Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Плетено влакно - Брейд
Първо нито диаметъра , нито показателите в случаят са реални . Става дума и за двата брейда . Ако съпоставиш притежаваният от теб с един читав монофил със сечение около 0.27мм ще се изненадаш като установиш че са еднакви . Също така ако ги тестваш с кантарче ще установиш че наистина при тази дебелина , 0.27мм а не както е посочено 0.10мм
, наистина си държат около 6.5 килограма . Такава бира три нишков брейд да е по-здрав от четиринишков такъв , при един и същи диаметър .... нема
Друг е варианта че при по-плоският брейд ако отговаря в сплесканата си част на 0.27мм то нищо чудно да е по-здрав от съответният четиринишков ама колко ще му е диаметъра в по-широката част
Що не прочетеш все пак темата отначалото 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Абе колкото и да чета добрите брейдове са от 40лв. нагоре. Аз съм доволен от това с което лових миналата година, но ми се ще малко по-здраво, дилемата е дали да взема 0.12 climax Spin Line Braided - New Technology или да пробвам това match stip line. Иначе реших да ползвам climax след мнение в друга тема на сестрата.
- Павел Иванов
Не съм казал да не си взимаш от посоченият брейд а просто да не се осланяш много на оразмеряването му 

Павел Иванов
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Ползвал съм и двете в тези диаметри, засега само за риболов на джиг. climax Match е по-здраво, оплетката е тринишкова, но и по-рехава, определено е плоско. По тази причина ми се струва, че влакното има по-голяма разтегливост, но за сметка на това по-бавно се протрива от подводни камънаци.koi4a написа:Здравейте и аз да задам един въпрос:
Миналата година за сефте лових с плетено влакно, купих climax Spin Line Braided - New Technology 0.10mm - 6.8kg. Ловя предимно на река, не съм имал проблеми с кастинга но пак загубих доста примамки. Сега за новия сезон се загледах в climax Match / Stip-Line като за 0.10мм дават 11,2кг. Обадих се и ми обясниха, че няма грешка и понеже това второто било от три нишки за разлика от първото което било от пет или осем, та това тринишковото било по-сплескано, но по-здраво. Ако ме посъветвате по въпроса ще съм ви благодарен.
Повече ми харесва New Technology, но мисля че има разлика в качеството на влакното според цвета му - сивото е по качествено и с по тънък диаметър от това с жълт цвят. При това са в различни опаковки. Това е лично мнение, без да съм ги мерил или късал с някави уреди.
Като цяло съм доволен от влакната на climax и продължавам да си ги употребявам въпреки, че написания диаметър е ала-бала (ама то и на другите е така), но смятам при тях качеството е по-високо от цената.., поне от плетеняците предлагани на БГ пазара. Смятам, че climax Match не е твърде подходящо за речен риболов.
п.п. По-големите диаметри 0.16 - 1.18 са с кръгло сечение, здрави и дълготрайни - отлични за по-силов риболов.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
За да нема пак пернишки трагедии-ползвал съм ВСИЧКИ плетеняци на Климакс.Само добри неща,а и за тея пари и аз съм на мнението на колегата Вид.Само дета с тринишковия Мач си ловя и по реките и то с 0.06,заради плоската плетка на трите нишки,усукването и притискането им е такова,че действително са доста по-здрави от 4-нишковите и нагоре.И преди някои да остроумничи,ще пробвам да намеря оригиналната статия,а там не са българи и съм склонен да им вярвам.
- Павел Иванов
В случаят новото е добре позабравено старо
Още преди петнайсетина години Балцер предлагаха тринишкова "плитка" която при един и същ обявен диаметар беше доста по-здрава от излязлото тогава четиринишково на ДАМ . Ся единственият начин да се направи по-кръгло тринишковото , не за друго ами поне за съпоставка , е да се пресуче максимално та да се избегнат няколкото процента от неуплътнената част . Когато направим това виждаме че при един и същ диаметър в единят вариант от към плоската част , в другият от не чак толкова плоската , разликата е около 50% по отношение на дебелината в ущърб на тринишковото . Махаме едни 15 - 20% с цел да направим поне виртуално и двата брейда кръгли и като крайно се получава че три нишковото е с поне 30% по-дебело от четири нишковото такова при обявен един и същ диаметър . Преди малко повече от две години ИГК възобновиха производството на три нишкови плитки с цел поевтиняване на този вид продукция . Естествено и други фирми да се върнат към него със съвсем комерсиална цел - повече продажби , на по-нискокачествен продукт но за сметка на това вършещ работа . Друг е въпроса че да се постигне по-кръгло сечение на плитката са и нужни повече "нишки" . Не случайно осем нишковото е по-кръгло от четири нишковото и има по-малък реален диаметър с по-голяма якост . Съответната съпоставка е и с четири към три нишковите . "Пернишки трагедии" се получават когато човек забрави притчата за хан Кубрат и пръчките които е показал на синовете си - колкото са по-малко , толкова по-лесно се чупят . В случаят и с плитките е тъй - колкото повече нишки , толкова по-здрави при съответният диаметър без значение какво приказват звездите в момента
Общо взето тъй стоят нещата без да ме бригат оригинални статии които имат за цел само и единствено самореклама 

