Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от prodigy666 »

баража от октомври месец си тече пак там където си беше с тая разлика че сега е 20 см вода поне тогава беше де и всичко се виждаше а надолу си е все същата мизерия ... не знам как може да ви е харесвал преди като там поне от 10 години си е мизерия .. смърди от километри и толкоз гадни риби никога не съм ловил .... че има риба има но местата се меко казано шибани :D
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Инфо от неделя, 25.февр.; На Бело поле водата е с цвят на боза, нивото е поне с 50 см. по-високо в сравнение с предната седмица. Рибарското присъствие е рехаво, слука не видях. На Пастух водата не е чак толкова кална, но само плувките по клонаците на отсрещния браг подсказват,. че това някога е било култово място.Заварихме един тройкаджия, който се отказа и двама колеги, които си ловаха на троха, но случайно затърмъчиха скобар над килото. Най-много народ имаше на Бобошево, водата е мътна, но не чак кална, излишно е да споменавам, че всички драскат, но слуката им бе слаба. За два часа се извадиха 4-5 риби около килото. Не беше шумно и навалицата не е чак толкова голяма, така че се надявахме да излъжем някоя риба..Ама, не :evil:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

моля за инфо как е в момента реката - дали ще се избистри до събота, или все още влачи дървета?
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

Реката си е екстра. Риболова върви. Леко е вдигнала ниво. Щом ми тръгнаха на фидера големите скобари значи всичко е ОК. Писна ми от тия тройкаджии, вчера за малко не натепах един. Така ме изнерви че ми се прииска да го отстрелям. След първия изваден скобар застана под мен и започна т.н. риболов. На всичкото отгоре ме и обиждаше като ме наричаше колега.
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

а къде си ги ловил и на каква стръв
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

някои да има инфо за Железница , Бело поле или някъде около Благоевград ?
humfy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от humfy »

prodigy666 написа:някои да има инфо за Железница , Бело поле или някъде около Благоевград ?
+1 +Невестино и Пастух :)
Старите
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

Вчера се разходих до Невестино. Колегите, с които разговарях бяха капо. По инфо от един колега, под прага са извадили по някоя риба. Реката беше добра на цвят и на ниво, времето прекрасно, но риболова не вървеше.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

Евала Цека, страшен си. Снимал си любимото ми място - островчето на първата снимка. Тъкмо се чудех как е положението там.
Рибата винаги е на другия бряг
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

Отново бях на реката естествено на фидер мястото е Бело поле. точно над моста от дясната страна при някаква сграда, мисля че е помпена. Скобарите, които излизат са над килограм. Хубавото е че 3 дни правя добър риболов стига да няма тройкаджии. Проблема е че колкото повече ловя толкова повече на следващия път са тройкаджийте. Днес дори и не ходих. Колега ми каза че вече се прескачат там. Риболова е както на фидер така и на леко стръв - троха и бял.
Ако някой е убеден че има някакъв риболов на тройки нека отиде на бело поле да види как скобарите кълват с опашка, перка на двойка тройки, които се влачат по дъното и когато плувката се спре следва едно брутално движение наречено засичане. Чудно вчера например докато местните п...раси бяха там нямах нито едно кълване след като си тръгнаха за два часа извадих 6 скобара и още толкова откачих.
Когато извадиш 6 риби и 5 от тях са с белези по тялото от желязната стръв /и то не един белег, а няколко/ разбираш как кълват скобарите на желязо. На единия от тях му липсваше и една от перките сигурно си я е загубил докато е пробирал на червена или зелена тройка да клъвне. Мисълта ми е следната рибата е там ако и се даде поне малко почивка от това жлюпене и ние риболовците ще можем да си направим кефа. И пак да попитам къде е ИАРА. Лятото минаваха почти всеки ден там и имаха бензин сега три дни ни вест ни кост. Някой ще каже защо не им се обадиш те ще дойдат. На тях ще им отговоря че ако има воля от страна на ИАРА за 3 часа ще проверя цялата река около Благоевград, без да има нужда някой да ми се обажда, защото всички знаем къде се събират рибите през зимата. Въпроса е че на никой не му през панталона. По точно не му е през панталона на този на който трябва да му пука. На останалите и малко колеги - в пълния смисъл на думата - ще кажа само не се саморазправяйте с бракониерите-тройкаджии има си институция за това неработеща но я има, аз съм опитвал резултат няма те са като лука, колкото повече го газиш той прави глава. И другото което ще направя е да си хвърля живарника, защото видят ли го "кормораните" пълен с риба на другия ден става панаир от рано.
Прикачени файлове
Заснемане.JPG
Заснемане.JPG (38.93 KiB) Преглеждано 884 пъти
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

