Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Кукичка за костур
Модератор: sapuna
Re: Кукичка за костур
При риболов на зеления бодливец използвам от няколко години, изключително един модел кука в няколко размера - АDROITA 180N, от 6 до 9 номер, в зависимос от големината на рибката за стръв. Предпочитам тази серия защото са по дебели, и не се отварят или "пружинират", при подсечка - един основен според мен фактор за гелета. От опит установих че по-голямата кука много редуцира откачанията.

Колега мойте приятели връзват куки 5-6-7№ но лично аз ползвам тройки OWNER 10№.
НАСЛУКА

Рибата е като жената,не я ли примамиш няма да клъвне... НАСЛУКА
- ПавкатаКТМ
- новобранец
sokol135 написа:При риболов на зеления бодливец използвам от няколко години, изключително един модел кука в няколко размера - АDROITA 180N, от 6 до 9 номер, в зависимос от големината на рибката за стръв. ]
И на мен това ми е любима кука. 8ца. Само, че напоследък връзвам на тънък метален повод. Дава по-слаб резултат, но след, като на 8ца кука и кубинка 1грам, засекох щука около 2кг и я докарах до брега, където тя, се обърна през глава и пред погледа ми сряза повода и си замина, предпочитам металният повод.
Павел, о878 І7878з
- Поморийския
- ще става разбирач
Какъвто гагул да му метнеш ша са хванеsofian4o написа:Здравейте да ви попитам кой номер кука трябва да използвам при ловенето на костур?

-
- разбира нещата
А да питам ако куката е черна има ли проблем ?
-
- разбира нещата
Извинете ама забравих става въпрос за рибе ?
-
- новобранец
прав си колега и аз с такива ги моря кустурлацитеslayder написа:За най-добрата стръв за костур(според мен) - симеончето или още щипок ползвам бяла остра кука с дълго рамо прилича на морска 8 номер на colmic