Павел Иванов
Павел Иванов
Тъй като явно не четеш литература,предназначена за самореклама на тази или онази марка,предполагам имаш лични връзки със собствениците на компании,като ИГК примерно.Или по-точно с технолозите.А между впрочем,къде се произвеждат влакната на Балцер? 

- Vid
- кандидат преподавател
Едва ли. Много сме дребен пазар за да ги има смЕтам... Пък и в Б-я на този етап каквото и да рекламираш, което е скъпо, па даже и качествено, си е "борба с вятърни мелници", както го е казал Сервантес...nissana написа:Тъй като явно не четеш литература,предназначена за самореклама на тази или онази марка,предполагам имаш лични връзки със собствениците на компании,като ИГК примерно.Или по-точно с технолозите.А между впрочем,къде се произвеждат влакната на Балцер?
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
Валка , уеко ми ставаш смешен , вервай ми
Нямам връзки със собственици на компании като ИГК , нито пък с вносители на Спортекс , Климакс и пр. как ти примерно . Бих те помолил да свалиш "капаците" и да си направиш една реална съпоставка кое как е и какво представлява . Балцер ми е се тая къде се произвеждат , от повече от дванайсетина години техни работи освен клатушки не съм пазарувал , но пък и те не крият къде си произвеждат стоките за разлика от други
Ся проблема си е лично твой че браниш със зъби и нокти всичко какво е на Алтмекс , ама това си е лично твое право . Опитах се по-горе набързо да ти обясня разликата в различните оплетки и че съвсем нормално три нишкова да е по-здрава от четиринишкова когато е доста по-дебела от нея , както и четири нишковата е по-здрава от осем нишковата пак при същите условия ама айде .

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
ЖалкоПавел Иванов написа: Нямам връзки със собственици на компании като ИГК ...

- danev69
- сериозен играч
Някой ползвал ли е това http://masterfishing.bg/index.php?p=s_g ... hing_type= Дават му доста добри показатели,ама дали са реални.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- Павел Иванов
Брейда е много добър но показателите , предвид че си се напечатват върху шпулата в Англия , са силно завишени .
Павел Иванов
Павел Иванов
- danev69
- сериозен играч
От моя опит със различни плетеняци съм разбрал едно,че от показателите ,които са обявени само единия отговаря на реалното или диаметъра или издръжливоста в кг.. Та в случая,кой от двата показателя е верният.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Колеги ,здравейте!
Имам въпрос - има ли някаква съществена разлика между влакната за риболов в солена и сладка вода.
Понеже сефте ще хвърлям в море , та хич не съм в час относно такъмите.
Имам въпрос - има ли някаква съществена разлика между влакната за риболов в солена и сладка вода.
- Vid
- кандидат преподавател
Добър въпрос, и на мен ми е любопитно да разбера, въпреки че не практикувам морски риболов. Но при сладководен съм ползвал брейдове предназначени за морски. Това, което на пръв поглед ми прави впечатление е, че тези предназначени за морски риболов са с по-мазно покритие и по-рехава оплетка и по-меки като цяло. Може би тук идеята е да не пропива вода в нишките, а рехавата оплетка спомага на солта и песъчинките по-лесно да падат от влакното?самотраки написа:Колеги ,здравейте!
Като цяло, брейдовете за морски риболов не ми допадат.
Сенека
Сенека