Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Млечна царевица?
Модератор: Paublo_Eskobar
- CERRUTI
- сериозен играч
Млечна царевица?
Колеги днеска си купих 5-6 пресни царевички,досега съм ловил само с консервирана...млечната по добра алтернатива ли е от консервираната?мисля да изрона 3-4 царевици в захранката и да запазя 2 за стръв,За захранката нямам въпроси но за тази която ще използвам за стръв имам..:да добавям ли аромат и какъв или да я оставя натурал?На излет съм чак в събота,неделя та може и да направя и вкиснала..Абе посъветваите ме според вас как е по добре???Аааа ще търся шаран,амур,каракуда и кефал......

-
- новобранец
- ribarq
- сериозен играч
На прясната царевица не слагай аромати ! оставй си я натурална ! може да накиснеш суха за амура ! може да си консервираш прясната с мастика ! подбери най едрите зърна ! и есента ще имаш добри резултати ! 
П.С.
млечната царевица рибетата я харесват много когато е прясна и натурална хваща се (шаран, каракуда ,едри кефали и червеноперки)

П.С.
млечната царевица рибетата я харесват много когато е прясна и натурална хваща се (шаран, каракуда ,едри кефали и червеноперки)
Последно промяна от ribarq на Сря Авг 15, 2007 5:45 pm, променено общо 2 пъти.
- stoned
- научил се да хвърля
Колега аз лично, когато ловя на млечна царевица отгризвам отзад това там на зърното незнам как се нарича да може да изпуска сок, и слагам директно на куката. Иначе обикновено съм имал по-добри резултати на прясна, но това не е някакъв показател, защото то си зависи и от времето и водоема. Тия риби, които си изброил всичките можеш да ги търсиш на млечна.
ЗАРИБЕН
И аз като колегите бих те посъветвал да ползваш млечната царевица в натурален вид без никакви аромати и подсладители.
Тази която ще ползваш за стръв,също да е натурална,като може както казва колегата по-горе отдоло да е резната леко за да изпуска аромат.
При наличието на добри количества риба във водоема,за целодневен риболов може да ползваш десет-двадесет средно големи царевици.
Най-голям ефект съм имал,когато ловя два-три дена на едно и също място и захранвам всеки път.На третия ден се събира страшно много риба,която търси царевица за храна.
Тази която ще ползваш за стръв,също да е натурална,като може както казва колегата по-горе отдоло да е резната леко за да изпуска аромат.
При наличието на добри количества риба във водоема,за целодневен риболов може да ползваш десет-двадесет средно големи царевици.
Най-голям ефект съм имал,когато ловя два-три дена на едно и също място и захранвам всеки път.На третия ден се събира страшно много риба,която търси царевица за храна.
- георги н.
- ще става разбирач
CERRUTI на един микроязовир съм ималмного интересен случай . Бях там 2 поредни дни и първия ден на млечната царевица каракудата кълвеше като пощуряла , но не клъвна нищо друго (при положение че там има не лош кефал) . На втория ден царевичката беше леко вкиснала , каракудата не я пипна но кефала се побърка. Така че имай и от двата вида и наслука 

Не можеш да очакваш полет на мисълта в този който е свикнал да пълзи .
-
- разбира нещата
По добре си я остави натурална.Аз като отида на водоема и тогава на место я режа с нож плътно по кочана и така сока е пресен.Ако е и по твърда може да опиташ да и махнеш горната ципичка ,така става още по ароматна но има вероятнос да я взима по лесно дребосъка .Ще си прецениш сам на място но по довре натурална и прясна.Желая ти добър улов

На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???