Съвет за яз.Овчарица

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
Deacon
новобранец
новобранец

Съвет за яз.Овчарица

Мнение от Deacon »

Привет,
От 1-на година се каня да посетя този язовир. Дори веднъж, минавайки от там спрях да поразпитам и да видя, но момичето (от кафето на кещо като паркинг) което попитах за информация за входа към язовира успя да ме обърка добре и се отзовах в пощарната служба на ТЕЦ-а :oops: .
НОоооо.... от 24-ти съм на море, а от 20-ти съм в Тополовград (на 40км. от Овчарица) поне един ден ще отделя за риболов там. Зклевам се! :twisted: Ще имам и гости (един или двама колеги от Пловдив), и мисля да ги изненадам като ги заведа и тях...
Изчетох всички теми свързани с този язовир. Искам да Ви помоля да ме упътите къде ,какво .... Като отправна точка може да е входа към язовира (този с паркинга и кафето) Ще ловим мирна риба т.е. на плувка (колегите) аз - ще опитам новия мач дали хваща риба или на фидер. Ще хвърляме от ръка (няма да разпъваме с плуване или лодка). Моля кажете на кои места ще е най - удобно да застанем за да имаме добър улов. Знам че сигурно няма да хванем от митичните трофейни екземпляри, но да останем доволни все пак. С риск да стана нахален, ви моля да обяснявате имайки предвид, че само съм минавал от там на път за Стара Загора.
Аватар
Pr0FisheR
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Pr0FisheR »

Според мен колегата snegk най-добре ще може да ти помогне ,ако е тук де ;) може да е на язовира :D
iid
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от iid »

колега,преди да стигнеш още кафето за което говориш,трябва да завиеш по черен път вляво по посока на язовира-покрай слънчогледовата нива.Отбивката е около 200м преди пожарната на ТЕЦ-а.Пътя първоначално е равен и след това следва спускане което те извежда до самия язовир.Имаш две възможности-да застаниш на място след спускането или да продължиш направо към по плитката му част.Аз лично предпочитам по плитката част особенно през лятото-дава по добър резултат,но и има по вече хора.На плувка рибата по рядко кълве.Препоръчвам ти да ловиш на дъно на пружина с две кукички-12 номер под пружината на бял червей или царевица-стара.На белия червей кълве по често,но по дребни.Хубаво е да останеш през ноща-даже да отидеш около17,00 ч и тогава да хвърляш.Ударите са значително по много нощем за рибата която искаш да хванеш-каракуда,платика,канален сом.През деня излиза и шаран но по рядко.Захранката за пружините-три или четири хляба надробени в една кофа и половин пакет захранка от риб магазин за шаранови риби омесени с вода от язовира.Омеси я хубаво докато спре да лепне по ръцете ти.Наслука :D
Аватар
Deacon
новобранец
новобранец

Мнение от Deacon »

Благодаря,
за подробното обяснение, колега!
Надявах се колегите snegk и сапуна да ми дадат съвет, но май сега са свъдиците на язовира.... Тайно се надявах и да се видим там с тях или с други колеги.... Е има още една седмица дано да успеем да се видим!
Аватар
Deacon
новобранец
новобранец

Мнение от Deacon »

Съжалявам колеги, някой може ли да ми каже (знам че на овчарица е платено) таксата колко е и дали се плаща уловената риба, и може ли да се връща? Благодаря!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Има десетки страници изписани за Овчарица, ползвай търсачката :!: :!: :!:

Плаща се 6 лв на човек
Ribcho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ribcho »

Таксата е 6 лв. за 24 часа и 3 въдици . Рибата не се плаща, но можеш да задържиш количеството разрешено от закона (проверяват често). Можеш да пускаш излишната ,а задължително пускай маломерната !
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”