влезе вода защото там все пак има някакво налягане. Ако е сложа обратно не би трябвало да има пропуски, но тогава пружинката на семерингата ще е в постоянен контакт със солената вода и бързо ще корозира.
Май ще е най-добре да се обърна към човека, може и да има оригинални или да доставя такива. Щом идва до "Стъклопласт" в Царево ще намеря начин и време да се срещна с него. Без това сезона е далече. Благодаря ви за помоща

- Don4o_62
- учете се от него
Колега,ти от много умуване накрая май ще го хвърлиш тоя двигател.Тука няма ще стане или няма да стане.Семерингите си имат ред за поставяне,и той е че пружинката е винаги навътре.Слагай спокойно,ако има някаква гарнитура я махай, защото гаранция е прегоряла(втърдила),мажи силикон вместо нея и газ.Само да нямаш язвички по оста, че тогава иска шлайфане.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- krokibg
- учете се от него
Абе колега,обади се на телефона които ти дадох и питаи човека за какво става на въпрос.Маи ти се свидят два лева за разговор

Колега Вичев, не съди за другите по себе си. Помолих за за малко информация а не за поучавания. Мисля че се държа достатъчно почитателно с всички за да получавам такива "разумни" съвети и оценки. Извинявам се на останалите колеги за тона ми 

- krokibg
- учете се от него
Ами вземи се оправяи тогава.Хем незнаеш,хем си курназ.Аре бегаи .... 
Щях да спра до тук,но ме нервира !!! Ти колега,гледаш ли иконите които са след поста ми ??? Ти от майтап не разбираш ли ??? И наистина,ако беше звъннал още преди два дни,когато ти дадох телефона,човека щеше да ти каже от къде да си вземеш този семеринг и даже да ти каже точните размери за да си сигурен какво взимаш и то само като му кажеш годината и конете на мотора.Ама ти явно гледаш да се намираш на работа и да се ровичкат хората заради теб в нета,пък и се обиждаш!!!Това искам да ти кажа за последно и да ти обясня нещо,да не стане така,после пак да отваряш двигателя.Да не стане така,както умниците дето им давах съвети да не взимат определени лодки и половината още от третия месец взеха да ги обявяват за продан.Малко ми е мръсна устата и почти се случва това което казвам на 90%.Така че,успех

Щях да спра до тук,но ме нервира !!! Ти колега,гледаш ли иконите които са след поста ми ??? Ти от майтап не разбираш ли ??? И наистина,ако беше звъннал още преди два дни,когато ти дадох телефона,човека щеше да ти каже от къде да си вземеш този семеринг и даже да ти каже точните размери за да си сигурен какво взимаш и то само като му кажеш годината и конете на мотора.Ама ти явно гледаш да се намираш на работа и да се ровичкат хората заради теб в нета,пък и се обиждаш!!!Това искам да ти кажа за последно и да ти обясня нещо,да не стане така,после пак да отваряш двигателя.Да не стане така,както умниците дето им давах съвети да не взимат определени лодки и половината още от третия месец взеха да ги обявяват за продан.Малко ми е мръсна устата и почти се случва това което казвам на 90%.Така че,успех

Колеги, мисля че си реших проблема
. Ще опиша по-подробно как, защото може това да е от полза за някой. Поръчах си необходимите части / семеринга за приводящия вал, о-ринг за скоростната щанга, втулка за нея и о-ринг за изходната втулка към перката/ от Айшоп марине. Цена на части 15 долара- доставка 40
. Доставката дойде за 2 седмици. Вместо оригиналната семеринга / която е тн. тип С, тоест с двойна метална обвивка/обаче дойде най-обикновена, тип В /тоест единична метална/. Докато оригиналната бе широка 10 мм, тази бе 5 мм и се получи така че в гнездото остана място за още една. На практика в този случай се образува нещо като кладенче над семерингата, което щеше да остава постояно пълно с вода. За да си реша проблема си купих още една семеринга / 12х25.5х7/, която монтирах над нея, струваше 2 лв
. За информация, свалих точните размери на всички части които получих, те могат да се намерят или изработят и тук, така че ако някой има нужда мога да му ги пратя. Днес направих проба в бидона, двигателя работи 30 мин. и за моя надежда маслото си беше чисто, никаква следа от "майонеза". Ако другата почивка времето е хубаво ще направя и изпитания в морето. Ако съм ви досадил, моля за извинение 

mitko17 написа:Колеги, мисля че си реших проблема. Ще опиша по-подробно как, защото може това да е от полза за някой. Поръчах си необходимите части / семеринга за приводящия вал, о-ринг за скоростната щанга, втулка за нея и о-ринг за изходната втулка към перката/ от Айшоп марине. Цена на части 15 долара- доставка 40
. Доставката дойде за 2 седмици. Вместо оригиналната семеринга / която е тн. тип С, тоест с двойна метална обвивка/обаче дойде най-обикновена, тип В /тоест единична метална/. Докато оригиналната бе широка 10 мм, тази бе 5 мм и се получи така че в гнездото остана място за още една. На практика в този случай се образува нещо като кладенче над семерингата, което щеше да остава постояно пълно с вода. За да си реша проблема си купих още една семеринга / 12х25.5х7/, която монтирах над нея, струваше 2 лв
. За информация, свалих точните размери на всички части които получих, те могат да се намерят или изработят и тук, така че ако някой има нужда мога да му ги пратя. Днес направих проба в бидона, двигателя работи 30 мин. и за моя надежда маслото си беше чисто, никаква следа от "майонеза". Ако другата почивка времето е хубаво ще направя и изпитания в морето. Ако съм ви досадил, моля за извинение
Здравей колега имам същия проблем дай тел. за връзка или ми звънни Благодаря.