pojara28 написа:,,,,,И другото което ще направя е да си хвърля живарника, защото видят ли го "кормораните" пълен с риба на другия ден става панаир от рано.
Поздравления, Валка!
И аз почвам да се убеждавам, че няма никакъв смисъл да си крием местата тук :idea: :mrgreen: Всяка слука в наш'та малка БГ се разчува предимно по безжичния телефон, и първи на "дансинга" са тези, които са обект на една безмислена актуална тема във форума -"селяните". (За да си "селянин" не е задължително да живееш на село и да си фермер , но вероятно помага :lol:) Така, че Вальо действа правилно- това е мястото( няма и 100м), идете рано,бутайте се,псувайте се, оплитайте си линиите, бийте се със "селяните", викайте ИАРА, ако имате слука "пълнете трюмчето", иначе ще ги затърмъчат драскачите :finga: Без да се объркат нещата напълно и обезрибим реките окончателно, няма да почнем да се оправяме :!:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Angmar
новобранец
новобранец

Мнение от Angmar »

Тея тройкаджиите трябва да им се покаже нагледно какво е риболов с желязо. Взема се 1 метър винкел или арматура Фи 15.И по брега както си гледат шамандурите по един в тила.

Колега пожар на тези вирове в Бело поле може ли да се лови с директна осмица?
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Angmar написа:Тея тройкаджиите трябва да им се покаже нагледно какво е риболов с желязо. Взема се 1 метър винкел или арматура Фи 15.И по брега както си гледат шамандурите по един в тила.

Колега пожар на тези вирове в Бело поле може ли да се лови с директна осмица?
да бе, тука у форума всички сме много смели..
Може да се лови на директна осмица, има места с доста приятни дълбочини!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Настана ден ..... зимно слънце напече,
а бате ПЕШО камуфлажа си навлече
и тръгна на познатото место
касапницата за месо!!!!!!
там бе страшно----от черва и кръв заобиколени,
косяха мнозинство от феномени!!!!!
когато ЦАР ПЕШО им се появи---дивашкото у тях се пробуди!!!!
,,АТАКА,АТАКА,,крещеше той
а бедният скобар излизаше без бой!!!
влакна незнайни и дебели,
геги,
сопи;плувки като топки
парашути,
това са обичайните маршрути.......
о КРАСОТА
о КРАСОТА -реалността в невестинската падина!!!!!!
от Кюстендил та чак до Симитли
БЕДНАТА РЕКИЧКА СЕ УНИЩОЖИ!!!!!
Настана вечер ,месец изгря
и бате ПЕШО сега се прибра....
чувала със червата остави до вратата....
И МЕКО ПУХКАВО ЗАСПА,
ЗА ДА БЪДЕ СИЛЕН СУТРИНТА,
СИЛИТЕ СИ ТОЙ ДА МЕРИ
С ОСТАНАЛИТЕ БРАКОНИЕРИ!!!!! това е лично от мен за дружината на железарската банда покрай Кюстендил и нейният главатар ЦАР ПЕШО!!!!!! това е четвъртото в устната ми война срещу тази сган.......е и въдици троших неколко пъти!!!!!!!ДАНО!!!!!!!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

днес под невестинският праг
се събраха крак до крак ,цяла пасминка от касапската дружина
и всички в тон погнаха дребният скобар на маратон!!!!!
главатар на тази жалка сган беше ПЕШО невестинския ураган !!!!
акция 40-80 и земята се тресе!!!!!
черна гега той опна и коситбата почна---от кафяви шуби заваля-мазалото настана!!!!!
по багажници и найлонови торби
двеста кила скобар се покри!!!!!
че за тез момчета си е тежка зима и ядене трябва да си има!!!!!
жива и здрава да е цялата дружина -сурва сурва весела година!!!!!
от утре тройките на половин цена
с бонус влакно нула сто о да!!!!!!
нека дрането да започне от захлас и до април да има газ
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”