Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

около Бургас ????
Модератор: Paublo_Eskobar
- glarusa
- кандидат преподавател
Re: около Бургас ????
Благодаря...
И спорен ден!

Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Значи и вас вие рекетирал Драчевския катаджияivalpetkov написа:И в селото се натъкнахме на рекет от мургави кукери.![]()

- Mich
- ще става разбирач
Да ви разкажа какво ми се случи вчера на раков дол.
Както си ловим и пристига някаква джипка с трима човека вътре, които се представят за горска стража и се държат супер нагло и арогантно. След като ни провериха колата за оръжие ни казват, че това било частно ловно поле и да не сме се навъртали тука, а той селяка уж за държавата работи и ние му плащаме заплата, а обикаля и се грижи за частното горско стопанство. И ще ми нарежда къде да ходя за риба. Освен това ми казва, че реката е забранена за риболов в този участък, а в новата зеповед на министъра вече е разрешена. След кратък спор накрая омекнаха и си заминаха. Ама няма такива нагли селяни.
Както си ловим и пристига някаква джипка с трима човека вътре, които се представят за горска стража и се държат супер нагло и арогантно. След като ни провериха колата за оръжие ни казват, че това било частно ловно поле и да не сме се навъртали тука, а той селяка уж за държавата работи и ние му плащаме заплата, а обикаля и се грижи за частното горско стопанство. И ще ми нарежда къде да ходя за риба. Освен това ми казва, че реката е забранена за риболов в този участък, а в новата зеповед на министъра вече е разрешена. След кратък спор накрая омекнаха и си заминаха. Ама няма такива нагли селяни.
който не лови, няма да яде 

- каридата
- учете се от него
Тва каде се случва,на реката или на дупката след мостчето?
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:

- Mich
- ще става разбирач
в началото като се спускаш надолу и наляво има един голям вир
който не лови, няма да яде 

- каридата
- учете се от него
Не можах да те разбера.Ако си минал мостчето което води към самия раков дол значи си бил в частното ловно поле,ако си бил на самата река не би трябвало да ти праавят проблем,ама то тъпанари много така че.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

- ivalpetkov
- разбира нещата
Добре де...но там има ли начин да се ориентира човек-кое е частно и къде не е на Раков дол.От ляво отдясно на пътя или как? Някакви табели.Мисълта ми е да не си създава човек излишни неприятни емоции.Ако няма как човек да се ориентира става наистина много тъпанарска работа.Не би трябвало да имат претенции.
Аааа тези мургавите в селото по пътя за факийска и тъй наречения "катаджия" се държаха мега нагло...
В крайна сметка минахме с колата през подпийналата космата орда диваци...минахме и заминахме...
Тези господа от горската стража да вземат малко да прочетат какво пише в заповедта на министъра.Абе дето вика Каридата не им се вързвайте на акъла и това е.

Аааа тези мургавите в селото по пътя за факийска и тъй наречения "катаджия" се държаха мега нагло...
В крайна сметка минахме с колата през подпийналата космата орда диваци...минахме и заминахме...

Тези господа от горската стража да вземат малко да прочетат какво пише в заповедта на министъра.Абе дето вика Каридата не им се вързвайте на акъла и това е.

Последно промяна от ivalpetkov на Нед Мар 04, 2012 10:34 pm, променено общо 1 път.
Има табела на дървото вдясно преди мостчето, биотехнически съоръжения-достъп забранен.
Абе реално не съм убеден, че имат законово право да гонят, ама....
Абе реално не съм убеден, че имат законово право да гонят, ама....

-
- учете се от него
Нямат право да ограничават достъпа, това не е частна собственост - така ми отговориха от ИАРА, само трябва да проверя концесията на "Понса" (наглеците) дали включва и водните организми освен дивеча. Такъв съвет дадоха от ИАРА щото незнаели
какво знаят тогава.

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- каридата
- учете се от него
Преди две три години бях на баластиерите покрай реката,по обед дойдоха двама,единия остана да лови другия отиде на лов.ПОразговорихме се с човека,оказа се скромен и приятен човек.Риболова не му вървеше докато аз си ги дърпах.Дадох му няколко съвета и малко разнообразна стръв и почна и той да лови.В следобеда другия агент доиде подпийнал и взе да ми се репчи.
"Аз съм горски,тука е забранено,актове мактове"
Вкарах му няколко бързи лафа а оня взе да се напиня още повече,обаче колегата му който ловеше рибки до мен го поспокои че съм свястно момче и т.н.В последствие се оказа че човека с който ловяхме е началника му и повече го влечало риболова отколкото лова.Та мишките си нагигат въшките а началството кротува.И хич не с е очудвам че си мислят че реката е забранена още.
"Аз съм горски,тука е забранено,актове мактове"
Вкарах му няколко бързи лафа а оня взе да се напиня още повече,обаче колегата му който ловеше рибки до мен го поспокои че съм свястно момче и т.н.В последствие се оказа че човека с който ловяхме е началника му и повече го влечало риболова отколкото лова.Та мишките си нагигат въшките а началството кротува.И хич не с е очудвам че си мислят че реката е забранена още.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

Значи за тези дебили иде реч,а Коце?Щом и ИАРА се е изказала по въпроса работата е ясна-тез карат още,,по течението''-пък ако мине номера....
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
-
- учете се от него
Ако някой има познати в Сливен в ДАГ-а да видят в подробности за концесията, че наште мишоци се оправдават със това, че шапката е там и тук от тях нищо не зависило.
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- научил се да хвърля
здравейте колеги, малко със закъснение да напиша
става дума за неделя сутрин
Отидох но само се разходих, реших че няма смисъл да опитвам..... Минах през новоселци - кьорав човек нямаше, отидох до тръстиково, там имаше доста хора но никой не вадеше с изключение на единия край където вадеха белевички по около 3-4 сантиметра и доста нагло ги прибираха.... за какво им са , за клечки за зъби ли... Интересното е че дори и братята роми с парашутките не вземаха... т.е. както казаха колегите по нагоре водата още е прекалено студена и рибата лежи или някъде на дълбоко или навряна из папурите и не мърда ...

Отидох но само се разходих, реших че няма смисъл да опитвам..... Минах през новоселци - кьорав човек нямаше, отидох до тръстиково, там имаше доста хора но никой не вадеше с изключение на единия край където вадеха белевички по около 3-4 сантиметра и доста нагло ги прибираха.... за какво им са , за клечки за зъби ли... Интересното е че дори и братята роми с парашутките не вземаха... т.е. както казаха колегите по нагоре водата още е прекалено студена и рибата лежи или някъде на дълбоко или навряна из папурите и не мърда ...
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
а аз колега обиколих дестинациите които си описал + грудовска. Пълно капо!!! Имаше 5-6 човека на грудовска до поделението но никой нищо. Аз мъчих на бял, пилешки дроб - не пипна. На връщане спрях след новоселци на едно ръкавче зад селскостопанския двор и хванах няколко червеноперки с размер на цаца. Това е от мен
-
- научил се да хвърля
колеги някоя по 'прясна' информация има ли

колебая се утре пак да обиколя, ако някой има инфо да знам направо кои места да шунтирам

колебая се утре пак да обиколя, ако някой има инфо да знам направо кои места да шунтирам

И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа