10.08.07 - 12.08.07 яз. Бели Лом /Студенец/

Модератори: bobopeli, sapuna

TodorGK
новобранец
новобранец

Мнение от TodorGK »

Един съвет за царевицата.
По-добре е да я посвариш малко в тенджера под налягане. Някъде около 1 час да фъска. След това можеш да добавиш ароматизатор. Продават се в шишета като шампоани. В някой от тях има консерванти и царевицата ти сравнително дълго няма да се вкисне.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Един час в теджерата под налягане не е ли много :roll:
Питам защото аз само я кисна не я варя :D
Аватар
Centro
новобранец
новобранец

Мнение от Centro »

Чувал съм че трябва да се кисне около 5-6 дена за да набъбне малко, а и по лесно се усвоявала от стомаха на шарко :) . Не знам къде ще му излезе края ако варя 10кг царевица в тенжерата под налягане :lol: майка ще ме изгони от нас ако види ко прая в тенжерата й :lol: А не е ли по добре царевицата да си е натурална ? и по точно леко започнала да повкисва за подхранка защото според мене с тия ароматизатори ние си правим царевицата повече да ни харесва на нас самите от колкото на рибата :roll:
TodorGK
новобранец
новобранец

Мнение от TodorGK »

Ivak написа:Един час в теджерата под налягане не е ли много :roll:
Питам защото аз само я кисна не я варя :D
За суха миналогодишна 1 час си е тъкмо - става 2 пъти по-едра и нормално твърда.

А за ароматите .... кво да кажа - има много мнения и за и против, но все си мисля, че щом състезателите ги ползват има някакакъв смисъл. Освен ако разбира се това не е някаква голяма конспирация подпомагаща производитетелите на аромати :lol: :lol:
Аватар
Centro
новобранец
новобранец

Мнение от Centro »

Вече се сдобих и с кеп мисля че е достатъчно голям дано да върши работа и много риби да вади :lol: Взех го за 15лв мисля че е добра цената а и Неломил нямаше много голям избор от кепове.
Сега остана само проблема с царевицата.. ако някой знае къде в разград има да се продава суха царевица много ще ми помогне :)
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Все пак и аз да кажа нещо , ами въпреки всички съвети , които ти дават колегите , най - доброто което може да ти помогне , е да направиш правилен извод от собствените си грешки , гледай да не ги повтаряш , и всичко ще си дойде на място !
Най - вече , чети във форумите , не се притеснявай да питаш за каквото и да е , отговор винаги ще имаш ...
Колкото за царевицата , аз поне работя със суха , а понякога я кисна 24 часа преди риболов , и винаги захранвам с това , с което смятам да ловя !
И още нещо , първо трябва да свикнеш с мисълта , че да се върнеш "капо" от излет , не значи , че си прекарал лош риболов , и изобщо не е повод за какъвто и да е срам , ти сам си се убедил в това , емоциите които си изживял са равни на тези , които би изпитал ако беше извадил рибока !!!
Късмет ... и следващият път да се снимаш до него !!!
Аватар
bisko71
новобранец
новобранец

Мнение от bisko71 »

Аз пък се питам- като е имало сумати кибици на ваденето- защо не му подвикнахте малко акъл на новобранеца?!
Например: "Ееей пича, дигни върха малко нагоре, че ще скъса!"
и т.н. аз нямаше да се стърпя какъв съм си досаден зевзек...

ПП. От изпусната голяма риба се научава повече от голяма хваната- метай, Баце и се не бой! :lol:
TodorGK
новобранец
новобранец

Мнение от TodorGK »

bisko71 написа:Аз пък се питам- като е имало сумати кибици на ваденето- защо не му подвикнахте малко акъл на новобранеца?!
Например: "Ееей пича, дигни върха малко нагоре, че ще скъса!"
и т.н. аз нямаше да се стърпя какъв съм си досаден зевзек...

ПП. От изпусната голяма риба се научава повече от голяма хваната- метай, Баце и се не бой! :lol:
Ами само да попитам ти ще даваш ли съвети, когато до младежа е семейството му и още някакви "специалисти" и ти никого не познаваш както и те теб - ами ще те напсуват. Още повече, че какъв риболовец си ти като ловиш червеноперки на плувка ;-)
Чест му прави, че постави проблемите си тук във форума, където ще чуе много мнения и ще си направи изводи. Още повече младежа е явно много ителегентен, не се бои да си признае грешките и със сигурност ще стане добър риболовец. Все пак всеки отива за риба с различен мотив - не може винаги да се явяваш в ролята на ментор.
Който иска да знае пита.
Аз съм вече над 40 и все питам :-) и усвоявам нови методи и все питам... и не вярвам на всичко което чувам и виждам, но си правя собствените изводи. Препоръчвам го на всички.
rupa
новобранец
новобранец

Мнение от rupa »

над 45 мин. борба - е това ако не си заслужава... Следващия ще е твой. Със сигурност вече ще ходиш с друг акъл за риба. Успех.
Аватар
Centro
новобранец
новобранец

Мнение от Centro »

rupa написа:над 45 мин. борба - е това ако не си заслужава... Следващия ще е твой. Със сигурност вече ще ходиш с друг акъл за риба. Успех.
Прав си вече ходя с друг акъл за риба ;) Изпипва всяка една част от повода си и гледам всичко да е на 6 че дан стават гафове. И най - важното вече ходя с нагласата за нещо по голямо от 500 гр. И поне вярвам че мога а преди и това не вярвах. Чесно казано мисля че тази риба ми помогна да усмисля някой неща по добре.

п.с Върнах се от днещния си излет. По късно ще напиша за улова си в другата тема за Яз. Пчелина Гр.Разград
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”