Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

И в чужбина си ни знаят де
Модератор: bobopeli
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: И в чужбина си ни знаят де
Paublo_Eskobar написа:Еми то за това са измислени кавичките!Мисля че съм ги използвал по предназначение,ако си прочел темата?Въпреки всичко-това е моето мнение и не се чувствам гузен заради селяците от Градо.ribolovcho написа: във селските райони.Познавам хора живеещи във селата които на рибарска етика са по напред даже и от теб-така че се извини за твоите епитети.......
То е като може ли да ти го "натаковам" само че казано по друг начин.Със кавички или не
все тая..И не "селяните" занулиха гръцките водоеми...ако се сещаш какво искам да кажа,,

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Както казах това е моето мнение и то няма да се промени,независимо дали съм модератор или не.Не си в час със случките по Гръцко,за да ги споменаваш.Ако съм те обидил с нещо си е твой проблем,не съм го искал.ribolovcho написа: То е като може ли да ти го "натаковам" само че казано по друг начин.Със кавички или не
все тая..И не "селяните" занулиха гръцките водоеми...ако се сещаш какво искам да кажа,,
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Paublo_Eskobar написа:Както казах това е моето мнение и то няма да се промени,независимо дали съм модератор или не.Не си в час със случките по Гръцко,за да ги споменаваш.Ако съм те обидил с нещо си е твой проблем,не съм го искал.ribolovcho написа: То е като може ли да ти го "натаковам" само че казано по друг начин.Със кавички или не
Достоен одговор.....

Наскоро гледах един филм за река Ебро.Там един германец-специалист,природолюбител,зарибил реката с риба/сега не мога да се сетя,дали беше шаран или друга/,но 30г.по-късно екологичното равновесие в реката е тотално нарушено.Изчезнали са много други видове и се чудят как да се отърват от причинителя.Ако някой го е гледал,може да ме поправи ако нещо греша.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
"Колега" Риболовчо, ако ми позволите да се намеся в селската тема.
Едва ли някой колега от форума се е засегнал от обръщението "селски разбирания". На всеки здраво мислещ човек му е ясно, че то не съдаржа никакво географски определение, а визира простотията, на която е посветена цялата тема. Адресанта на обръщението са хората с манталитет, като този на "риболовеца" от снимката.
Сигурен съм, че единствения засегнат си ти, като това се дължи на дълбоките ти комплекси. Не веднъж или два пъти сме чели за проявлението им във форума. Откритата ти ненавист към гражданите-пришелци по река Искър, които прехранват рибата, е известна на всички ни. Знаем и за "колегиалните" ти изпълнения в периода на пролетното кълване.
Все пак, ако някой потребител на форума, освен теб, се е засегнал от написаното от Цецо -Пабло, искам да му поднеса искрените си извинения. Гарантирам, че всичко негативно в мнението му е насочено към простотията, диващината и първобитното отношение към рибата и природата и няма нищо общо с това, кой от къде е родом.
Едва ли някой колега от форума се е засегнал от обръщението "селски разбирания". На всеки здраво мислещ човек му е ясно, че то не съдаржа никакво географски определение, а визира простотията, на която е посветена цялата тема. Адресанта на обръщението са хората с манталитет, като този на "риболовеца" от снимката.
Сигурен съм, че единствения засегнат си ти, като това се дължи на дълбоките ти комплекси. Не веднъж или два пъти сме чели за проявлението им във форума. Откритата ти ненавист към гражданите-пришелци по река Искър, които прехранват рибата, е известна на всички ни. Знаем и за "колегиалните" ти изпълнения в периода на пролетното кълване.
Все пак, ако някой потребител на форума, освен теб, се е засегнал от написаното от Цецо -Пабло, искам да му поднеса искрените си извинения. Гарантирам, че всичко негативно в мнението му е насочено към простотията, диващината и първобитното отношение към рибата и природата и няма нищо общо с това, кой от къде е родом.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- трапера
- сериозен играч
Рибата е Европейски сом.indzaghi написа:Наскоро гледах един филм за река Ебро.Там един германец-специалист,природолюбител,зарибил реката с риба/сега не мога да се сетя,дали беше шаран или друга/,.......
Аматьори,ловили с въдица.Ето така се прави

