Пресявате ли си захранката

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
diorg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Пресявате ли си захранката

Мнение от diorg »

Здравейте колеги,отскоро се запалих по фидер риболова и искам да попитам пресявате ли си захранката с цел да стане по пръхкава и по лесно да се разтваря във водата.Моля да ми отговорите ,сито с какъв размер на мрежата е подходящ за пресяване на фидер захранките.Поздрави.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Пресявате ли си захранката

Мнение от С.Върбанов »

Задължително !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Почити винаги.Големината на дупките според мен 4-5мм.и става пухкава и приятна-'напраоо да я заедеш :lol: :lol: :lol: .С такова пресявам и за директния и за фидера.В повечето магазини има три размера-голям ,среден и малък-дърпаш средния размер и почваш....
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Зависи ,някои спецове казват ,че ако се бърка със дрелка ,няма нужда от пресяване после
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Бъркането с дрелката е за да се усвои водата по бързо , за да стане пухкава си иска пресяване ! Има захранки които се овлажняват по няколко пъти и е желателно 5мин. след овлажняването да се пресее отново .
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Сори за спама,ама да питам от къде да си намеря дрелка-миксер или както там се казва,за бъркане ,ама да не е на ток,дет за вкъщи,такава имам,ами за бъркане на място,на батерии или за акомулатора на колата,не става ли с винтоверт :roll:
Аз там съм пораснал...
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Във всеки строителен хипермаркет ! Гледай да е мощна , но са и скъпи !

Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

Всеки акумулаторен винтоверт става. Работата (забъркването) е за около 3-4 мин.така ,че всеки китайски работи толкова без проблем.Зависи и от накрайника-самата бъркалка, телена или метална в краен случай тел от домашен миксер за сладкиши върши работа.(само да не разбере жената). :D
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

bobo_33333 написа:Сори за спама,ама да питам от къде да си намеря дрелка-миксер или както там се казва,за бъркане ,ама да не е на ток,дет за вкъщи,такава имам,ами за бъркане на място,на батерии или за акомулатора на колата,не става ли с винтоверт :roll:
В продавалника на форума продават ,,дрелката на дрелките :lol: -ако се чувстваш силен-вземай,май по-добро от тази Makita няма :!: :?: ако ли не пий една студена вода 'кат мен,въздъхни тежко и 'земай един raider и пак бъркай....за кратко,а ако не ти се мъкне нищо бъркай на ръка както си правил до сега.... резултата в крайна сметка е почти един и същ-като има риба ще хванеш :!: :!: :!: :drinkers:
Последно промяна от RAAZIEL на Пон Мар 05, 2012 9:42 pm, променено общо 3 пъти.
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

RAAZIEL написа:
bobo_33333 написа:Сори за спама,ама да питам от къде да си намеря дрелка-миксер или както там се казва,за бъркане ,ама да не е на ток,дет за вкъщи,такава имам,ами за бъркане на място,на батерии или за акомулатора на колата,не става ли с винтоверт :roll:
В продавалника на форума продават ,,дрелката на дрелките :lol: -ако се чувстваш силен-вземай,май по-добро от тази Makita няма :!: :?: ако ли не пий една студена вода 'кат мен,въздъхни тежко и 'земай един raider и пак бъркай....за кратко,а ако не ти се мъкне нищо бъркай на ръка както си правил до сега.... резултата в крайна сметка е почти един и същ :!: :!: :!: :drinkers:
Мерсаж за изчерпателния отговор :drinkers:

Поръчах си това сито,мисля че е готино

Изображение

http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=3196
Аз там съм пораснал...
Аватар
diorg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от diorg »

Благодаря на всички колеги за отговорите.Сито задължително ще взема.Поздрави и наслука
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Изображение
Това сито е за много финно пресяване,ако мислиш да си само с едно по-добре си купи малко по-едро.
Когато не ме мързи да нося винтоверта/дрелката/ я използвам и не ми се е налагало да пресявам подхранката след разбъркване с нея,а и не съм забелязал някой да сее след използването и.Освен ако искате да отделите по-едрите частици от храната,което може да се направи и преди овлажняване.Колкото повече се разбърква ,то тя толкова повече и набухва.За свободен риболов когато рядко се бърка над 3кг захранка не е оправдано инвестиция от над 100 лв за винтоверт и 30-на лв за бъркалка.Същото може да направите и с електрическа дрелка в къщи преди излета.Ако участвате редовно на турнири,дрелката ще ви спести доста време за подготовката преди старта.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

За инвестиция и необходимост,според случая Ицо е много прав!
Днес ... само на едро ми дърпаше обаче!Принудих се да слагам едра троха в захранката! :roll:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
KrasimirK
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от KrasimirK »

Имам по-горното сито на JVS, което е с 3мм дупка и да ви кажа е доста ситно. Става за пресяване на глина, но за захранка ми идва твърде ситно. Имам и едно друго 6мм за захранка, но мисля че около 4мм е най-добре. А за винтоверта всеки според възможностите си. Стават и тия от 100 и тия от 800 лева, второто е по-мощно разбира се. При малко килограми захранка и глина това не се усеща! Вие да не купувате винтоверт за захранка !? Това си е дългосрочна инвестиция и винтоверта си остава и за домашно ползване. :wink:
jim_jim_jim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jim_jim_jim »

Доскоро ползвах 6мм.....но основно храната си прекарвах през него.
С идеята да си набавям скоростно :) глина от водоемите преди няколко дни си взех сито на Maver ,беше обозначено 3мм, но след като го измерих в къщи се оказа 4 мм.Сега се чудя дали ще ми върши работа....за захранка знам ,че е перфектно но за грунда няма ли да ми е малко едричко:!: :?:...специалистите да споделят
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”