Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

ЕВИНРУД, РЕМОНТИ,РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
ЕВИНРУД, РЕМОНТИ,РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ
Здравейте, поразрових се из форума, но не открих информация къде в България има магазин за резервни части за извънбордови двигатели Евинруд. Тъй като тези двигатели напоследък станаха доста разпространени, а повечето са на преклонна възраст, ще е добре да разменим информация относно тяхната подръжка. За това реших да отворя тази тема. Във форума открих линк за поръчка на части по интернет, но тъй като модификациите са много има вероятност доставената част да не съответствува. Моя двигател например, който по талон е 1976 година не фигурира като номер в този сайт, а не открих сайт в който по номера да излизат данни за двигателя. Тъй като в редуктора на ботуша влиза вода и пресича маслото, реших да сменя всички възможни уплътнения /понеже не мога да установя от къде точно влиза/, но ударих на камък. Ако някой може да помогне с информация, ще бъда много благодарен 

- krokibg
- учете се от него
Re: ЕВИНРУД, РЕМОНТИ,РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ
Има си майстори които ги правят тези неща.Този дърт двигател,как да го има в каталога
Напиши от къде си,и ако искаш,ще ти дам телефон на приятел,които ги ремонтира.Успех в търсенето.Ако искаш,провери в eBey за наръчници по поддръжката на Евинруд,продават ги хората но се иска търсене.Пиши Евинруд мануалс или нещо от сорта в търсачката на сайта и нещо може да излезе.Успех !!!

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- MITKO70
- кандидат преподавател
Действително повечето от моторите Евинруд са стари модели.Моя предишния беше такъв 4кс.,2 цилиндъра с подаване на газта от корпуса,не на ръкохватката.Тъй като са 1:1 с Джонсън ги правят доста майстори,но е важно ти от къде си.Ето тук има интересни неща за Евинруд и други двигатели.
http://www.youtube.com/watch?v=KaTVFFcBwQ8
http://www.youtube.com/watch?v=KaTVFFcBwQ8
Всичко може,но не всеки го можe.

От Царево съм, и че дигателя е стар-стар е, ама в каталога са от 1968 година. Майстори вероятно има много, но колко са майстори един господ знае, защото и този е бил на майстор преди да го купя. Техническата ми грамотност и умения стигат някои по-елементарни повреди да си ги отстранявам сам ако имам резервни части.Та за това ми беше въпроса. Мислех че форумите са за това, да се обменя опит. И благодаря за линка, сега ще го разгледам 

- MITKO70
- кандидат преподавател
Точно така е,правилно си го разбрал, адашmitko17 написа:Мислех че форумите са за това, да се обменя опит

Всичко може,но не всеки го можe.

- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Здравей колега. Първо Ч.Н.Г и сега по същество. Не искам да влизам в спор с други колеги но и аз предпочитам да да си пипна машинката сам вместо да се учи някой "майстор" върху нея. И ето един съвет от мен. Разглоби редукторчето и виж уплътненията. О-пръстени и семеринги можеш да намериш на всякъде. Не е нужно да са оригинални а да са с точните размери и задължително ако е отишъл семеринг е нужно да смениш и лагерите. В 90% от случайте на повредени семеринги са виновни разбитите лагери. От мен толкова. Успех.

- krokibg
- учете се от него
Защо да не става да свалиш размера с шублер
Защо не качиш една снимка на двигателя, да го видим какво представлява.Да снимаш капака да видим надписите ако има такива 

-
- кандидат преподавател
Тука има всичко http://www.glmmarine.com/ за тези двигатели и в разглобен вид във PDF формат,на ботуша на мотора има алуминиева пластина с модела на мотора и сериен номер по него си намираш части има и как стават зглобките и всичко,даже и мотори от преди войната.
-
- кандидат преподавател
А тука е http://www.glmmarine.com/pdf/JohnEvin_Catalog.pdf каталога на всички двигатели Джонсън и Евинруд.
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Както ти писах ако имаш разбит лагер при работа има биене във вала и тогава навлиза вода покрай семеринга. А също така провери и уплътнителите на пробките за смяна на маслото.mitko17 написа:Благодаря за отговора. Разглобил съм изцяло редуктора. Всичко изглеждаше перфектно. При напълване на кухините с бензин и със течна оръжейна смазка никоя семеринга не пропусна. Явно поблема е при движение.
-
- вече хвърля и на тежко
Имам двигател Джонсън и проблемите са същите както при теб а именно: ЧАСТИ НЯМА . Двигателя ми е 2003 год. и когато тръгнах да търся части просто абсолютно всички магазини в Бургас ме "отрязаха" с репликата - части за Джонсън и Евинруд не продаваме . Така че в Бургас се откажи да търсиш. Тъй като се произвеждат от една и съща компания Bombardier се предполага че вносителя ще внася части и за двете марки. Сега само проблема е да се открие вносителя / представителя за България на тези марки. В Бургас не е . Моля колегите от другите градове да помогнат.
- krokibg
- учете се от него
Краси_поборника написа:Тука има всичко http://www.glmmarine.com/ за тези двигатели и в разглобен вид във PDF формат,на ботуша на мотора има алуминиева пластина с модела на мотора и сериен номер по него си намираш части има и как стават зглобките и всичко,даже и мотори от преди войната.
Краси,много полезни каталози,точно като за хора които обичат сами да се човъркат

-
- кандидат преподавател
Имайте предвид че всички размери на резби,болтове,семерини са в инчове и не отговарят на нашия стандарт,невъзможна е даже замяната на едно болтче,аз имах същия проблем и се оказа семеринга под водната помпа и ми го правиха по поръчка.
Колега, почти съм убеден, че и при мен е тази семеринга, но като я гледам се съмнявам, че в магазините ще намеря същата. Теб къде ти е правиха. Имаш ли адрес, телефон или нещо такова на майстора. И дали ще може да я направи същата по старата ако му я изпратя.
А относно номера на дивгателя, при моя е доста странен. Не отговаря на номенклатурата на номерата на Евинруд, поне по сайтовете които съм разглеждал. Ще го снимам и ще го сложа, ако някой може да помогне в разгадаването му

А относно номера на дивгателя, при моя е доста странен. Не отговаря на номенклатурата на номерата на Евинруд, поне по сайтовете които съм разглеждал. Ще го снимам и ще го сложа, ако някой може да помогне в разгадаването му