[youtube1]<object width="480" height="360"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/m3_E_Yw-DaA?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/m3_E_Yw-DaA?ve ... g_BG&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="480" height="360" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Сори за спамчето

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
[quote="chirusa_bg"]"Колега" Риболовчо, ако ми позволите да се намеся в селската тема.
Едва ли някой колега от форума се е засегнал от обръщението "селски разбирания".
quote]
Значи на мен пък ми е известно твоето отношение към мен..От както се помня в тоя форум
ти постоянно се заяждаш със мен..Нормално е за тоталитарния строй но не и за демократияния..
Остава си и моето мнение относно това че израза "СЕЛСКИ" обижда много хора и това е във разрез със форумните правила .Не безизвестен е факта че за софиянци всички останали са селяни...Така че обръщението селянин обижда всички останали..Те за това ви мразят навсякъде
заради тези ваши обръщения.И се засрамете със определенията -за нарушителите си има
дума-казват се бракониери а не селяни...И именно тези селяни ви дават инфо къде какво кълве..
Но и това ще се промени-докато има глупаци ще има и тарикати.Не е късно момента когато ще пусна тема точно за "гражданите" да видите какви боклуци оставяте по реките и язовирите..
Не че като живея на село се смятам за селянин но пак казвам самия израз като определение за бракониерство ме обижда-както и 2 000 500 човека...във цяла България..
Едва ли някой колега от форума се е засегнал от обръщението "селски разбирания".
quote]
Значи на мен пък ми е известно твоето отношение към мен..От както се помня в тоя форум
ти постоянно се заяждаш със мен..Нормално е за тоталитарния строй но не и за демократияния..
Остава си и моето мнение относно това че израза "СЕЛСКИ" обижда много хора и това е във разрез със форумните правила .Не безизвестен е факта че за софиянци всички останали са селяни...Така че обръщението селянин обижда всички останали..Те за това ви мразят навсякъде
заради тези ваши обръщения.И се засрамете със определенията -за нарушителите си има
дума-казват се бракониери а не селяни...И именно тези селяни ви дават инфо къде какво кълве..
Но и това ще се промени-докато има глупаци ще има и тарикати.Не е късно момента когато ще пусна тема точно за "гражданите" да видите какви боклуци оставяте по реките и язовирите..
Не че като живея на село се смятам за селянин но пак казвам самия израз като определение за бракониерство ме обижда-както и 2 000 500 човека...във цяла България..

Трапере как след повече от 300 мнения във форума ще викаш на толстолоба европейски сом 
Както и да е ...
Към снимката искам да кажа, че шарана в Испания се води плевелна риба (все пак не е местна) и е в изключително големи количества. Липсва им храна и пространство и 98% от свободно живеещите шарани в пренаселените водоеми са с тегло не повече от 3-4кг независимо от възрастта (да кажем повече от 10-15 годишни). Няма контрол по сладководните водоеми, а още по малко по претъпканите с шаран такива. По закон няма количествена норма за уловена сладководна риба (изключвам защитените видове), води се за лична консумация-демек лови колкото искаш без да продаваш.
Тези количества престарял и дребен шаран може да се виждат на много колеги като голямо постижение, но може да са уловени и само от децата на снимката с трастикови въдици
Различни държави различни закони и виждания.
И на мен ми беше странно като за първи път трябваше да изхвърля в боклука 20 кила 40-60см-ови палтики, но какво да се прави като в закона пише да не се връщат във водата, а глобата е солена ако те бранат да връщаш подобна риба във водоема.
Стига сте гледали в чуждите торби, отговаряйте за себе си и вашите семейства.
(Хората от снимката не ги познавам , нито даже съм ги виждал)
Не се опитвам да ги защитавам, а изказвам мнение.

Както и да е ...
Към снимката искам да кажа, че шарана в Испания се води плевелна риба (все пак не е местна) и е в изключително големи количества. Липсва им храна и пространство и 98% от свободно живеещите шарани в пренаселените водоеми са с тегло не повече от 3-4кг независимо от възрастта (да кажем повече от 10-15 годишни). Няма контрол по сладководните водоеми, а още по малко по претъпканите с шаран такива. По закон няма количествена норма за уловена сладководна риба (изключвам защитените видове), води се за лична консумация-демек лови колкото искаш без да продаваш.
Тези количества престарял и дребен шаран може да се виждат на много колеги като голямо постижение, но може да са уловени и само от децата на снимката с трастикови въдици

И на мен ми беше странно като за първи път трябваше да изхвърля в боклука 20 кила 40-60см-ови палтики, но какво да се прави като в закона пише да не се връщат във водата, а глобата е солена ако те бранат да връщаш подобна риба във водоема.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
"Селски" касае манталитет, а не местоживеене.ribolovcho написа:...израза "СЕЛСКИ" обижда много хора...

Някой може да си е кореняк гражданин, ама да си е проЗ по душа като див сеУянин.

Тези 2 000 500 - к'ви са?ribolovcho написа:...самия израз като определение за бракониерство ме обижда-както и 2 000 500 човека...във цяла България..

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Мисля ,че власт имащите трябва да отделят селското от бракониерското и да го сложат в друга тема специално посветена на това ! Изместихме проблема с нашенските орки и намесихме селското им държание/поведение/манталитет зад граница ,което и тук си е същото , но това е друга тема !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- разбира нещата
Колега,Трапера имаше в предвид поста на предния колега за зарибената риба от германеца,а именно той е зарибил със сом през 70-те г.,оклоло 40-50 сомчета по една педя.пренесъл ги е с бидони,и от тогава месните видове намаляват , някои дори са изчезнали.VGS написа:Трапере как след повече от 300 мнения във форума ще викаш на толстолоба европейски сом
Както и да е ...
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Правилно ме поправяш, объркал съм се
Но не е сигурно дали е бил зарибен от, понеже европейския сом си е специфичен за цяла Европа (от там и името му) или поне е типичен за по топлите страни от Европейския континент. Ако се дължеше само на това зарибяване нямаше да има сом навсякъде в Испания.

Но не е сигурно дали е бил зарибен от, понеже европейския сом си е специфичен за цяла Европа (от там и името му) или поне е типичен за по топлите страни от Европейския континент. Ако се дължеше само на това зарибяване нямаше да има сом навсякъде в Испания.
- трапера
- сериозен играч
Еее,стига бе Вальо
К*во мъ напрай
Ами и аз гледах по телевизията и там си казаха СОМ.Пък гледам само трофейни риби от нашя-европейския вадят.Не съм виждал от американските,южноамериканските и африканските грозници.Може и да има,ама знам ли
Пък тези от клипчето,с толупите....са друга бира.Ама пък имат плав-техника,а?

Ами и аз гледах по телевизията и там си казаха СОМ.Пък гледам само трофейни риби от нашя-европейския вадят.Не съм виждал от американските,южноамериканските и африканските грозници.Може и да има,ама знам ли

Пък тези от клипчето,с толупите....са друга бира.Ама пък имат плав-техника,а?

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Въпросния германец е внесъл незаконно европейски сомове в Испания. Даваха го по National Geographic, а човека с лъка е в САЩ и стреля по толстолоб. И в двете държави и двата вида риба се смятат за напаст.
Българин + възможност за дребна далаверка = селяндур
Селянин е човек който живее на село, а селяндур е психо и емоционално съсътояние на българина, който си мисли, че сутрин слънцето изгрява за него и е над всички и всичко.
Селянин е човек който живее на село, а селяндур е психо и емоционално съсътояние на българина, който си мисли, че сутрин слънцето изгрява за него и е над всички и всичко.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- трапера
- сериозен играч
Дано Риболовчо прочете това

dunavski написа:...............
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star